Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z portalem o2.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 iBodo

iBodo
  • 265 postów
  • SkądW-wa

Napisano 01 sierpnia 2006 - 00:25

Zastanawiam się jak inni użytkownicy maca? bo ja mam ciągle jakieś problemy z witryną www.o2.pl, a także z mailem na tej stronie.

Safari ładnie wyświtla strone, procesor pracuje spokojnie, ale po zalogowaniu na maila wyświetla jakieś cuda.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Camino po wejściu na o2 wyświtla strone poprawnie, ale dobija procesor do 100%
Dołączona grafika
Mieli się tylko tęczowe kułeczko i nie udaje mi się wejść na maila.

Podobnie sprawa ma się do Flocka. Strona wyświetlana jest bez błędów, ale procesor pracuje na pełnych obrotach.
Dołączona grafika
Różnica z Camino polega na tym, że we Flocku udaje mi się zalogować na poczte, która jest wyświetlana bez błędów.

Dalej ... IE, to już jest kompletna klapa.
Portal wyświetla się całkowicie zniekształcony.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Procesor pracuje normalnie i udaje mi się łatwo zalogować na skrzynke, która działa bez zażutów.
Dołączona grafika

Czy wine za to ponoszą twórcy witryny? czy takie problemy występują też u Was? czy jestem odosobnionym przypadkiem?

#2 glub

glub
  • 980 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 sierpnia 2006 - 11:34

teraz nie wiem bo zrezygnowałem z konta na tlenie. i tobie też radzę. załóż sobie na googlu, raz że większe, dwa ma lepszy antyspam. i ich googletalk jest otwartym jabberem a nie jakąś zamkniętą hybrydą

#3 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 01 sierpnia 2006 - 12:17

Na o2.pl Danteje sie dzieja i dziac beda. Chlopcy dosc radosnie podeszli do Java Scriptu, za ktorym Safari jak wiadomo nie przepada. I dlatego wyswietla cuda-dziwy w poczcie. Dziwi mnie natomiast zachowanie Flocka, ktory jest zmutowanym Firefoxem. Camino i Opera to dwie przegladarki na ktorych wszelkie podstrony o2 dzialaja mi poprawnie. BTW, slyszales o AdBlocku do Safari? SafariBlock - Warto... ;>

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 03 marca 2007 - 16:07

Strona http://o2.pl nie działa od rana, w ogóle się nie otwiera.
Czy tylko ja mam z tym problem?
Napisałem do kilku osób żeby sprawdziły czy działa i "mówią" że nie, czy ma ktoś windowsa żeby sprawdzić czy nie hula?
Nie działa pod żadną z przeglądarek jakie mam: FF Safarii shira opera.

#5 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 03 marca 2007 - 16:43

Strona [url]http://o2.pl[/url] nie działa od rana, w ogóle się nie otwiera.
Czy tylko ja mam z tym problem?

Teraz działa. Pod safari.

#6 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 03 marca 2007 - 18:50

wiem, od ok 16:30 już jest ok, ale akuratnie czekałem na ważnego maila z allegro i mail mi świrował więc od ok 10 rano próbowałem wejść przez stronę, nie dało się w ogóle połączyć z serwerem

#7 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 03 marca 2007 - 20:28

U mnie o2.pl pod Safari wyświetla się w miare poprawnie (zdaje się, że jedna z belek jest nie na swoim miejscu) ale jest jedną z najszybciej się ładujących :D Z kolei u mnie klapa jest z in4.pl - nie da się przewijać strony.

#8 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 03 marca 2007 - 20:39

ja nie mam problemów z o2.. pod warunkiem że serwer w ogole działa...

#9 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 03 marca 2007 - 20:50

ja nie mam problemów z o2.. pod warunkiem że serwer w ogole działa...

Fakt - czasem potrafi nie działać. Ale jak już działa to bardzo dobrze :)

Wyłączając poczta.o2.pl - zawsze muli...

#10 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 marca 2007 - 00:06

Ja mam problemy z pocztą od jakiegoś czasu, Mail potrafi z konta o2 ściągać jakieś maile sprzed miesiąca chociaż fizycznie ich tam już nie ma i tak jak ma gorszy dzień to ściąga mi po 40 maili i kilka razy te same (sprzed miesiąca) zgłaszałem do adminów o2 i po 3 dniach dostałem odpowiedź że nad tym pracują :P (przynajmniej teoretycznie)

#11 StarDog

StarDog
  • 418 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 marca 2007 - 14:50

Mi strona O2.pl wyświetla się bez problemów pod Safari. Z pocztą też nie miałem problemów. Nie miałem bo niedawno zniknęło mi ponad 200 mejli. Uroki darmowych kont :( Na szczęście już jakiś czas temu przeniosłem na lepsze konto. A O2.pl to już podziękuje całkowicie.

#12 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 05 marca 2007 - 04:05

Ja co i rusz mam jakieś problemy z o2. Mam tam pocztę tylko i wyłacznie na spam (rejestracyjny adres), korespondencyjny mam na google. A to serwer nie działa, a to klienty poczty (różne, na różnych platformach) ściągają co chcą... albo wcale się nie łączą, a to reklama wyskakuje co minutę, a to strona wyświetla się zniekształcona raz i za chwilę po przełądowaniu jest OK. Podziękowałem serdecznie za współpracę i załoźyłem konto na gmail i zwarłem oba konta (gmail sprawdza pocztę na o2 i wrzuca je do osobnej skrzynki) i jestem od tej pory zadowolony bo jeszcze nigdy mnie się nie zdaźyło by google nie odpowiadał, a jak nie z jedną domeną się połoczę to z inną (pl, com itp) i zawsze wejdzie jak należy, ale nigdy nie byłem zmuszony do takich rzeczy.

#13 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 05 marca 2007 - 10:12

ja mam pocztę we własnych domenach, ale dwóch kont o2 używam od... chyba 99r więc kilka osób na ten adres jeszcze pisze, spamu jest sporo ale filtr anty sapmowy mail działa jak należy...

#14 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 05 marca 2007 - 11:29

Przeciez oni sami wysylaja SPAM, ktorego ich filtry nie blokuja ;) Zaprawde powiadam Wam dajcie sobie spokoj z ta spamerska skrzynka i zalozcie sobie poczte na gulgu :)

#15 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 05 marca 2007 - 22:40

wysyłają, ale w przeciwieństwie do całego tego spamu który zasypuje codziennie moją skrzynkę (niema to jak napisać gdzieś otwartym tekstem adres) można porostu adres spamu z o2 zdefiniować jako junk. A co do gogla co to za idiotyczna skrzynka gdzie trzeba zmieniać rozszerzenie zipa zeby móc wysłać powiedzmy kilka zdjęć sprasowanych?

#16 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 07 marca 2007 - 00:06

Przecież ZIP przyjmuje... przynajmniej mi O_o co innego z plikami z końcówką exe, może samo rozpakowywujące się robisz? xD

#17 michau

michau
  • 436 postów

Napisano 07 marca 2007 - 22:56

Dalej ... IE, to już jest kompletna klapa.
Portal wyświetla się całkowicie zniekształcony.

Trochę na marginesie - większość współczesnych stron będzie zniekształcona w IE for Mac. Nie warto w ogóle się przejmować złym wyświetlaniem czegokolwiek w tej nieaktualizowanej od wieków przeglądarce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych