Zdecydowałem się na zakup nowego Macbooka u cizu (czekam na możliwość złożenia zamówienia), ale gnębi mnie ciągle sprawa klawiatur: mam do wyboru US i international english. Spojrzałem się na moją klawiaturę podłączoną (Logitecha) do aktualnego kompa (PC) i układ ma US, chociaż kupiona w Polsce(to znaczy, że w Polsce sprzedaje się klawiatury z układem US???). Nic z tego nie rozumiem. Oficjalnie w Polsce z jaką klawiaturą sprzedają macbooki(iSpot itp.)???jaką klawiaturę wy preferujecie i dlaczego?
Będę wdzięczny za odpowiedzi

US vs. international english
Rozpoczęty przez
PATRICO
, 18 paź 2008 17:33
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 października 2008 - 17:33
Napisano 18 października 2008 - 18:11
US i international English to jedno i to samo. Obowiązują 2 układy klawiatury: QWERTY i QWERTZ z czego najczęściej stosowaną (i popularną) jest QWERTY.
Napisano 18 października 2008 - 18:25
Chyba jednak nie ,bo w wersji US tylda jest obok "1" a nie obok "z", a enter/return jest poziomy, a nie pionowy.
Napisano 18 października 2008 - 18:40
w Polsce jest IE
Napisano 18 października 2008 - 20:28
Do wyboru do koloru. W Polsce możesz kupić albo US albo IE, wszystko zależy od twoich upodobań. Ja tam wole płaski enter i duży shift, po prostu z przyzwyczajenia od starych IBM'ów. BTW wejdź na wikipedię i tam masz layout'y różnych klawiatur.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych