Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mały problemik z wytrzymałością baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 19 października 2008 - 13:34

Witam mam taki problem z baterią ponieważ jak tak słucham muzyki to odnoszę wrażenie że nie wytrzymuje ona wspomnianych 24h i chciałbym dowiedzieć się jaka konfiguracja menu ipoda mogła by przedłużyć żywotność baterii, bo ja obecnie mam taką. Jasność 35% Limit głośności gdzieś około 76% Pasek głośności przy słuchaniu muzyki mam na 98% Podświetlanie stałe czasami daję na 15 sec ale wtedy na wyświetlaczu pokazuje mi się czas i stan baterii. To tyle przy takiej konfiguracji oczywiście raz na jakiś czas przesłucham sobie wideo klip który trwa 5 min wychodzi mi że bateria wytrzymuje od 8 do 13h i chciałbym dowiedzieć się co mógłbym zrobić aby przedłużyć jej wytrzymałość choćby do 17h. Proszę o szybką odpowiedź.

#2 Tomasus

Tomasus
  • 15 postów

Napisano 19 października 2008 - 19:38

Po pierwsze jaki to iPod i od kiedy go masz i używasz? Na pewno żywot baterii wydłuży wyłączenie stałego podświetlenia (nie bardzo wiem po co go w ogóle włączyłeś:roll: , no chyba że jest ci ono niezbędne) Poza tym trzymaj go w cieple i trzymaj najlepiej ciągle naładowanego do max.

#3 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 października 2008 - 19:57

najdluzej bateria wytrzyma jak ipod bedzie wylaczony. ;) limit na 76 a glosnosc na 98? to sobie aby nie przeczy? poza wylaczeniem eq, zmniejszeniem jasnosci i wylaczeniem stalego podswietlania (to i tak dobrze ze z wlaczonym podswietlaniem tak dlugo bateria sie trzyma) to specjalnie nie da sie wplynac na zywotnosc baterii. na ipodzie z dyskiem moglbys wiecj kombinowac. mozesz sluchac ciszej co bedzie mialo znikomy (ale pozytywny) wplyw na zywotnosc baterii, ale z pewnoscia bedzie mialo znaczacy wplyw na stan twojego sluchu. :) o bateryjce napisal przedmowca - w zwiazku ze zblizajaca sie zimo trzymaj ipoda pod kurtka zeby sie nie zaziebil. @Tomasus model to chyba tez z sygnatury.

#4 Tomasus

Tomasus
  • 15 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:28

Sorry nie zauważyłem sygnaturki :wink:

#5 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2008 - 21:51

Te 24h podawane przez apple było mierzone przy lecących piosenkach na standardowych słuchawkach bez jakiegokolwiek dotykania iPoda, więc podświetlenie nie pracowało ani przez chwilę. Więc jeżeli puścisz jakiś utwór i zablokujesz iPoda możesz sobie wtedy słuchać przez ok 24h muzyki. Powinienem dodać że były to pliki aac 128kbps, że equalizer był wyłączony, budziki, stopery i inne tego typu rzeczy oczywiście wyłączone, ale to są mało istotne szczegóły. Najważniejsze jest podświetlenie - najlepiej na 5 sekund (żeby się nie mordować) i ok. 50% jasność. Mi tam nie robi wielkiej różnicy czy podłączę iPoda pół godziny wcześniej do prądu, zresztą i tak nigdy nie rozładowuję go do końca.

#6 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 20 października 2008 - 03:54

U mnie to jest tak że ja go rozładuję do końca i potem na max lub do 80% a co do kolegi parę postów wyżej mas w ustawieniach limit głośności i jeszcze potem jak leci mużyka to możesz wzmocnić, to spróbuję tak zrobić jak podałeś a co do equalizera to raczej mało prawdopodobne by miał on jakiś większy wpływ na baterie, a i co do mojego słuchu to na razie dobrze słyszę chociaż czasami zdarzy:( mi się przedobrzyć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych