Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NeoReader - czytnik kodów 2D

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 26 października 2008 - 08:36

[touchsmallimg]http://farm4.static.flickr.com/3012/2975142093_3b327ac635_o.jpg[/touchsmallimg]

NeoReader to bardzo przyjemny czytnik kodów 2D. Testowałem kilka aplikacji tego typu jak np. iDecode, ScanLife ale jednak NeoReader działa najlepiej.

Oto lista kodów odczytywanych przez program:
-QR,
-Data Matrix,
-Aztec

Wystarczy w programie najechać na kod, zrobić zdjęcie i kliknąć Use Photo, a program znajdzie wszelkie informacje zakodowane w kodzie 2D.

Dołączona grafika

Strona w AppStore: NeoReader
Strona producenta: NeoReader: Home
Cena: FREE

#2 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 27 października 2008 - 15:51

lepszy / gorszy od Barcode?

#3 sieja123

sieja123
  • 134 postów

Napisano 27 października 2008 - 18:24

gratulacje dla tego komu uda się zrobić zdjęcie na tyle ostre żeby program odczytał kod. Bawiłem się przez 5 min i wywaliłem to chyba nie do tego aparatu.

#4 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 27 października 2008 - 18:32

gratulacje dla tego komu uda się zrobić zdjęcie na tyle ostre żeby program odczytał kod. Bawiłem się przez 5 min i wywaliłem to chyba nie do tego aparatu.

Tak samo :D

#5 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 października 2008 - 19:39

w Nokii N95 była aplikacja o takim samym działaniu i rzadko kiedy przy 5mpx aparacie udawało się zrobić na tyle ostre zdjęcie aby program mógł je odczytać ;)

#6 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 27 października 2008 - 19:44

Ja sczytałem kilka kodów bezproblemowo, ale jest bardzo duży minus tej aplikacji... w zasadzie rzadko widuje się takie kody:P Mam do Was pytanie: czy znacie aplikację do czytania zwykłych kodów paskowych?

#7 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 27 października 2008 - 22:28

"gratulacje dla tego komu uda się zrobić zdjęcie na tyle ostre żeby program odczytał kod. Bawiłem się przez 5 min i wywaliłem to chyba nie do tego aparatu." Haha! Polecam program BARCODE jeżeli tak mówisz to wymieniony przezemnie jest o niebo lepszy. Ktoś w avatarze pamiętam miał QR code chyba, dla testu pstrykłem sobie jego avatar zdjęcie było rozmazane(z bliska robione na szybko), no i ładnie pokazało mi imię i nazwisko usera xD

#8 suja

suja
  • 29 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 03 listopada 2008 - 14:17

Racja, ja też przeprowadziłem próby. Na około 10 zdjęć jedno zostało odczytane. Dla zainteresowanych tematem polecam najnowszy Magazyn Twoja Komórka (listopadowy) jest tam artykuł na temat kodów 2d. Oto linki do stron, na których można sobie wygenerować własny kod: UpCode - Ignite Your Imagination - UpCode Ltd. , CITYnet Przekierowanie..., index.

#9 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopada 2008 - 17:20

NeoReader jest swietnym programie :) iDecode jest do dupy niestety [URL=http://imageshack.us]Dołączona grafika[/URL].

Polecam goraco NeoReader bo od razu odczytal obrazka zeskanowana z ekranu komputera. Mi sie wydaje ze iDecode dobrze skanuje tylko te kody wpisane na kartka (drukowane). Za to NeoReader da rade.

Kto odszyfruje moj kod na avatarze? :D haha

---- Dodano 09-11-2008 o godzinie 19:23 ----
Przy tym obrazku latwo dekodowac :D
[URL=http://imageshack.us]Dołączona grafika[/URL]

#10 grochh

grochh
  • 130 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2008 - 23:06

Ja mam 2D Snese, i działa mi to raz na 15 zrobioncyh fotek, bez sensu ;/

#11 pawel319

pawel319