Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Sprzęt podrobiony i niepewnego pochodzenia na Allegro] Patrol Obywatelski MyApple ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3270 odpowiedzi w tym temacie

#351 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2007 - 12:39

kolejny....http://www.allegro.p...on_replica.html
wszystko fajnie tylko czemu opakowanie od ipoda pierwszej generacji!? a poza tym czarne sa tylko 8GB! coraz lepsze te podróbki! heheh

Ten pan się niemily okazal, zgosilem naruszenie zasad i dla jaj wdalem sie z nim w dyskusje, choć faktycznie napisal że replika, ale po co to podrobione opakowanie? poza tym sprzedaje biżuterie jakąś wiesniacka i ludzie pisza ze szmelc straszny:

JA- "ciekawe skąd wziąłeś 1gb ipod nano w czarnym kolorze? pomalowałeś
>> lakierem
>> > do paznokietków? kogo chcesz oszukać?"

ON- bez takich tekstow prosze....
>> jak byk jest napisane ze to replica....wiec zanikm piszesz do mnie bzdury
>> to
>> przeczytaj opis

JA-na opakowaniu jest apple i jabluszko, nie wystarczy napisać replika i
>> niestety uważam że mam prawo protestować przeciw takim bezczelnym podróbom,
>> ipod jest znakiem towarowym chronionym prawem

ON->a protestuj jesli chcesz....mnie to ryba....
>narazie
>pozdrawiam
>

JA- hehe, zgloszenie naruszenia zasad za tym idzie, proszę pana

ale masz rację, mnie też to ryba, szkoda tylko kasy kolesia który kupi ten szmelc

fajne masz negatywy więc może to go zniechęci

ON-cos jeszcze bo z idiotami nie lubie miec do czynienia....oszczedz sobie i mnie czasu i nie pisz do mnie bo sobie nie zycze....
nie masz ochoty nie ogladaj moich aukcji....
sa inni ktorzy to robia....
akurat ty mi do niczego nie jestes potrzebny
zegnam pana prosze pana

No i się zdenerwowal
i wyszlo na jaw ze jestem idiota :D

wrażliwy jestem na takie podróby i wadliwe sprzety, bo wierze w uczciwosc ludzka i chcialbym zeby allegro bylo przyjaznym miejscem gdzie mozna kupowac bez ryzyka

mrzonki?

#352 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 15:55

Ludzie, nie czepiajcie się. Jeśli napisane replika to ten kto kupuje ma pełną świadomość, że nie kupuje oryginalnego iPoda. I nikt nikogo nie oszukuje bo wyraźnie zaznaczone, że iPod jest nieoryginalny. Ktoś chce mieć coś takiego bo go nie stać na oryginalnego iPoda to kupuje. Nie popadajmy w perwersje.

#353 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 16 marca 2007 - 15:58

a co kupiłeś takiego? że tak gadasz? Na allegro nie można podrób i replic sprzedawać

#354 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 16:02

Nie, nie kupiłem takiego i nie mam zamiaru, ale po co się czepiać. Pomijając sprawe tego że kilkumiliardowy Apple straci 100 zł, to jeśli ktoś coś takiego chce, bo go nie stać na nic innego to jaki w tym upatrujesz problem ?

#355 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 16 marca 2007 - 16:08

W tym, że to jest podróba, a podróby psują markę i potrafią zmienić spojrzenie na produkt orginalny. 80% osób na allegro nie czyta pełnych opisów i nawet może ktoś nie wie co to replika. Kupują i później myślą że to Apple, a to syf z chin. Moje zdanie jest takie - jak kogoś nie stać to niech sobie kupi Samsunga, albo inną firmę. Bo te ipody oprócz wyglądu z daleka nie mają nic wspólnego z orginałem, więc po co komuś kogo nie stać na ipodga podróba, która nie oprócz wyglądu nic nie ma? Pytam? Dla szpanu z daleka ? Bo nie idzie w żaden sposób na podróbie zyskać samozadowolenia z marki

#356 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 16:17

Po pierwsze to trudno nie zauważyć skoro w tytule już jest napisane "replika", poza tym chyba ktoś kto kupuje cokolwiek powinien wiedzieć co. Po drugie, samozadowolenie z marki podchodzi pod snobizm. Jeżeli ktoś chce dla szpanu to jego sprawa. To tak jakbyś pytał po co są pistolety gazowe, skoro można mieć prawdziwy. Nie każdego stać, a jeśli woli coś takiego od innej podróbki to jego sprawa i nie nam tu go oceniać.

#357 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 16 marca 2007 - 16:55

Toszak ma rację, ja zaś pisałem o tym wcześniej. I fakt, że ileśtam osób nie czyta opisów przedmiotów, to nie mój problem. Walczyć należy z jawnym oszustwem. Bo z tego co widzę, to wszystkim się tu po prostu bardzo nudzi i ewidentnie wnerwia ich strasznie to, że już mało kto chce sprzedawać podróbki jako oryginały, a zastrzegają w nazwach/opisach aukcji, że to podróbki. Uważam więc, że nie ma co przesadzać i na siłę walczyć z oszustwem... którego de facto nie ma.

#358 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 16 marca 2007 - 17:13

lepiej byloby dotrzec do tych ludzi co to kupuja w nieswiadomosci podkreslam. ale takiej opcji nie ma.ciezki temat walki z podrobkami. teraz tak sie wycwanili ze umieszczaja w katalogu 2048Mb i wiecej... i wypisuja iPod Nano .... normalnie, bez zadnych skrupolow wiec uwazam ze my tez tych skrupolow nie powinnismy miec :)

#359 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 16 marca 2007 - 19:30

Patrzcie to... Masakra.
http://www.allegro.p..._bcm_bialy.html

---- Dodano 16-03-2007 o godzinie 19:33 ----
Albo to... W Nagłówku bezczelnie napisał, że Designed by Apple! Skandal.http://www.allegro.p...d_by_apple.html

Albo jeszcze jedno. To tera iPod jest typem odtwarzacza mp3/mp4??
http://www.allegro.p...ung_gratis.html

#360 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2007 - 19:36

Patrzcie to... Masakra.
http://www.allegro.p..._bcm_bialy.html

---- Dodano 16-03-2007 o godzinie 19:33 ----
Albo to... W Nagłówku bezczelnie napisał, że Designed by Apple! Skandal.http://www.allegro.p...d_by_apple.html

tej pierwszej już nie ma

regularna bandyterka

#361 Brzoska

Brzoska
  • 104 postów
  • SkądLodz

Napisano 16 marca 2007 - 19:43

Ludzie, nie czepiajcie się. Jeśli napisane replika to ten kto kupuje ma pełną świadomość, że nie kupuje oryginalnego iPoda. I nikt nikogo nie oszukuje bo wyraźnie zaznaczone, że iPod jest nieoryginalny. Ktoś chce mieć coś takiego bo go nie stać na oryginalnego iPoda to kupuje.
Nie popadajmy w perwersje.

Kiedys o Windowsie mowiono podroba i patrzcie dokad to doprowadzilo :)

#362 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 16 marca 2007 - 19:49

Autorem cytatu jest Toszak Ludzie, nie czepiajcie się. Jeśli napisane replika to ten kto kupuje ma pełną świadomość, że nie kupuje oryginalnego iPoda. I nikt nikogo nie oszukuje bo wyraźnie zaznaczone, że iPod jest nieoryginalny. Ktoś chce mieć coś takiego bo go nie stać na oryginalnego iPoda to kupuje. Nie popadajmy w perwersje. Jedno małe ale.Sprzedawanie takich podrobek jest NIELEGALNE. jak to nie jest podrobka iPoda to dlaczego ma opakowanie iPodowe i zastrzezony znak "Apple"???

#363 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 16 marca 2007 - 19:49

Ale chyba akurat Windowsa nie można porównywac do takich grajotek chinskich.

#364 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 20:09

Jedno małe ale.Sprzedawanie takich podrobek jest NIELEGALNE. jak to nie jest podrobka iPoda to dlaczego ma opakowanie iPodowe i zastrzezony znak "Apple"???

Czy to tak bardzo Cię*razie żeby czepiać się kogoś, kogo poprostu nie stać*na oryginalnego iPoda,
a bardzo chce go mieć ? Wg. mnie lepsze takie coś niż*jakby ta osoba miała sobie kupić kradzionego ze stadionu.

#365 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 16 marca 2007 - 21:22

Toszak, chyba już 5 raz piszesz to samo. Rozumiem, że kogoś nie stać ale jak kupi podróbe to czym ma sie chwalić i jakie podobnieństwo w tym widzisz??

#366 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 21:59

Jeśli pisze 5 razy to samo i nadal ktoś tu nie rozumie to ze mną jest coś nie tak ? Widze w tym takie podobieństwo, że jeśli taka aukcja ma jakiś cel i najwidoczniej jest na nią popyt, a oczywiste jest że nieoryginalne. Nie rozumiem o co się tak pienić. Bo to cwaniakowanie, że ktoś dał 200zł zamiast 900 i nie możesz przeboleć, że można tak samo szpanować za 700 zł mniejszą cene ?? Jeśli nie to nie wiem o co Ci chodzi. Ktoś ma potrzebe mieć coś takiego to jego sprawa. Czepiasz się po co takie coś jest na allegro, to tłumacze. Nie rozumiesz, to trudno.

#367 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 16 marca 2007 - 22:14

No, nie wiem kto tu sie tak pieni. Poza tym mogliby juz tacy producenci nie umieszczać logo Apple na tyle...

#368 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 16 marca 2007 - 22:14

a gdybym wział malucha, nakleił znaczek Mercedesa i wysatawił go jako najnowszy model Meśka klasy A ? To co, też byłoby ok? Podróba jest podróba i tyle! TĘPIĆ!

#369 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 16 marca 2007 - 22:28

Ja już kilka razy klikałem na ,,zgłoś naruszenie regulaminu" i już 3 dzięki mnie zdjeli

#370 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 16 marca 2007 - 22:31

ja nieraz sam wyszukuje podrobki i tutaj wklejam, ale zwykle po 2-3 razy dziennie zagladam tutaj i klikam na wszystko co sie nowego pojawi, o ile rzeczywiscie to podroby.

#371 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 22:49

Jeżeli to są oczywiste podróbki to ok, też zgłaszam jeśli ktoś kogoś oszukuje... ale jeżeli koleś napisał że sprzedaje repliki to o co chodzi...
Przecież*to nie wygląda tak, że ktoś kupuje takie coś*zamiast oryginalnego iPoda, ale jeśli na niego nie ma, to pewnie by kupił jakiegoś samsunga albo innego chińczyka.
Pan X powiedzmy ma ograniczony budżet na odtwarzacz do 200 zł. Chyba to oczywiste, że nie kupi oryginalnego iPoda za te pieniądze. Ma do wyboru chińczyka lub tą replike.
Więc nie rozumiem jak w takiej sytuacji szkodzi Apple'owi. Jak chce mieć*dobry odtwarzacz kupi iPoda. Przecież każdy głupi wie, że to zupełnie inna klasa niż*"replika".
Chyba, że chodzi o to, że gdy takie podróby będą*częstsze, wasz iPod nie będzie przykuwał wzroku...
Rozumiem, że to jest nielegalne, ale czy chodzi tu o same paragrafy czy rzeczywiste zagrożenie dla rozwoju Apple'a ?? Bo jeśli chodzi o to drugie to już*napisałem...
Pozdrawiam

#372 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 16 marca 2007 - 22:59

Ja jak widzę, że ktoś wwala zdjęcie chamskiej podróby i pisze, że to jest ipod to klikam na naruszenie zasad. Jak ktoś pisze, że jest to replika czy coś w tym stylu to go olewam i nie klikam. Kupujący ma swój mózg i i powinien dokładnie czytać opis zanim coś kupi. To, że ktoś produkuje takie pseudo ipody i rysuje na nich jabłuszko czy pisze apple to już sprawa samej firmy Apple i niech Apple z takimi producentami walczy. Dla mnie przy zgłaszaniu naruszenia zasad, ważniejsze jest w jaki sposób zachowuje się sprzedawca.

#373 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 marca 2007 - 17:43

A widzieliście takie cuś ?? ;) :
http://allegro.pl/it...grywaniem_.html

#374 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2007 - 17:46

A widzieliście takie cuś ?? ;) :

piękna rzecz

szkoda że takiej nie miałem pewnego dnia.....

#375 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 17 marca 2007 - 20:15

A widzieliście takie cuś*?? ;) :

zastanawiam sie czy to dziala :)
ale wyglada beznadziejnie ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych