Witam!
W grudniu albo styczniu będę przymierzał sie do zakupu iPhona. Jako, że ten telefon bez neta praktynie nie żyje, więc chciałbym wybrać jakąś taryfę (najlepiej w pre-paid), ale za bardzo nie wiem na co sie zdecydować, a może po prostu wszystkiego nie dostrzegam, więc proszę o pomoc.
A wieć tak, danych miesięcznie będę "zużywał" około 1,5GB. Wnioskuje po moim liczniku danych w nokii n82. Dodałem trochę wiecej na zaokrąglenia wynikające z taryfikacji np. 100kb.
Troche pracy wykonałem i znalazłem:
- blueconnect starter gdzie 100 kb kosztuje 3 gr/min 77gr. + dostep do hot spotów za free , przy doładowaniu elektroniczym dodadtkowe dane gratis
- heyah 2gr za 100 kb , 49gr/min, nie ma hotspotów, 10% dodatkowo przy doładowaniu elektronicznym
- w ostateczności orange abonament oferta bez telefonu umowa na rok, nie pamiętam ile za minutę, ale 61zl/mies 1gb danych a potem zwalnia
Czy cos pominełem? MOże macie jakieś inne propozycję?
Za bardzo nie chcę sie pakować w abo z uwagi na to, że ceny mobilnego neta w PL jeszcze sie nie ustabilizowały i na pewno będą spadać...
P.S. Najlepsze byłoby cos takiego jak teraz używam 5funtów/mies i nieograniczony net w fonie (niby przy 2 gb cos przycinają ale nigdy mnie to nie spotkało) :-)

Jaka taryfa dla iPhona?
Rozpoczęty przez
bobix
, 27 paź 2008 15:45
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 października 2008 - 15:45
Napisano 27 października 2008 - 16:25
Ja mam abonament w Plusie... i planuję zakup iPhona. Mobilny net do sim włączany tu jest jako usługa (chyba 60zł brutto miesięcznie). Korzyść jest taka, że nie ma umowy na ten net, i jak spadnie cena to powinna spaść i nam. (Oczywiście na zwykłe połączenia jest umowa). (Teraz tylko zbieram na iPhone bez sim locka
)

Napisano 27 października 2008 - 19:06
No dobra a czy można abo podpisać na rok?
Napisano 27 października 2008 - 21:13
Jak nie bierzesz telefonu to tak (ja tak właśnie mam, a że mam kontynuacje to do 90 minut za 55zł mam jeszcze + 5 numerów w plusie bez limitów). Musisz sam poczytać i zdecydować co dla ciebie dobre ( no i pamiętaj do plusa koniecznie iPhone bez sim locka)
Napisano 27 października 2008 - 22:37
Jakoś nie moge znaleźć nigdzie na stronie plusa o tej ofercie bez telefonu...
Napisano 28 października 2008 - 00:09
To pójdź do salonu - ogólnie cennik ten sam jak z telefonem, ale bez telefonu może ci dadzą jakieś dodatkowe minuty...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych