Siema
mam problem. Muszę poszukać sobie dostępu do internetu, a w sumie najtaniej dla mnie wychodzi Orange dla firm (czyli Orange stacjonarny, na lini TP). Niestety jedyny dostępny modem to modem Orange na USB. Zależy mi żeby w jakiś magiczny sposób korzystać z połączenia ethernetowego. Tzn linia telefoniczna z Orange --->modem ---> router WiFi.
wolałbym wystrzegać się routerów WiFi z modemem ADSL, ponieważ chciałbym kupić raz a dobrze, a Orange jest wyjściem góra na rok.
ma ktoś jakiś pomysł?
z góry dziękuję
pozdrawiam
Klimer

Orange na lini TP przez kabel Ethernetowy
Rozpoczęty przez
Klimer
, 20 paź 2008 09:54
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 października 2008 - 09:54
Napisano 20 października 2008 - 20:10
teoretycznie sa routery ktore biara internet z portu usb, ale osobiscie nigdy nie mialem z takim stycznosci wiec nie dam zadnej gwarancji
w google poszukaj "router usb wan"

Napisano 21 października 2008 - 23:06
Podejrzewam ze skoro Orange po linii TP to Orange Freedom? modem na usb ktory podobno da sie zainstalowac na kazdym maku jest sagem fast 800, zxdsl852 co oferuje Orange nie zadziala. Na alledrogo ponizej 30 pln z przesylka, tyle ze byle jaki router kablowy adsl to teraz kwota kolo 50 pln a z wifikiem kolo 150.
W podpisie masz PB G4. To do tego komputera? Jesli tak to byle jaki router z ADSL-em i po ethernecie do komputera, naprawde unikniesz sporo klopotow.
Napisano 23 października 2008 - 15:25
Każdy modem i router działający z neostradą działa z orange freedom. Jedyna rzecz jaką trezeba zmienić to login i hasło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych