Blue connect
Posted 26 October 2008 - 12:35
Posted 26 October 2008 - 12:54
Posted 26 October 2008 - 13:20
Posted 26 October 2008 - 14:30
Posted 26 October 2008 - 14:52
Posted 26 October 2008 - 15:10
Tyle to ja wiedziałem przed napisaniem tego...
No to znaczy że wiesz wszystko co potrzeba.
Prosisz o to żeby ktoś Ci napisał krok po kroku jak to uruchomić, ale nasza forumowa wróżka ma dzisiaj wolne i nie powie nam jaką masz kartę.
Posted 26 October 2008 - 15:24
użyłem google tak na marginesie
Posted 26 October 2008 - 15:49
Posted 26 October 2008 - 15:58
Posted 26 October 2008 - 21:43

Posted 26 October 2008 - 22:15
Posted 27 October 2008 - 01:05

Posted 27 October 2008 - 07:56
Muszę Cię zmartwić, ale to co podałem nie jest ogólnie dostępne, option nie daje sterowników "dla wszystkich"
Ten link który podałem jest już właśnie po weryfikacji imei i s/n
Używam blueconnecta od kilku lat (od momentu wejścia tej usługi) miałem już kilka różnych modemów, używałem windowsa, linuksa i teraz Mac Os i nigdy nie zdarzyło mi się żeby sterownik/program od modemu ograniczył mi prędkość.
No ale oczywiście mogę być w błędzie, nie posiadam takiej karty, moja jest na USB i tam cokolwiek zainstalujesz to działa prawidłowo.
---- Dodano 27-10-2008 o godzinie 10:02 ----
A tak przy okazji, używasz jakiegoś programiku do zliczania danych? Nie znalazłem niczego sensownego a nie lubię być zaskakiwany "cięciem" po wyczerpaniu limitu.
Posted 27 October 2008 - 12:31
Muszę Cię zmartwić, ale to co podałem nie jest ogólnie dostępne, option nie daje sterowników "dla wszystkich"
Ten link który podałem jest już właśnie po weryfikacji imei i s/n
Myślę, że w tym właśnie był problem. drajwer pobierany po Twoim IMEI na pewno jest oparty o ogólnie działające jądro oprogramowania GlobeTrotterConnection, ale może zawierać specyficzne stringi dla danego modelu, przyspieszajace jego konkretnie pracę. Inny typ chodzi na nim także , ale nie tak sprawnie, a czsem wrecz gorzej, potykając się o niezgodne z hardwarem polecenia. Nie wchodzę głębiej w temat, bo od tego sa specjalisci i zapewne dorzucą swoje uwagi karcące nas, profanów

To co ważne na tym forum dla userów. Powinni pobierać najnowszy sterownik po IMEI ze strony producenta.
Miałem w swojej bezprzewodowej "karierze" już sześć kart i modemów, od chwili uruchomienia UMTS-u przez iPlusa i pierwszego merlina PCIMCIA , przez inne, we wszystkich sieciach, na złączu USB i Express Card.
Wygoda używania karty wlożonej w gniazdo rozszerzeń nie jest niestety rekompensowana przez gorsze możliwości odbioru zbyt małej anteny. Po drugie , poza jednym modelem, wszystkie karty wystają znacząco z gniazda. Dlatego wolę modemy po usb, i choćby z doswiadczeń połaczeń "w dzikim polu" , na wodzie czy w górach, jestem zdecydowanym przeciwnikiem coraz bardziej miniaturyzowanych modemów. Wymiaru anteny nie da się oszukać, a nie kazdy jest przypisany do pracy w centrum warszwskiego downtown

Nie znalazłem programu o jaki pytasz,poza dedykowanymi opcjami w nakładkach sieci komórkowych który działał by przy ciągłym korzystaniu z innych kart i połaczeń dobieranych w zależności od dostępności HSDPA . Zapisuje po prostu dla kontroli rozliczeń transfery kolejnych sesji w pliku tekstowym, w postaci notatki na pulpicie. prymitywne rozwiązanie, ale podanie takiego zestawienia w każdym postepowaniu reklamacyjnym, skutecznie hamuje skłonnosci do oszukiwania ze strony sieci.
Jedna uwaga a propos. W blue connect na kartę Ery, ostatnio sesje są bandycko rozłaczane wraz zkomunikatem ekranowym że stan konta wyczerpany, doladuj konto. A to NIEPRAWDA. Transfer rusza po przelogowaniu ale siec nawet jeżeli nie naciągnie usera na kolejne, niepotrzebne doładowanie, zarabia na zaokraglaniu kończonych pakietów. Skandaliczne
Posted 27 October 2008 - 15:54
Myślę, że w tym właśnie był problem. drajwer pobierany po Twoim IMEI na pewno jest oparty o ogólnie działające jądro oprogramowania GlobeTrotterConnection, ale może zawierać specyficzne stringi dla danego modelu, przyspieszajace jego konkretnie pracę.
Nie, to nie tak

Te sterowniki które podałem są właśnie na podstawie imei i s/n modelu karty takiej o jakiej mowa była na początku. Ja takiej karty nie mam, ale mają ją inni i oni właśnie udostępnili ten link.
Z resztą zgadzam się jak najbardziej, miniaturyzacja nie zawsze prowadzi w dobrym kierunku. Ja swój modem musiałem przykleić taśmą do szyby w oknie.
Posted 29 October 2008 - 10:25

Posted 29 October 2008 - 20:33

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users