Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 2G] SwirlyMMS nie wysyła MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 toruogiwara

toruogiwara
  • 16 postów
  • Skądwolałbym być ze wsi

Napisano 16 października 2008 - 23:39

Podniosłem mojego IP do 2.1 i mimo iż Swirly ustawiony jest tak jak zaleca tutorial nie wysyła MMSów. Z odbiorem problemów nie ma. Czy to problem po stronie operatora (Era) czy wada software'u?

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 17 października 2008 - 07:36

a kupiłeś Swirly ? czy już Ci wygasła licencja ?

#3 toruogiwara

toruogiwara
  • 16 postów
  • Skądwolałbym być ze wsi

Napisano 17 października 2008 - 09:18

Swirly kupiony jeszcze w czasach 1.4. Prezentuje sie jako "Full License Valid" (swoja droga uklony dla autora za latwe przeniesienie licencji - o to sie obawialem najbardziej przy upgrade).
Odbierac odbiera kazdy MMS, wlasnie sprawdzilem czy to nie problem ustawien na moim koncie i wyslalem z sukcesem MMS przy pomocy telefonu kolegi (SE w880i) z moja karta w srodku.

---- Dodano 17-10-2008 o godzinie 10:23 ----
Sprawa wysylania nieaktualna, mialem w ustawieniach zadeklarowany protokol jako Http a nie http.

Jak teraz usunac wiadomosci z Outboxa? :)

#4 dexio

dexio
  • 3 postów
  • SkądGdansk

Napisano 22 listopada 2008 - 00:53

a w jai sposob przenisoles licencje, mi sie to nie udalo i znowu mus placic

#5 rakkat

rakkat
  • 16 postów

Napisano 24 marca 2009 - 11:18

Przeczytalam wszystie watki na temat Swirly mms i nie znalazlam rozwiazania mojego problemu. Moze ktos bedzie mogl mi pomoc. Mam IP 2G, versja softu 2.2.1 po jailbreaku QuickPWN, TakTak z ERY. W ustawieniach Swirly MMS mam nastepujace dane: MMSC: mms.era.pl/servlets/mms Proxy: 213.158.194.226:8080 APN: erainternet (lub erainternettt) Username: erainternet Password: erainternet rozmiar obrazu: najmniejsze Zreszta zmienialam na inne dane z konfiguratora ustawien i zadne ustawienia nie dzialaja. Oczywiscie mam wlaczona usluge EDGE w momencie proby wysylania mmsa swieci sie ikonka m na zielono, jakis czas kreci sie koleczko i pisze wysylanie. Po tym czasie wyskakuje "mms nie wyslany. Could not connect to proxy (connect failed)". Czy jest cos o czym nie przeczytalam na forum? Czy cos zle konfiguruje? Dodam, ze postapilam zgodnie z rada jednego z forumowiczow i wylaczylam usluge mms w biurze obslugi taktak i ponownie ja uruchomilam. Nic to nie pomoglo. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Kasia

#6 bla69

bla69
  • 50 postów

Napisano 24 marca 2009 - 14:03

A próbowałaś wysłać z Twojej karty sim ale z innego telefonu? Sprawdź czy na pewno to nie jest wina karty. Jeżeli nie to spróbuj na ustawieniach takich jak ja mam (chociaż pewnie już próbowałaś). Też mam Ere tylko że na abonament i wszystko działa:

- MMSC: mms.era.pl/servlets/mms
- Proxy: 213.158.194.226:8080
- APN: eramms
- Username: eramms
- Password: eramms

---- Dodano 24-03-2009 o godzinie 14:05 ----
A i jeszcze co z licencja? Czy masz wykupioną, bo jak wygaśnie demo to z tego co się orientuje, to nie można wysyłać.

#7 rakkat

rakkat
  • 16 postów

Napisano 25 marca 2009 - 10:50

Tak, probowalam tych ustawien, ale zanim zrestartowalam usluge mms w biurze obslugi TakTak. Teraz zmienilam na te ustawienia, ktore podales i dziala!!! :)))) Wielkie dzieki!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych