Mam pytanko posiadam dysk zewnetrzny podlaczony do maca przez firewire i pod maczkiem smiga jak talala ale dzis rano zalozylem na drugiej partycji viste i dysk niby widzi ale zawartosci nie:( mam pytanko mozna jakos zrobic zeby byl on widoczny na viscie jak i os?
MyBook Studio 750GB a OS i Vista.
Started by
ALFPL
, 31 Oct 2008 22:02
2 replies to this topic
Posted 31 October 2008 - 22:02
Posted 31 October 2008 - 23:09
Jeżeli formatowałeś dysk na HFS (system plików na maku) to Vista nie będzie mogła go odczytać.
Jest wiele programów pozwalających przeglądać tego typu dyski na windowsie, jednakże ja polecam Tobie szczególnie MacDrive - dzięki niemu będziesz mógł przeglądać dyski makowe tak jak windowsowe, montować obrazy .dmg oraz podłączyć iPoda, który został sformatowany na hfs+. Największą zaletą tego programu jest to, że integruje się z windowsem, przez co nie jestesmy zmuszeni do korzystania z jakichś badziewnych managerów plików (rozwiązania konkurencji). Poza tym - wbrew niektórym opiniom wcale nie jest awaryjny. Mam go zainstalowanego od roku na 2 komputerach i nie ma NIGDZIE problemu.
Posted 01 November 2008 - 02:55
Dokładnie, jako, że ten dysk jest dedykowany pod Maca, dlatego fabrycznie sformatowany jest w HFS.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users