Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Sprzęt podrobiony i niepewnego pochodzenia na Allegro] Patrol Obywatelski MyApple ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3270 odpowiedzi w tym temacie

#451 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 01 kwietnia 2007 - 10:20

A widzieliscie taka podrobke maca? PC w obudowie apple :D
[url]http://allegro.pl/item179905329_jedyny_taki_na_allegro_pc_w_obudowie_apple_.html[/url]

#452 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 kwietnia 2007 - 10:22

CO to dysk twardy zewnętrzny ??

Nie bardzo rozumiem rozwiń swoją myśl jeśli możesz...

#453 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 01 kwietnia 2007 - 10:29

Ja myślę, że jest ok ale zdjęcia to mógłby Ci przesłać zobaczyłbyś jak jest zniszczony. "Typ wbudowanej pamięci: dysk twardy (zewnętrzny)" to jest w opisie. Ja tego nie rozumiem.

#454 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 kwietnia 2007 - 10:31

a o to chodzilo, tak zdjęcia tragiczne już wyslałem maila o wiecej bo cos za ladnie jest jak narazie żeby bylo prawdziwie

#455 bubu

bubu
  • 7 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 23:22

ludzie skad Wy bierzecie tyle kasy zeby kupic oryginalnego iPod'a ? Przecierz ta zabawka jest 2 razy trozsza niz jej podrobki a jej koszt jest zupelnie nierealny jak na polskie zarobki. Ale jak macie pieniadze to kupujcie, nie zaluje Wam ;) tylko mam nadzieje ze to nie jest pod wplywem tego calego booooooooomu iPodowego i ze kazdy ma iPoda mam i ja mamy kolorowe tralalala ........ mam i ja :D (no ja jeszcze nie mam :P).
No to mam do Was (posiadaczy oryginalnych iPodów) pytanie, ale też do tych, którzy mają nieoryginalne podróbki :) chodzi mi o ten model :
[url]http://www.allegro.pl/item179391739__nowosc_jezzy_player_mp4_2_gb_1_8_mp3_fm.html[/url]
do tych, którzy go mają to powiedzcie jak sie sprawuje, a do tych którzy mają oryginalne powiedzcie mi czemu byście go nie kupili :)

:rolleyes:

#456 Bednar

Bednar
  • 241 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 01 kwietnia 2007 - 23:33

Spytaj uzależnionego od heroiny dlaczego nie pije po prostu mocniejszej kawy zamiast płacić tyle kasy za here :P:P hehe po prostu iPody (jak i wszystko inne firmy apple) działa tak wspaniale tak doskonale tak przyjemnie i tak łanie :P że jak raz spróbujesz to już do końca życia będzie Ci się tak samo jak nam zbierać na wymioty na sam widok takich odtwarzaczy jak te do którego podajesz linka :) Radzę pobawić się prawdziwym iPodem przed zakupem tego .....ekhm JEZZY playera :P przynajmniej będziesz wiedział co straciłeś ;) A jeśli chodzi o kasę to poczekaj aż Ci się zepsuje i za dwa miechy będziesz zbierał kasę na nowy i wtedy zobaczysz kto wydał mniej kasy ;);) POZDRAWIAM

#457 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 23:53

ludzie skad Wy bierzecie tyle kasy zeby kupic oryginalnego iPod'a ?

To fakt, ipody w Polsce sa drogie, pamietaj jednak ze duzo osob z tego forum kombinuje i sprowadza ipody z USA, lub kupuje tanie na allegro (naprawde zdarzaja sie super okazje)
Ja w Polsce rzeczywiscie nie wydalbym na Ipoda 80GB ponad 1600 zl.. Ale ze w USA kupie takiego samego za niecale 900zl.. To juz jest okazja.
Ale i w Polsce u oficjalnego dystrybutora zdarzajas ie promocje - tydzien temu mogles np zakupic ipoda w cenie bez VAT-u. Niezle nie?

Co do tych podrob - wole doplacic do jakosci - naprawde - a ipody zaczalem kupowac zanim wogole cala ta moda pojawila sie w Polsce..

#458 Bednar

Bednar
  • 241 postów

Napisano 02 kwietnia 2007 - 00:07

Że co?? Że jak?? To w Polsce jest jakaś MODA NA iPODA?? hmmm no pomyślmy :P Mieszkam na stałe w Polsce i jakoś żadnej MODY nie zauważyłem :P i powiem więcej booooooooomu iPodowego jak to powiedział bubu też nie zauważyłem:P Większość Polaków w ogóle nie wie co to są iPody a jak coś to myśli że to jakaś zachodnia nazwa na ODTWARZACZ MP3 no bo w końcu krótsza. A na ulicach jeśli już ktoś ma białe słuchawki to nie są to iPodowe tylko jakieś creativy w najlepszym wypadku;/ w Polsce nigdy mani na iPody nie było i nie będzie. Żyjemy w zacofanym kraju i tak już pozostanie. A posiadanie iPoda nie jest niczym modnym tylko raczej ELITARNYM ;)

#459 bubu

bubu
  • 7 postów

Napisano 02 kwietnia 2007 - 12:27

Bednar : ja nie mam duzych wymagań co do tegu urządzenia a bajery mi są zbędne :) tonymontana : 80GB to juz lekka przesada ;P Nie mialbym nawet tyle kasy zeby kupic tyle plyt aby zapelnic cala ta pamiec. Pewnie zainstalowal bym sobie tam jakiegos linux'a ale 80GB dalej jest to o wiele za duzo :P 4GB by sie przydalo a do samej muzyki mi 2 wystarczy ;) Co do tych stanow to bede musial cos pokombinowac :) Bednar : co do tej mody jeszcze to mody na iPod'a moze nie ma ale jest moda na pseudo iPoda, zobacz tylko na allegro ile tego sie sprzedaje. Co do tych sluchawek to jak bym mial oryginalne to od razu bym je sprzedal w cholere :P Zadne sluchawki tego typu nie pasuja do mojego ucha :P A co do tego ze posiadanie iPoda to ELITARNA sprawa to moze rzeczywiscie ale ja jak bym mial ipoda nigdy bym go chyba nie wystawil na piers zeby ludzie mogli patrzyc z jakiej to ja ELITY pochodze. Wyslalem ostatnio pare maili do ludzi, ktorzy kupili to z tego linka co podalem ... 2 osoby juz odpisaly ze sie zepsul :/ cos w tym musi byc :(

#460 Bednar

Bednar
  • 241 postów

Napisano 02 kwietnia 2007 - 13:34

Heh co do bajerów to akurat jest argument na rzecz iPoda gdyż z tego co wiem to właśnie te ajpodziki z allegro są napakowane bajerami w stylu tapetka na wyświetlaczu, radio FM, dyktafon a potem i tak to szlag trafia po miesiącu:p W prawdziwym iPodzie "bajerów" nie ma zbyt wiele. Mówiąc jaki jest wspaniały miałem raczej na myśli prostotę i niezawodność użytkowania, oraz jakość odtwarzanej muzyki. A co do pokazywania go na piersi to się zgodzę. Sam chowam go jak tylko się da żeby mnie dresy w tramwaju nie złapały:p no i ogólnie żeby ktoś nie pomyślał że się z tym obnoszę.

#461 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 02 kwietnia 2007 - 14:05

bubu - powiem wprost jeśli ktoś sobie kupuje podróbkę iPoda po to by wyglądał jak iPod to większy z niego szpaner niż każdy inny. Ja szczerze zamiast ten szmelc któryś przesłał to wolałbym jakiś odtwarzacz do 300 normalniej firmy a nie coś co brzęczy piszczy i ma video na 1,8" monitorku wow. Nie wiem jak u innych ale u mnie taki zakup to tylko bynajmniej na 3 lata.

#462 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2007 - 15:30

>bubu - mój kumpel kupił podróbkę ipoda, poszła mu po kilku miesiącach.Niewiem co dokładnie poszło, ale nieważne - w każdym razie nienadawała się do użytku.To jak - lepiej wydać te 165 zł na 3 miechy czy 599 na kilka dobrych lat? (niewiem na ile lat dokładnie, ale mój drugi kupmel :) ma ipoda 1st gen. nic niewymieniał i chodzi dalej).Ten pseudo ipod miał duuużo bajerów napchanych - np wbudowany głośnik - padł po pierwszych dniach.Słuchawki zresztą też, ale w ipodzie nie są lepsze.Co tam jeszcze? O, mikrofon.Od początku taka jakość że nic nie słychać, po paru tygodniach jeszcze gorzej.Pozatym oprogramowanie - nieintuicyjne itd.możny by długo wymieniać.Już lepiej kupić jakiegoś samsunga, sonego czyli coś tańszego i lepszego.

#463 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 kwietnia 2007 - 16:05

Nie wiem gdzie mieszkasz bednar, ale np. we Wrocku,jest moda na iPod-a :) ludzie się z tym wożą strasznie, ale i chwalą sobie. Znajomi z iPodami zaczynają kupować maki, bo jak iPod tak fajnie działa, to mac pewnie też... :)

#464 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 02 kwietnia 2007 - 17:55

80GB to juz lekka przesada ;P Nie mialbym nawet tyle kasy zeby kupic tyle plyt aby zapelnic cala ta pamiec.

Ten ipod to nie tylko muzyka, to takze filmy z YouTube, zdjecia, podkasty, audiobooki...Da sie wypelnic :)

#465 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2007 - 17:56

u mnie jest moda na iPsedopoda... Tzn na odtwarzaczw stylu ipoda, bo nikt nie wie co to ipod, jakiej jest firmy itp.Zresztą opisywałem dialogi takich osób były opisywane parę stron wcześniej.

#466 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 kwietnia 2007 - 18:22

u mnie też. -Kolega: Też se kupię iPoda. -Ja: O, fajnie. Jakiego> -K: San Disca Arghhhhh

#467 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 02 kwietnia 2007 - 18:32

Że co?? Że jak?? To w Polsce jest jakaś MODA NA iPODA?? hmmm no pomyślmy :P Mieszkam na stałe w Polsce i jakoś żadnej MODY nie zauważyłem :P i powiem więcej booooooooomu iPodowego jak to powiedział bubu też nie zauważyłem:P Większość Polaków w ogóle nie wie co to są iPody a jak coś to myśli że to jakaś zachodnia nazwa na ODTWARZACZ MP3 no bo w końcu krótsza. A na ulicach jeśli już ktoś ma białe słuchawki to nie są to iPodowe tylko jakieś creativy w najlepszym wypadku;/ w Polsce nigdy mani na iPody nie było i nie będzie. Żyjemy w zacofanym kraju i tak już pozostanie. A posiadanie iPoda nie jest niczym modnym tylko raczej ELITARNYM ;)

U mnie w szkole KAZDY ma iPoda.oryginalnego

#468 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 kwietnia 2007 - 18:42

To jakaś prywatna pewnie Ale muszę sie pochwaliśc, ze w mojej publicznej mamy kółko poradowe dla iPod userów.

#469 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 02 kwietnia 2007 - 18:49

szkoda slow co do niektorych...
wypowiedzi typu:

U mnie w szkole KAZDY ma iPoda.oryginalnego

sa zalosne!

Jak ja bylem w Stanach pierwszy raz ( czyli w tym roku w wakacje na w&t)
to niektore sprawy zaskoczyly mnie na plus a niektore na minus ( nie bede ich
przytaczal bo nie w tym sens...)
ale nauczylem sie ze takie gadzety jak iPod lub
Mac...(book np.) co u nas jest wielkim szpanem tam jest bardziej odebierane
pod wzgledem uzytecznosciowym. Ludzie bardziej patrza na to jak dane urzadzenie sie
sprawdza, czy jest naprawde niesmiertelne ?? (a propos tego zesmazonego iPoda ...).
Ludzie nie boja sie wydac kilaset dolarow na sprzet ktory naprawde posluzy im
dobre pare lat, a to chyba jest duzo wazniejsze od tego czy to fajnie wyglada czy nie ...
Czy produkowali je Chinczycy czy Wietnamczycy...jak jest to Apple to bedzie grac
nawet w ekstremalnych warunkach...i wlasnie dlatego kupuje sie te cudenka...:)

#470 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 02 kwietnia 2007 - 19:31

nie wiem o co ci chodzi panie Razorku ale uwazam ze iPod jest bardzo uzyteczna rzecza.uwazasz ze ludzie w Polsce kupuja iPoda dla szpanu?? Sam jestes zalosny.

#471 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 kwietnia 2007 - 19:34

Jasne, ze dla szpanu, myślisz, że po co moja kuzynka ma Video 80GB? PO to ,żeby tam nosić używane przez nią raptem 10 GB?? Rzecz jasna to stwirdzeni, że kupujemy dla szpanu, nie tyczy się społeczności myApple.

#472 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 02 kwietnia 2007 - 19:42

uwazasz ze ludzie w Polsce kupuja iPoda dla szpanu?? Sam jestes zalosny.

nieliczac wyjatkow to tak.
Ja Ciebie nie obrazilem w moim poscie wiec ty mnie tez nie musisz obrazac.

#473 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2007 - 20:04

Ja chciałem mieć ipoda już dawno, ale nie miałem wystarczających środków. Więc kupiłem mp3 128 mb z hipermarketu bo był mi potrzebny jakiś sprzęt do słuchania muzyki na wycieczce szkolnej.Podczas pierwszych paru tygodni sprawował się całkiem w porządku, wszystko ładnie grało itp.Po 2 miesiącach poszło gniazdo słuchawkowe.Rozebrałem, naprawiłem.Po miesiącu znowu sie zepsuło, też naprawiłem.Po połowie roku razem z gniazdem poodrywały się ścieżki. Naprawiłem.Tydzień później przestał grać.Już mi się sprawdzać niechciało co się stało, wkurzyłem się na ten odtwarzacz chciałem go rozwalić ale oddałem go koledze bo ładnie poprosił.Teraz mam ipoda.Kosztował mnie trochę kasy, ale nie żałowałem, w końcu będe miał spokój.I niech mi ktoś powie, że dla szpanu kupiłem.U nas równie dobrze można szpanować sonym czy creativem.Tylko po co?

#474 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 kwietnia 2007 - 20:15

iPod Video /Creative Zen Vision M - około 1000 zł Bilet komunikacji miejskiej - około 3 zł Smycz, żeby każdy widział, ze mas iPoda/Creative - około 15 zł. Świadomość, że zaraz dostaniesz w morde od dresów - bezcenne.

#475 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2007 - 20:18

eee, smycz można za darmo dostać, a biletu nie potrzeba, bo jak Cię dresy pobiją to chyba nikt o bilet nie zapyta :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych