Przeniosłem.

Jak to jest z tymi bateriami w iPodach? Problem z baterią w iPod mini nano classic shuffle
Started by
sqarpi
, 01 May 2008 23:06
82 replies to this topic
Posted 26 December 2011 - 18:44
Posted 07 February 2012 - 09:53
IPOD CLASSIC 4G 20 GB - Problem z baterią
Witam , mam pytanko bo może ktoś miał podobny problem, mianowicie :
bateria gdy się naładuje do pełna to potrzyma max 30 min i zaraz pada a po jakichś 15 minutach po ponownym odpaleniu znów pokazuje prawie pełną i gra dalej. I tutaj moje pytanie, czy problem może być w baterii (chce kupić nową ale nie wiem czy to pomoże) czy może jakiś problem z ładowaniem/płytą główną
ps. dodam jeszcze że przewinęło się przez moje ręce 3 sztuki tego odtwarzacza i każda z baterii z ich środka zachowywała się tak samo po przekładce do mojego odtwarzacza. I troche to dziwne ale zdawało mi się że skoro mają już tyle lat to mają prawo się tak zachowywać. Ma ktoś jakiś pomysł w czym tkwi problem ?
Posted 07 February 2012 - 10:26
A czy każda z tych baterii była tak samo zużyta czy były to nowe?
Posted 08 February 2012 - 10:24
wszystkie były używane i nie wiem w jakim tak naprawdę były stanie. teraz zauważyłem, że jeśli ipod ma ciepło to działa bez problemu i bateria nie szaleje, natomiast rano jadąc do pracy słucham go w aucie to wtedy nagle szaleje i bateria spada do 0 i koniec. a po włączeniu go w pracy gdzie jest już ciepło bateria wraca do normy
i teraz się zastanawiam czy to nie przypadkiem nasze polskie mrozy mają na to wpływ haha

Posted 08 February 2012 - 10:48
Aż tak poziom baterii nie powinien być zachwiany dlatego trochę to dziwne
Jeśli bateria jest od nowości to celowałbym w wymianę na nową.

Posted 23 April 2012 - 22:27
W czasie gdy ipod jest w trakcie ładowania, na ikonce baterii w prawym górnym rogu widać błyskawicę, jak ładowanie już się zakończy błyskawica zmieni się w taką jakby wtyczkę- tzn że ipod jest podłączony do komputera. Na stronie apple napisane jest, że czas szybkiego ładowania to około 1,5 godziny (do 80% pojemności baterii), a czas pełnego ładowania: do 3 godzin. Ja zawsze czekam aż błyskawica zniknie, wtedy ipod jest na full naładowany. Zauważyłam też, że używanie dotykowego ekranu strasznie zżera baterie, dlatego używam go tylko wtedy kiedy muszę i jasność ustawioną mam na minimum, żeby tylko mniej więcej widzieć co dotykam. Wydaje mi się, że wbrew temu co piszą- 24 godzin to on nie jest w stanie wytrzymać. Obawiam się.
pozdruffki
Post został przeniesiony do właściwego wątku. plmax.
pozdruffki
Post został przeniesiony do właściwego wątku. plmax.
Posted 16 September 2012 - 19:21
Problem iPod Mini Bateria
Witam. Mam pewien problem z baterią w iPodzie mini 4 GB. Wymieniłem ją ponieważ poprzednia wyładowywała się bardzo szybko, założyłem nową okazuje się że problem jest ten sam. Czy może ktoś wie co zrobić w takiej sytuacji?
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
Witam. Mam pewien problem z baterią w iPodzie mini 4 GB. Wymieniłem ją ponieważ poprzednia wyładowywała się bardzo szybko, założyłem nową okazuje się że problem jest ten sam. Czy może ktoś wie co zrobić w takiej sytuacji?
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
Posted 01 May 2008 - 23:06
Jak to jest z tymi bateriami w iPodach? Problem z baterią w iPod mini nano classic shuffle
Witam. Od stycznia jestem posiadaczem wspomnianego w tytule watku iPoda Nano 3gen. Nie jest eksploatowany dosc intensywnie, okolo 2 godzin maksymalnie co drugi dzien. Pare dni temu zauwazylem ze sie nie laduje... Poziom baterii wskazuje polowe i po podlaczeniu do komputera pokazuje sie ikonka naladowania baterii i w itunes i na ipodzie. Po odlaczeniu, urzadzenie wskazuje poziom baterii jako polowe lub lekko poniezej polowy, nigdy wiecej. Reinstal softu nic nie daje. Jakies propozycje albo pomysly co sie moge stac albo jak naprawic? Dodam ze ipod mi nie upadl ani nic innego z nim sie nie stalo.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users