Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

program otwierający archiwa (zip/rar)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 psionides

psionides
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2008 - 16:21

Witam, mam takie pytanko - czy kojarzy ktoś z was może jakiś DARMOWY program, który potrafi zrobić taką banalnie prostą rzecz: załadować archiwum zip, rar itp., pokazać co ma w środku i pozwolić oglądać/wypakować pojedyncze pliki, ale tak żeby mi NIE rozpakowywał wcześniej w bieżącym katalogu całej zawartości archiwum? Mam czasem taką potrzebę, żeby wyciągnąć z dużego archiwum pojedynczy plik, albo po prostu zaglądnąć co jest w archiwum, a nie chcę go całego rozpakowywać od razu... i nie mam pojęcia czym to zrobić. (do zaglądania mam taki plugin do quicklooka, ale on nie jest za wygodny). Przetestowałem dzisiaj 12 (sic!) programów (de)kompresujących, i albo nie miały w ogóle funkcji rozpakowywania, albo rozpakowywały hurtem wszystko jak leci (tak samo jak ten moduł rozpakowujący wbudowany w system). Jedyny program, który znalazłem, który robi to o co pytam (Zipeg), ma okropny interfejs w Javie na który aż żal patrzeć... Znacie może coś takiego? (tylko nie za 5-10 $, interesują mnie tylko darmowe). Z góry dzięki za odpowiedź.

#2 wjk

wjk
  • 10 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 23:15

ja uzywam konsolowego unrara, unzipa i tara ;)

#3 psionides

psionides
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2008 - 23:19

No można, ale jakbym chciał wszystko z konsoli robić, to bym sobie starego Debiana postawił a nie OSX... ;)

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 listopada 2008 - 00:06

stuffit na bank tak, ma, ale jakaś darmowa wersja, to nie wiem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych