Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 3G] Nie mogę nic wrzucić przez iTunes (dzwonki, muzyka, itd)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 27 października 2008 - 20:14

Siedzę już drugi dzień i nie daję rady, przeczytałem mnóstwo wątków i nic.
Iphone mam od dwóch dni, 3G, 8 GB, Era, wersja 2.1. iTunes mam 8.0.1.11.
Zaznaczam, że mam iPoda Video i na niego wrzucam i muzykę i filmy i zdjęcia i synchronizuję i nie ma problemu.
Z iPhone jest. Jeśli z Menu po lewej wybieram Dzwonki, pojawia się tabela, ale w żaden sposób nie mogę do niej wrzucić dzwonków, ani przeuwając ikonki, ani w inny sposób.
Dołączona grafika
Jeśli wybiorę z górnego menu Dzwonki, pokazują się jakieś dzwonki standardowe iTunes, jest opcja synchronizuj i które dzwonki wybrać, ale co bym nie wybrał to synchronizacja trwa sekundę, a w telefonie nie pojawiają się żadne dzwonki.
Dołączona grafika
Format dzwonków też jest taki jak powinien. Co jest grane? To samo dzieje się z muzyką i filmami.
Zresztą nie mogę również zmienić opcji widoku. Co robię źle? Z programami nie było problemu, bo wrzucałem je z itunes store.

#2 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2008 - 20:16

A w jakim formacie masz dzwonki? Wybierz aby zsynchronizował wszystkie dzwonki.

#3 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 27 października 2008 - 20:25

m4r, te dzwonki co widzisz na drugim zrzucie to jakieś standardowe, były już w itunes, ale nie można ich wykasować, nie można dorzucić do nich innych, bo jak? No i przerabiałem już wszystkie opcje i po jednosekundowej synchronizacji nic się nie pojawia w telefonie.

#4 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2008 - 20:27

A masz w ogóle jakies dzwonki w zakladce dzwonki w iTunes. Jak tak to wybierz aby zsynchronizował wszystkie dzwonki. 100 post :D

#5 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 27 października 2008 - 20:34

Opcję DZWONKI mam w trzech miejscach. W Bibliotece, po lewej stronie w panelu ponizej iphone i na stronie głównej iphona, tam gdzie jest wyswietlona wersja, są u góry. Ale do żadnej z nich nie mogę wrzucić dzwonka z kompa.

#6 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2008 - 20:37

A jak odtworzysz dzwonek to w czym sie odtwarza?

#7 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2008 - 20:42

Tytuł zmieniony zgodnie z:
http://www.myapple.p...hone-pomoc.html

Proszę stosować się do nich w przyszłości.

#8 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

Napisano 27 października 2008 - 20:53

To ja dorzucę swoje 3 grosze. Kiedy konwertowałem plik do m4a to skonwertowany plik zostawiałem w iTunes - nie usuwałem go do kosza. Potem przeciągnięcie pliku na pulpit, zmiana rozszerzenia z m4a na m4r i wrzucenie do katalogu Dzwonki. W tym momencie dzwonek nie pojawiał się w sekcji Dzwonki. Odkryłem, że by skonwertowany dzwonek pojawił się w iT w sekcji Dzwonki należało usunąć z iTunes skonwertowany wcześniej plik m4a i dopiero przeciągnąć dzwonek (m4r) do iTunes. Może w tym tkwi problem?

#9 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 27 października 2008 - 21:00

Ale ja już z sieci ściągnęłem w takim formacie, nie konwertowałem ich. Odkryłem, że jak dzwonki z katalogu w ktrym ściągnęłem przeżucę na pulpit to mogę dodać je do sekcji Biblioteka, w niej też jest zakładka dzwonki. Ale nadal problem pozostaje z filmami i muzyką na iphone, w Bibliotece mam już muzykę i filmy na ipoda. A tam gdzie wyskakuje po podłączeniu iphone i pod nim zakładki muzyka i film - nic nie mozna dorzucic. Ten iTunes już mnie rozczarował po zakupie ipoda, ale teraz to już przegięcie.

#10 blueliner

blueliner
  • 69 postów
  • Skądkrakow/rabka

Napisano 27 października 2008 - 21:16

To ja dorzucę swoje 3 grosze. Kiedy konwertowałem plik do m4a to skonwertowany plik zostawiałem w iTunes - nie usuwałem go do kosza. Potem przeciągnięcie pliku na pulpit, zmiana rozszerzenia z m4a na m4r i wrzucenie do katalogu Dzwonki.

W tym momencie dzwonek nie pojawiał się w sekcji Dzwonki. Odkryłem, że by skonwertowany dzwonek pojawił się w iT w sekcji Dzwonki należało usunąć z iTunes skonwertowany wcześniej plik m4a i dopiero przeciągnąć dzwonek (m4r) do iTunes.

Może w tym tkwi problem?

nie wydaje mi się, ja skonwertowałem z m4a do m4r, wrzuciłem do biblioteki "dzwonki", nie usuwałem oryginalnej m4a z listy (w sensie że również się zchynchronizowało z listą muzyki) i wszystko działa.

ogólnie jeżeli format jest prawidłowy, to po przeciągnięciu do biblioteki (niezależnie czy do "dzwonków" czy listy muzyki) pliki/lista jest widoczna w zakładce iphone i po zaznaczeniu bez problemu powinny się zsynchronizować. Ja bym jeszcze próbował iTunes przeinstalować

#11 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 27 października 2008 - 21:27

Dołączona grafika

#12 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2008 - 21:28

Wez żeby zsynchronizowało całą muzykę i dzwonki i zobacz czy będą w iPhonie.

#13 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 27 października 2008 - 21:35

Nie, tej muzyki która jest w Bibliotece i tych filmów nie synchronizuje z iphone. Ona jest zsynchronizowana z ipodem i moze jakoś to odróznia. Nie mam już siły do tego badziewia.

#14 blueliner

blueliner
  • 69 postów
  • Skądkrakow/rabka

Napisano 27 października 2008 - 21:39

raz miałem podobna sytuację, gdy "gościnnie" zainstalowałem iTunes na Viście i chciałem utworzona listę muzyki zchynchronizować z iPodem. przez moment synchronizował, po krótkiej chwili pokazywał, że jest ukonczone, po czym część rzeczy nie była widoczna na liście w iPodzie. Może to kwestia visty i jej katalogowania?

#15 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2008 - 21:46

Mój brat ma całą muzykę jaka ma na iTunes i na iPodzie i na iPhonie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych