Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Drukarka siecowa (LaserJet 1320) i Leopard 10.5.5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 27 października 2008 - 20:16

Hej

W zasadzie nie wiem, czy to ma być w sprzęcie, w MacOS X, czy może w sieciach...
Dość rzec, że mam drukarkę w sieci, która działała, a działać przestała.

Adres IP onej drukarki w sieci to 10.0.0.100, sterownik: HP LaserJet 1320 Series - i tak wystarczyło ustawić tę drukarkę i tak ona działała jakiś czas temu.

Nagle - przestała. I nie pomogło usunięcie jej w komputerze z panelu Print & Fax i dodanie jej ponownie (Internet Printing Protocol, Address: 10.0.0.100, Print Using: Driver wybrany z listy, czyli właśnie HP LaserJet 1320 Series). Próba wydrukowania czegokolwiek kończy się na tym, że w system preferences drukarka świeci się na zielono i ma status In Use, pojawia mi się okienko, gdzie mam proces drukowania (connected to 10.0.0.222, dokument taki to a taki status: printing...) a drukarka jak gdyby nigdy nic, stoi i nic się z nią nie dzieje. Nie drukuje, nie miga światełko, że otrzymuje dane...

Na Tygrysku na innym komputerze hula aż miło, na Leo jakiś czas temu też działało - nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć, kiedy przestało.

Ktoś może mnie naprowadzić na rozwiązanie, bo do tej pory nie udało mi się go znaleźć?

---- Dodano 28-10-2008 o godzinie 06:40 ----
Udało mi się dojść do tego, że problem najprawdopodobniej pojawił się po aktualizacji sterowników HP, które pojawiły się swego czasu w Software Uptade, a ja je zainstalowałem.

No ale co z tym zrobić? Czemu to nie działa? I jak zrobić, źeby działało?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych