Posted 18 January 2013 - 10:25
Te słuchawki to z całą pewnością podróbka. Niestety skusiłem się na nie. Niby z wyglądu wszystko ok. Pudełko bez loga Apple. Ma postrzępione krawędzie. To już daje do myślenia, bo Apple na takie partactwa nie zezwala. Po wyciągnięciu słuchawek, wtyczka identyczna, kabelek z napisem jak w oryginale. Plastik z którego zrobiono pilota w dotyku inny niż w oryginale. Na słuchawkach wyczuwalne przejścia na łączeniu plastików. Tego Apple też by nie przepuściło. Maskownice głośniczków nierówno umieszczone. Tyle wizualnie. Po wpięciu słuchawek, grają lepiej niż zwykłe słuchawki dołączane do iPhone 4S. Nie jest jednak różowo. Słuchawki wrażliwe na zakłócenia. Przejście pod liniami wysokiego napięcia powoduje buczenie w słuchawkach. Poruszenie jackiem w gnieździe powoduje trzaski. Pilot działa inaczej. Nie działają przyciski podgłaśniania i ściszania. Jednak czasem losowo zaczyna nam przewijać utwory do przodu, lub zmieniać na następne. Czasem potrafią też włączyć tryb wybierania głosowego. Napisałem do sprzedawcy o zwrot pieniędzy. Przez 48 godzin udawał że go nie ma choć na allegro się logował. Dopiero jak wyznaczyłem termin u zagroziłem złożeniem zawiadomienia z art.. 286 kk oraz zawiadomieniu Apple Poland o fakcie iż sprzedaje podróby, odezwał się. Zgodził się zwrócić pieniądze. Napisał, że wie iż to są podróby ale ja opacznie zrozumiałem nagłówek aukcji. Miał ba myśli że pasują do iPhona i wyglądają jak Apple EarPods. Co ciekawe, słuchawki po otrzymaniu pieniędzy mam odesłać do kogoś kto ma na nazwisko Oszust....