Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

dość! - proszę, zamknijcie dział iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#1 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 17:25

http://www.myapple.p...g-1-1-4-xd.html

wszedłem przez przypadek, bo code nadal nie usunął ze strony głównej MA ostatnich wątków z działu iPhone...

czy naprawdę chcemy, żeby forum miało taki poziom?

#2 Slawus

Slawus
  • 525 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 17 października 2008 - 17:33

mogl jeszcze pOkEmOnAmI caly tekst napisac... i na koncu dowalic "słiitaśśnie"

#3 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 18:12

zamknąć dział iPhone, ale tylko iPhone - Pomoc, resztę zostawić. tematy z zapytaniem o pomoc odpowiednio zamykać, a autora 'nagradzać'. oczywiście jakiś temat dot. pomocy z iPhona musi istnieć, więc proponuje utworzyć taki, w którym będą panowały ścisłe rygorystyczne, zasady, a nad tym wszystkim będzie czuwała duża grupa osób. jeszcze mały apel z mojej strony do użytkowników 'ze stażem' - nie pomagajmy osobom, które poruszają podstawowe zagadnienia dot. iPhona (te, które są przyklejone, można je łatwo odnaleźć w forumowej wyszukiwarce). teraz apel do nowych userów (wiem, że większość i tak go nie przeczyta). prosiłbym uprzejmie o skorzystania w pierwszej kolejności z wyszukiwarki, jeżeli chciana fraza nie została odnaleziona to zakładając temat: -wpiszcze odpowiedni tytuł: te POMOCY, PROBLEM, w większości przypadków są ignorowane przez innych -dobrze opiszcie swój problem.

#4 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 października 2008 - 18:43

Dramat, tragedia.:confused: (Grabaż by powiedział: "Jak ja nienawidzę Twojej Generacji [...]") Nie wiem jak walczyć z gówniarstwem - może po kolejnym ostrzeżeniu blokować na jakiś czas możliwość wypowiadania się na forum?

#5 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 października 2008 - 18:52

Psychologia podpowiada, że najbardziej skuteczna metoda to ignorować :) słitaśnie :) - tego nie znałem :)

#6 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 17 października 2008 - 19:05

ten "koleś" wczesniej takiego samego psota wsyłał przy temacie mGadu, miałem mu odpisać ale stwierdziłem, że ... kurde też no mi sie niechce no .. i chillout - żenada ;/

#7 kaczy

kaczy
  • 307 postów

Napisano 17 października 2008 - 19:58

ten "koleś" wczesniej takiego samego psota wsyłał przy temacie mGadu, miałem mu odpisać ale stwierdziłem, że ... kurde też no mi sie niechce no .. i chillout - żenada ;/

Jeśli komuś nie chce się nawet poprawnie zadać pytania (nie mówiąc o poszukiwaniu rozwiązania samemu), trudno aby komuś innemu chciało się na takowe pytanie odpowiadać. Niestety... niektórzy "ludzie" są coraz to bardziej leniwi.

#8 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 17 października 2008 - 20:11

hmmm może blokować dany wątek w dziale iPhone do czasu zanim jakiś moderator go nie zaakceptuje? No wiecie to trochę taka walka bez sensu bo jak nie tędy to którędy indziej wejdą. To jest bardzo przykre no ale niestety.

#9 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 17 października 2008 - 20:20

Pozostaje tylko płakać, ale prawda jest taka że iPhone OS nie jest zbyt doskonały.

#10 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 20:32

Panowie, w zwiazku z ostatnimi Waszymi wypowiedzi na temat Dzialu iPhone, przyjelismy pewne ustalenia, na poczatek wysprzatamy ten dzial, wejda tez w zycie ( w tym dziale) przepisy porzadkowe, ktore , mam nadzieje, pomoga.

#11 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 17 października 2008 - 20:45

mam nadzieje że tak się stanie :)

#12 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 października 2008 - 20:53

Panowie, w zwiazku z ostatnimi Waszymi wypowiedzi na temat Dzialu iPhone, przyjelismy pewne ustalenia, na poczatek wysprzatamy ten dzial, wejda tez w zycie ( w tym dziale) przepisy porzadkowe, ktore , mam nadzieje, pomoga.

Przed wprowadzeniem iPhone'a do Polski ktoś (chyba z moderatorów) zapytał, czy powinna być zablokowana przez pierwsze dni możliwość pisania dla nowych user'ów.
Co z tym pomysłem?
Wiem, że to nie do końca jest dobre rozwiązanie. Może możnaby zrobić taką blokadę np 7 dniową na dział iPhone?

#13 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2008 - 20:58

nie tędy droga! Dlaczego zamykać dział iP? Po prostu powinno być więcej moderatorów w tym dziale no i ostrzej powinni działać. Kilka banów i temat ogarnięty. Dobrze przynajmniej, że pasza z tego działu jeszcze nie dotarła aż w takim stopniu na resztę forum. Ale jeszcze trochę*czasu i tak się stanie.

#14 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 21:02

Dlaczego zamykać dział iP?.

nie cały dział tylko iPhone - Pomoc

powinna być zablokowana przez pierwsze dni możliwość pisania dla nowych user'ów.
Co z tym pomysłem?
Wiem, że to nie do końca jest dobre rozwiązanie. Może możnaby zrobić taką blokadę np 7 dniową na dział iPhone?

jestem za.
1 - zamknąć dział pomocy na tydzień, ogarnąć ten cały bałagan.
2 - wprowadzić, dla nowych użytkowników ograniczenia. (np. brak możliwości zakładania nowych tematów, jeżeli jego licznik postów jest mniejszy niż (np) 20, albo jest na forum krócej niż tydzień, 2 tygodnie). może wydaje się to głupie, ale na wielu innych forach takie rozwiązanie się sprawdza ;)

#15 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 21:05

Panowie, dzial iPhone jest potrzebny. Jestesmy jedynym miejscem w PL, ktore ma tak rozbudowana baze porad i opisow problemow. Niestety, w tym dziale beda obowiazywac ostrzejsze zasady niz w pozostalych miejscach forum. Mamy nadzieje, ze zmniejszy to ilosc nieczytelnych wpisów, zduplikowanych tematow i nieco luzniejszych obyczajow w dyskusjach ;)

#16 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 21:47

sprawa jasna! dział iPhone musi pozostać. wcześniej już o tym napisałem ;)

#17 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 października 2008 - 23:17

wspaniale! :)

#18 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 17 października 2008 - 23:50

Niech dział iPhone pozostanie i niech forum się rozwija ale wróćmy proszę do zasad które panowały tu 2, 3 lata temu - Żadnego piractwa, hakowania itp. Skoro jest legalne źródło jeżeli chodzi o iP to wszyskie posty związane z jailbreakiem powinny być usunięte - i niech wreszcie MyApple wróci do korzeni kiedy to regulamin jednoznacznie mówił o tym że to nie jest forum hakerskie.

#19 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 października 2008 - 10:46

słusznie iMark. O ile poprzedniu argumentacja na temet hakowania iP stosowana przez sekretarzy forum, była pokrętna, nieczysta, dostoswana do własnego widzimisie, ale była wykładnia że skoro nie ma iP to do tego czasu te działy będą, to teraz kiedy jest legalnie iP w Polsce do kupienia, bez simlocka to jeżeli te tamty są to postuluje otworzyć dział dla Iro aby prowadzić haking MacOs'a na PC, co potrzebne i co zrobić by dobrze i stabilnie działało. Różnicy nie ma. iPhone jest drogi? Ok, Mac też. Obydwa są dostępne? Są. Więc co za różnica czy hakujemy iPhona czy Leoparda. No chyba że za jednego Apple dostało zapłatę, w takim razie opisujemy jak hakować oryginalnego Leoparda prosto z pudła i tylko takiego.

#20 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2008 - 10:56

wiesławo, obawiam się, że smutna prawda jest taka, że pisanie o JB itp. napędza myapple potencjalnych odbiorców (czyt. potencjalnych adresatów reklam na stronie) którzy wpadną tu przez Google. W 100% zgadazam się z Tobą, że należy albo zakazać pisania o hakowaniu iP (ja osobiście popieram tą opcję), albo otworzyć dział hackitosh/osx x86.

#21 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 października 2008 - 11:06

no wtedy to dopiero by zyski poszybowały ;) a tak sekretarze forum są troszkę w ciąży udając że są wiecznymi dziewicami...

#22 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2008 - 14:11

A według mnie różnica jest dosyć spora, pomiędzy hackowaniem iPhone'a a hackowaniem Mac S, nawet takiego z pudełka. Bo za iP płacimy tyle samo, niezależnie czy jest zhackowany, czy nie. Natomiast za Mac OS. płacimy tylko 500 zł, za wersję box, resztę wpłaciliśmy kupując wcześniej Maka. Tu jest pies pogrzebany, i według mnie, powinno pozostać tak jak jest. i odczepcie się już od tego, bo to nie ma sensu.

#23 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 października 2008 - 15:56

ano nie, bo zhakkować możesz i iP takiego z abonamentem nie za pełną cenę prawda? Zresztą hakowanie jest hakowaniem, no chyab że forum jest polskim oddziałem naganiania kasy jobsowi. Szczerze dosadnie powiem, że(ciach)mnie czy ktoś dostał tego iP, kupił za 1PLN w abo czy zapłacił za niego 2000PLN, hakuje go to hakuje, hakuje os nie sprzęt, więc rozmawiamy o łamaniu licencji na os nie na sprzęt.

#24 kbrelins

kbrelins
  • 30 postów
  • SkądSvalbard

Napisano 18 października 2008 - 19:49

WItam. A ja mam prosbe "w okolicach" tego postu, ale jednak troche inna. Moze nie wiem jak to zrobic, ale wkurza mnie to strasznie. Chodzi mianowicie o kanal RSS myapple. Mam dodany do Mail'a, ale nie chce czytac ciagle o iPhone. Czy istnieje mozliwosc oznaczenia wszystkich postow iphone/Mac/Gielga itp w taki sposob, aby dalo sie je filtrowac? A moze jest opcja, aby wybrac RSS tylko o komputerach Mac? Z gory dzieki za pomoc, i absolutnie popieram bardziej restrykcyjne przegladanie postow przez moderatorow. Moze nie ma co zamykac dzialu iPhone, ale trzeba sie mu bacznie przygladac. Pozdrawiam

#25 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 18 października 2008 - 20:10

WItam.
A ja mam prosbe "w okolicach" tego postu, ale jednak troche inna.
Moze nie wiem jak to zrobic, ale wkurza mnie to strasznie.
Chodzi mianowicie o kanal RSS myapple.
Mam dodany do Mail'a, ale nie chce czytac ciagle o iPhone.
Czy istnieje mozliwosc oznaczenia wszystkich postow iphone/Mac/Gielga itp w taki sposob, aby dalo sie je filtrowac?
A moze jest opcja, aby wybrac RSS tylko o komputerach Mac?
Z gory dzieki za pomoc, i absolutnie popieram bardziej restrykcyjne przegladanie postow przez moderatorow.
Moze nie ma co zamykac dzialu iPhone, ale trzeba sie mu bacznie przygladac.

Pozdrawiam

Przeczytaj ten wątek od początku :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych