M-Audio Fast Track Pro
Napisano 01 listopada 2008 - 12:40

Napisano 05 listopada 2008 - 18:57
Parę przydatnych informacji :
1) Nie sprawia to żadnych problemów przy nagrywaniu ale trzeba pamiętać, że karta jest oparta na interfejs USB 1.0
2) Maks da radę nagrać 4 kanały mono ( dwa własne + s/pdif ; 48/24 )
3) Jest wykonana z plastiku ale nie jest to jakiś marny materiał tylko w miarę dobre tworzywo.
Jeżeli nie będziesz ją rzucał o ścianę i przy przewożeniu dobrze ją zapakujesz długo Ci posłuży.
4) Dźwięk wyjściowy w 96/24 jest bardzo przyzwoity
5) Jeżeli chcesz żeby była normalnie jako karta to USB, jeżeli przez zasilacz karta działa jako - preamp z wyjściem cyfrowym. Nie podłączaj jej tylko jednocześnie przez to i to bo może się spalić,
6) Sterowniki potrafią się same przełączać czasami ( 10.5.5 ). Żeby temu zaradzić najlepiej nie zamykać MIDI Control Panel i panelu M-Audio.
Off : Sam bym chciał pracować na takim zestawie

Pozdrawiam
Napisano 05 listopada 2008 - 19:52
Napisano 05 listopada 2008 - 22:25
Napisano 13 listopada 2008 - 11:21
Zdecydowałem się i zakupiłem tą kartę. Jedyne co mi się nie podoba, to fakt, że nie jest do niej dostarczany zasilacz w komplecie i że w pudełku jest tylko demo pro tools;)
Rzeczywiście, jest wykonany solidnie plastikowo, ze zdjęć wydawało mi się tylko, że będzie trochę większy, czyli wrażenie na plus.
Pytanie,
5) Jeżeli chcesz żeby była normalnie jako karta to USB, jeżeli przez zasilacz karta działa jako - preamp z wyjściem cyfrowym. Nie podłączaj jej tylko jednocześnie przez to i to bo może się spalić
Jaki polecacie zasilacz? Byle jaki w sklepie o takich parametrach, czy jakiś konkretny?
I pytanie a propos zasilacza - czyli na zasilaczu lepiej nie pracować z laptopem - tzn. nie jest to model ku temu dedykowany, czyli nie ma opcji wyboru zasilania, jeżeli może się*spalić?
Napisano 13 listopada 2008 - 13:19
Jaki polecacie zasilacz? Byle jaki w sklepie o takich parametrach, czy jakiś konkretny?
Tylko Zasilacz stabilizowany
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych