Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problemy z iPod Nano 4 generacja

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 coccostar

coccostar
  • 5 posts

Posted 30 October 2008 - 20:47

Witam . Od wczoraj posiadam iPod`a Nano 8gb 4 generacja. Mam takie pytanie , ponieważ co około 10 minut iPod sam mi się uruchamia. Blokowanie nic nie pomaga . Drugi problem - bateria . Bardzo krótko trzyma . Posłucham trochę już pare ' kresek ' leci w dół. Nie wiem czy baterie w Nano są tak słabe czy to jakaś wadliwa bateria .

#2 beczkas

beczkas
  • 160 posts
  • SkądWawa

Posted 30 October 2008 - 21:20

Co do baterii to spróbuj sformatować baterię, czasem zlatuje parę kresek ale potem długo trzyma ten poziom. Co do samowolnego włączania się to może resetore?

#3 coccostar

coccostar
  • 5 posts

Posted 30 October 2008 - 22:59

A co to takiego resetore ?

#4 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 October 2008 - 23:03

było u mnie kupić, a nie byle gdzie:P bateria powinna trzymać na samej muzyce kilkanaście godzin, nie zależnie ile kresek, ważne jest to ile wytrzyma ogólnie

#5 NimnuL

NimnuL
  • 42 posts

Posted 31 October 2008 - 08:07

Nowa bateria - w przypadku Nano 4G należy ją potraktować kilkukrotnym ładowaniem. W moim 4G na poczatku tez krotko trzymala. Po 4 cyklach ladowania dzialala tyle ile producent podaje, aktualnie jest juz chyba po 6 ladowaniach i akumulator dostarcza energii przez 28 godzin nieprzerwanego odtwarzania (przypadkowo sprawdzone gdy zapomnialem wylaczyc odtwarzacz). ps. baterii się nie formatuje tylko się ją formuje.

#6 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 31 October 2008 - 15:09

restore polega na tym że podłączasz swojego ipoda do komputera otwiera ci się itunes i wchodzisz do swojego ipoda( po lewej stronie jest ikonka i ją naciskasz) i potem po prawej stronie w menu ipoda pisze że jeśli twój ipod sprawia problemy....... itd. i jest tam przycisk odtwórz, naciskasz go i po tym procesie powinno być wszystko ok.

Dołączona grafika

#7 coccostar

coccostar
  • 5 posts

Posted 01 November 2008 - 18:37

niestety resetore nie zadziałał ...
dalej się włącza co 10 - 30 minut ...

---- Dodano 02-11-2008 o godzinie 20:32 ----
Bardzo proszę o pomoc , staje się już to męczące.
Dzisiaj rano wstałam - niestety iPod już wyładowany ...
włączył mi się w nocy .

#8 coccostar

coccostar
  • 5 posts

Posted 06 November 2008 - 19:15

Ponawiam . Jeśli nie dostane odpowiedzi niestety iPod idzie na gwarancje . Codziennie rano jest już na wyczerpaniu bateri .

#9 Tommaso

Tommaso
  • 17 posts

Posted 10 November 2008 - 19:31

niestety resetore nie zadziałał ...
dalej się włącza co 10 - 30 minut ...

---- Dodano 02-11-2008 o godzinie 20:32 ----
Bardzo proszę o pomoc , staje się już to męczące.
Dzisiaj rano wstałam - niestety iPod już wyładowany ...
włączył mi się w nocy .

Może to śmieszne pytanie ale czy nie masz ustawionego jakiegoś budzika, lub czegoś z tym związanego?
Jak miałem iPod'a Video mimo, że deaktywowałem budzik, on mimo to włączał się co jakiś czas. Jeżeli to nie to to faktycznie, najlepszym pomysłem jest wysłanie urządzenia do serwisu.
Pozdrawiam

#10 Kusin

Kusin
  • 48 posts
  • SkądTorun, Poland, Poland

Posted 10 November 2008 - 19:54

Mój iPod przez kilka tygodni sprawiał problemy z baterią, dopiero po jakimś czasie sytuacja się ustabilizowała i teraz działa dużo dłużej. Nie załamuj się, ja też przez jakiś czas myślałem o odesłaniu iPoda do serwisu. Pozdrawiam

#11 koriakin

koriakin
  • 1 posts

Posted 10 November 2008 - 22:24

Kupiłem iPoda na Allegro 4 Generacja 8Gb i także mam problem z baterią. Po pierwszym 12 godzinnym ładowaniu(dla pewności), bateria trzymała mi gdzieś na pół godziny grania w Maze'a, teraz mój iPod ma już tydzień, ale nadal trzyma z 3-4 godziny słuchania muzyki (przełączanie albumów etc. ). Wskaźnik baterii dość ostro wariuje tzn. ostro spada przy użytkowaniu iPod(cover flow itp.), natomiast przy słuchaniu drastycznie wzrasta lub jest już niby koniec baterii, nagle patrze, a tam bateria na poziomie 50%, ale szybko spada. Wydaje mi się, że z ładowania na ładowanie jest minimalnie lepiej, ale było już z 7-8 cykl ładowania, a długość baterii mnie nie satysfakcjonuje. Czy jest możliwe, że potrwa to jeszcze przez 2 tygodnie ? Ze wszystkich recenzji jakie czytałem w internecie, to iPod powinien trzymać 24h godziny i jego żywotność jest jedną z jego głównych zalet. Czy iPod jest skazany na straty ? Czy oddanie go na gwarancje coś pomoże ? Czy jeszcze poczekać ? I ostatnie pytanie, czy jeśli nie mam dowodu zakupu, to np. w iSpot'cie mam gwarancje na podstawie nr. seryjnego ? Pozdrawiam i proszę o wybaczenie za newbie'owe pytania :) koriakin

#12 Tommaso

Tommaso
  • 17 posts

Posted 11 November 2008 - 09:24

Czy oddanie go na gwarancje coś pomoże ? Czy jeszcze poczekać ? I ostatnie pytanie, czy jeśli nie mam dowodu zakupu, to np. w iSpot'cie mam gwarancje na podstawie nr. seryjnego ?

Myśle, że po tylu cyklach ładowania które wykonałeś czas działania na baterii powinien się ustabilizować. Z twoją baterią jest coś wyraźnie nie tak. Możesz jeszcze poczekać ale myślę, że twój problem jest dość poważny aby przyjeli Ci go w iSpocie. IPody niby mają gwarancję międzynarodową na podstawie nr seryjnego (wchodzisz do jakiegokolwiek iSpota i urządzenie zostaje przyjęte do naprawy) ale jak to naprawdę w Polsce jest. To czy w naszym kraju go przyjmą właściwie zależy od samych pracowników sklepu. W każdym razie powinni. Pozdrawiam,

#13 coccostar

coccostar
  • 5 posts

Posted 11 November 2008 - 19:15

Moja bateria tak samo krótko trzyma , ale już się przyzwyczaiłam do tego . Znaczy głownie z tego powodu że się sam włącza i wtedy - ja tego nie widze i mi się tak wyładowuje . Mam dziwne wrażenie że iPod pod wpływem mojej obecności - ruchu , nie wiem ... włącza się .

#14 bombay1982

bombay1982
  • 148 posts
  • SkądDublin

Posted 23 November 2008 - 04:12

z tego co zauwazylem i wiem to nano 4g maja czujnik ruchu dzieki ktoremu za pomoca wstrzasniecia mozna zmienic losowo piosenke. moze to jest problemem. polecam zaczac blokowac klawiature - moze to pomoze. ja mam swojego 1 dzien i jak narazie po 1 ladowaniu nie widze konca baterii wiec cos z waszymi jest na bank nie tak

---- Dodano 23-11-2008 o godzinie 03:13 ----
jest nowy update na nie 1.0.3 -moze to tez pomoze

#15 sepuku91

sepuku91
  • 482 posts
  • SkądTarnobrzeg/Wrocław

Posted 23 November 2008 - 10:36

I ostatnie pytanie, czy jeśli nie mam dowodu zakupu, to np. w iSpot'cie mam gwarancje na podstawie nr. seryjnego ?
koriakin

Tak, ale nie w iSpot, tylko w iSource. iSource - Autoryzowany Serwis Apple

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users