Witam kolegów,
Mam mały kłopot! Używam program iWeb do tworzenia strony internetowej i parę dni temu padł mi dysk. Część danych odzyskałem ale musiałem postawić nowy system. I tu mam problem chciałem wrócić do poprzedniego projektu lecz nie wiem jak to zrobić? IWeb startuje zawsze z nowym projektem nie widząc starego. Czy jest szansa by pracować dalej nad starym projektem czy muszę zacząć wszystko od nowa?
iWeb problem ze starym projektem
Started by
Hans
, 04 Nov 2008 09:34
8 replies to this topic
Posted 04 November 2008 - 09:34
Posted 04 November 2008 - 10:33
a masz plik starego projektu?
Posted 04 November 2008 - 14:25
Tak odzyskałem katalog w którym zapisałem cały projekt.
Posted 11 February 2009 - 17:29
Witajcie, czy udało się odzyskać dane? mam podobny problem.
Posted 03 March 2009 - 14:02
Witam,
Ja również mam taki problem. Mam cały katalog wraz ze wszystkimi plikami z elementami strony www,ale przy uruchomieniu iWeb zawsze muszę otworzyć nowy projekt. W jaki sposób zaimportować ten stary projekt?
I drugi problem. Posiadam stronke mielnopokoje.pl Pod safari galeria ze zdjęciami działa,a niestety pod Firefoxem już nie.Co może być tego przyczyną?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Ja również mam taki problem. Mam cały katalog wraz ze wszystkimi plikami z elementami strony www,ale przy uruchomieniu iWeb zawsze muszę otworzyć nowy projekt. W jaki sposób zaimportować ten stary projekt?
I drugi problem. Posiadam stronke mielnopokoje.pl Pod safari galeria ze zdjęciami działa,a niestety pod Firefoxem już nie.Co może być tego przyczyną?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Posted 03 March 2009 - 20:13
http://www.myapple.p...ry-projekt.html
A co do stronki, to działa mi nawet na teoretycznie "not supported" przeglądarce. Może w FF masz włączonego jakiegoś adblocka, albo blokowanie wyskakujących okien? BTW szczerze mówiąc mało czytelny font i zabójcza kolorystyka
Ech, kiedy ja tam bywałem w tej okolicy były prawie tylko pola i lasy. Mielno kończyło się na wesołym miasteczku, a dalej już wrony zawracały... A w kanałku pod mostkiem łowiło się na zmianę - to okonka, to flądrę
A co do stronki, to działa mi nawet na teoretycznie "not supported" przeglądarce. Może w FF masz włączonego jakiegoś adblocka, albo blokowanie wyskakujących okien? BTW szczerze mówiąc mało czytelny font i zabójcza kolorystyka
Ech, kiedy ja tam bywałem w tej okolicy były prawie tylko pola i lasy. Mielno kończyło się na wesołym miasteczku, a dalej już wrony zawracały... A w kanałku pod mostkiem łowiło się na zmianę - to okonka, to flądrę
Posted 03 March 2009 - 20:20
Witam,
Ja również mam taki problem. Mam cały katalog wraz ze wszystkimi plikami z elementami strony www
Jeżeli chcesz otworzyć projekt w iWeb i kontynuować jego edycję, musisz mieć tzw. plik domeny,
znajdujący się w /Użytkownicy/TWOJE_KONTO/Biblioteki/Application Support/iWeb/Domain.
Tylko ten plik pozwala na dalszą edycję witryny. Jeżeli masz tylko wyeksportowane składniki swej
witryny (pliki HTML, obrazki itd.) to możesz je obejrzeć w Safari, ale nie będziesz mógł ich już
edytować w iWeb.
Posted 03 March 2009 - 20:46
No właśnie Gregory tak to u mnie wygląda,że nie posiadam tego pliku Domain o którym piszesz...i teraz pytanie,czy wszystko muszę robić od nowa czy jednak jest na to jakiś sposób?
A jeśli stworze nową stronę i wrzucę ją na miejsce poprzedniej (czyli pod tym samym adresem www) to jej pozycja na liście google się zmieni czy niekoniecznie? Nie wiem kompletnie co mam teraz robić...
Posted 09 November 2011 - 01:10
Bardzo, bardzo dziękuję za tego posta!!!! Dzięki temu odzyskałam wszystkie swoje projekty
)))) Super! Dzięki jeszcze raz!
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users

This topic is locked