Witam.
Nie działa mi nic co ciągnie z internetu poza safarii maps gdy iphone jest podłączony do sieci przez wifi. Jak go przestawie na 3g/edge to wszystko śmiga. Najśmieszniejsze jest to , że safari i maps chodzi dobrze, no prawie dobrze. Często wywala mi, iż nie może wyświetlić, bo nie ma połączenia z netem (kolo 30% adresow nie znajduje połączenia). Czyli jedynie safari i maps może cokolwiek zaciągnąć z netu. Reszto nic (email,pogoda,giełda,itp.). Nie bardzo wiem od czego zacząć.

Czy to norma, że AppStore,pogoda i giełda nie działa przez wifi?
Rozpoczęty przez
overkill
, 06 lis 2008 00:17
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 listopada 2008 - 00:17
Napisano 06 listopada 2008 - 00:39
Wszystkie aplikacje internetowe działają przez sieć bezprzewodową. Przy większych aplikacjach w appstore wifi jest wręcz wymagane.
Napisano 06 listopada 2008 - 07:44
Dzięki za info. To u mnie niedziała. Nie wiem dlaczego. Jak www chodzą i maps to dlaczego co innego nie? Jakieś ustawienie w telefonie czy raczej po stronie sieci?
Napisano 06 listopada 2008 - 10:18
jakiego internetu uzywasz?
moze jest to jakis hotspot i jakies porty sa blokowane
ja mam tak w pracy, mamy wifi dla klientow ale mozna tylko po porcie 80 wszystko robic oraz email POP i SMTP i HTTPS i nic wiecej
reszta nie dziala
Napisano 06 listopada 2008 - 11:55
Inet mam z dialogo podpięty pod ruter DI-604 dlinka i do niego jest podpiety AccesPoint. Wszystko na DHCP , żadnych zblokowanych portów wsio potwierane. Laptop chodzi ok na tym samym dostępie.
Napisano 06 listopada 2008 - 11:58
podaj wiecej danych jaki AP ?
jaki net?
Napisano 06 listopada 2008 - 16:33
Dzięki za chęci , ale rozwiązanie było banalne. Miałem proxy ustawione na auto. Po wyłączeniu proxy na sztywno wszytko zaczęło działać.
Napisano 06 listopada 2008 - 16:35
a po co ci proxy w sieci wifi? tzn ze masz cos nie tak ustawione w routerze/AP
hmm dziwne
Napisano 06 listopada 2008 - 22:53
Masz racje!. Za szybko się podnieciłem. Wifi w iphonie raz działa a za chwile już nie i nie mam pojęcia dlaczego!!! Tak dziwnego zachowanie jeszcze nie widziałem. Jest to naprawde denerwujące!!
Moj AP to AirLive WL-5450AP Router Dlink Di-604. Internet dostarcza firma Dialog. 2Mbity ze stałym IP.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych