Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1] Uruchomienie Gadu Gadu na iPhonie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#26 chmurek

chmurek
  • 35 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 23:49

A jak się to przekłada np na koszty używania programu w przypadku różnych sieci? Komunikacja zapewne następuje poprzez ściąganie i wysyłanie danych.

#27 dziadeq

dziadeq
  • 32 postów
  • SkądFrankfurt

Napisano 17 grudnia 2008 - 12:06

programy takie zwykly dzialac na zasadzie uczelnianego schematu klient - serwer i wymieniac sie w zasadzie tekstowkami wiec wg mnie ( logicznie myslac- lecz czasem logika zawodzi;) ) nie powinno to jakos znacaco podkrecac nam licznika limitu danych

#28 supczinskib

supczinskib
  • 32 postów

Napisano 17 grudnia 2008 - 17:15

Polecam IM+ Lite za darmo lub MI+ za $9.99, obsluguje Jabber, iChat, AIM, ICQ, MSN, Live Messenger, Yahoo, Google Talk i MySpaceIM. Najlepszy klient jakiego uzywalem do tej pory. Dobrze dziala i dobrze wyglada.

#29 howado89

howado89
  • 214 postów

Napisano 17 grudnia 2008 - 18:03

mi wywala : Login nie przyjęty : the serve responded ; login incorrect. ma ktoś pomysł jak z tego wybrnąć ?

#30 supczinskib

supczinskib
  • 32 postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 02:16

ma ktoś pomysł jak z tego wybrnąć ?

Jezeli logujesz sie do serwera Jabbera podaj login w formie:

login@serwer_jabbera_na_ktorym_masz_konto

#31 buli90

buli90
  • 32 postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 20:18

Gg dobra rzecz!!

#32 howado89

howado89
  • 214 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 22:29

jak chciałem pobrać palingo to pisze " pogram jest nie zgodny z tym iphonem" i co teraz ?

#33 grochh

grochh
  • 130 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2008 - 00:49

to teraz ze podnosisz wersje FW do 2.2. albo używasz jakiegos tam programu, ktory oszuka aplikacje (i iphone'a), pisze to juz dzisiaj trzeci raz, trzeci raz odpowiadam na to samo pytanie, grrr, myslenie nei boli, a szukanie juz na pewno.

#34 knapior

knapior
  • 349 postów
  • SkądChojnice

Napisano 24 grudnia 2008 - 18:59

Jak importować kontakty z serwera? Robię według instrukcji i nic.

---- Dodano 24-12-2008 o godzinie 21:01 ----
Na razie mi się zimportował jeden kontakt.

#35 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 28 grudnia 2008 - 12:50

Najpierw na komputerze w programie GG wyślij kontakty do serwera GG i dopiero wtedy odpal Parlingo. Kontakty muszą się same wczytać z serwera. Mi czasem się zdarza że kontakty się nie wczytają to wyłączam parlingo i włączam ponownie, czasem nawet 5 min po uruchomieniu Parlingo sie kontakty wczytają. Ale temu winny jest serwer Parlingo i na to nic już nie poradzisz. Trzeba czekać bo już pracują nad GG bez żadnych pośrednich serwerów

#36 Falcon23

Falcon23
  • 28 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 stycznia 2009 - 15:29

Ja mam problem wlasnie z tym programem gdyz jak chce zainstalowac pokazuje mi sie blad ze iphone nie jest zgodny z czyms tam .... Co zrobic bo wydaje mi sie ze ten program nie jest dla softu 2.1 czy to mozliwe ?? Prosze o pomoc !! albo podania jakiegos innego programu ktory ma taki sam cel czyli komunikowanie ....

#37 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2009 - 02:32

No wiesz Davvido. jak coś opisywać to już od początku do końca. Czytam to forum i w iluś tam postach namawiasz userów do korzystania z szukajki. OK ja też z korzystam z szukajki i co znajduje:
Np taki wątek: [URL="http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/84964-2-1-3g-jak-zainstalowa-gadu-gadu-na-iphona-2-1-3g.html"]http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/84964-2-1-3g-jak-zainstalowa-gadu-gadu-na-iphona-2-1-3g.html[/URL]
Podsumowując ten wątek to:
1. gość zadaje pytanie
2. jakiś nauczyciel podpowiada czego ma użyć i jak to napisać - czyli już go powoli naprowadza na odpowiednią drogę.
3. i-kevin odpisuje mu jak dziecku lakonicznym stwierdzeniem że jest odpowiedni wątek i tyle. Żadnych konkretów ani nawet jednego małego linka do tego "wątku".
To dokładnie tak jak było ze mną i policjantem jak chciał mi wlepić mandat. powołał się na przepisy o ruchu drogowym, ale gdy go zapytałem o jaki konkretnie paragraf mu chodzi to już nie potrafił się znaleźć, on tylko wiedział że trzeba czytać Przepisy o ruchu drogowym- tuman.
4. Davvido zamyka temat. - i czego się dowiedzieliśmy z tego wątku - jak się nawet nie rozkręcił, a może byłby ktoś kto by mu coś podpowiedział, przecież jeżeli temat jest martwy to sam odpływa na tyły forum.
Na wątki opisane przez i-kewina nie natrafiłem, ale natrafiłem na ten wątek z którego sie mało co dowiedziałem bo go zamknąłeś w 4 poście.

Dlatego jak już siedzę po nocy i coś pisze to staram się opisywać coś od początku do końca, bo mam tu paru kolegów którzy będą chcieli GG na sofcie 2.1 i jak tutek będzie niezrozumiały to będą mnie atakować lub na forum pojawi się znów 100 pytań typu poradźcie, pomóżcie, nie działa, itp. Jak tutek jest niezrozumiały to jest do du.......... szy :-)
Pozdrawiam.

Masz racje =) tez zauwazylem ze Davvido ma cos do zwyklych userow a szczegolnie dla newbies. Powiem tak. Forum bez watkow to nie forum. Forum wlasnie jest po to zeby sie wypowiadac. A jak wszyscy maja takie podejscie jak Davvido to proste zamykajcie cale forum i tylko admini moga zalozyc temat a my czytac.

Naprawde czasami zastanawiam sie czy moderatorzy wiedza chociaz co to znaczy slowo Forum. A moze to ze maja wladze to moga robic czego chca i im sie podoba. No niestety ale dajcie ludziom sie wypowiadac.

#38 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 11:54

Witam. Po pierwsze dziękuję autorowi wątku za łopatologiczną instrukcję. Komu by się chciało tak szczegółowo? Nie wszyscy mac-userzy mają długi staż, niektórzy iPhone posiadają parę dni i go dopiero "rozgryzają" (jak ja). I takie tutki są właśnie dla nich. Proszę starych wyjadaczy nie "pouczać" - a na co to komu, a po co itp. To nic nowego nie wnosi. Jeśli ktoś zechce mi pomóc to proszę o odpowiedź na pytanie: Zaimportowałem kontakty na Palringo z serwera GG i są, jednak wyświetlają się jako numery ID. Jest tego sporo i chciałbym przypisać im nazwy a nie ciągi cyfr (ID). Czy jest na to sposób? Z góry dziękuję! Mariusz

#39 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 stycznia 2009 - 04:11

Panowie zeby importowac kontakty z gadu gadu na Palringo to musicie najpierw kontakty zapisywac w GADU WERSJA 6.6 jak do teraz najskuteczniejszy sposob a potem jak tylko sie zalogujesz w Palringo to od razu program automatycznie importuje kontakty. Wiecej info na forum Palringo (googlujcie)

@MarioFC
Bo ty zapewnie jak zapisujesz kontakty to zamiast nazwa ID dajesz cyferki. Sprawdz dobrze bo nigdy cos takiego jeszcze nie bylo. Jak ja wgralem kontakty to normalnie sie wyswietlalo nazwa kontaktow i numery

#40 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 21 stycznia 2009 - 22:25

Mario FC - ja też tak czasem mam. Jak odpale Parlingo to w paru kontaktach mam tylko numerki. Nie wiem czemu się tak dzieje. Jest to z pewnością wina Parlingo, ponieważ normalnie pojawiają się opisy tylko czasem zamiast nazw pojawiają się tylko numery. Z moich obserwacji wynika że, jeżeli ktoś z kontaktów jest akurat dostępny to pojawia się ikonka żółtego słonka, ale jak przejdzie w stan niedostępny lub niewidoczny to wtedy zamiast nazwy pojawi się tylko jego Nr GG. Po zresetowaniu parlingo znów będzie nazwa zamiast numeru. To takie małe czary w parlingo czyli jakiś bug :-)

#41 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2009 - 06:27

szkoda ze nie mozna ustawic opis na tym =).

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 08:29 ----
A tego sprawdzal ktos? [url=http://www.nimbuzz.com/pl/iphone/download]Download Nimbuzz on the iPhone via the iPhone AppStore[/url]

#42 azur

azur
  • 5 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 23:55

cóż, jak próbuje zrobić gadu-gadu, klikam dodaj serwis wpisuje numer gadu gadu haslo potem jest "logowanie" "synchronizowanie" i tyle z gadu gadu nic sie nie dzieje :<, pomocy?

#43 mbw

mbw
  • 102 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 23:19

jest jakies inne gadu na iphone oprocz palringo? dodam ze mam iphona 3g

#44 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 22:06

nibuzz. ale nie da sie zmienic statusu chyba, za to opistak. i skype jest odrazu

#45 madej751

madej751
  • 45 postów
  • SkądŁeba

Napisano 13 lutego 2009 - 00:43

błąd w pkt 5. Nie dotykamy na "GOTOWE" tylko register, a potem dodajemy swój login i potwierdzamy i dopiero "GOTOWE"

#46 madej751

madej751
  • 45 postów
  • SkądŁeba

Napisano 14 lutego 2009 - 18:33

szkoda ze nie mozna ustawic opis na tym =).

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 08:29 ----
A tego sprawdzal ktos? Download Nimbuzz on the iPhone via the iPhone AppStore

można a czemu nie :D

#47 yawor

yawor
  • 5 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 marca 2009 - 20:19

w palringo da się ustawić poziomą orientacje klawiatury ??

#48 Babol5

Babol5
  • 15 postów

Napisano 27 marca 2009 - 23:16

bo mam problem palringo ogolnie nie chce mnie zalogowac loguje i loguje i niechce :P co zrobic? jakis inny program polecacie? niedawno dziaalo i z dnia na dzien nie dziala

#49 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 27 marca 2009 - 23:17

Może oficjalne gadu-gadu?

#50 owca999

owca999
  • 1 postów

Napisano 29 marca 2009 - 22:03

witam, mam iphona od dzisiaj, chce zainstalować gg, ale zanim to zrobie chciałbym sie dowiedziec czy jest ono darmowe czy za to się płaci ? jak tak to ile mam orange

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych