Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G 2.0.1] Gdy ktoś do mnie dzwoni, ekran pozostaje czarny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 nintendo2

nintendo2
  • 27 postów

Napisano 15 października 2008 - 13:00

Witam, czy ktoś spotkał się ze zjawiskiem polegającym na tym, że w momencie, gdy ktoś do mnie dzwoni, ekran pozostaje czarny. słyszę dzwonek, ale na ekranie nic się nie pokazuje. nie mam możliwości odbioru rozmowy. jaka na to rada? pzdr

#2 sandwolf

sandwolf
  • 103 postów

Napisano 16 października 2008 - 07:27

może trzymasz iphona za górną cześć a nie jak wszyscy za dolna i czujnik zbliżenia od razu wygasza ekran:) a na serio, jeśli nic nie zasłania czujnika- obudowa, jakaś nakładka foliowa czy coś to proponuje reinstalacje softu Pozdrawiam

#3 iSaju

iSaju
  • 14 postów

Napisano 16 października 2008 - 07:55

miałem podobny przypadek i nie mogłem znaleźć odpowiedzi.. Po przeinstalowaniu softu wszystko było wporzatku :-)

#4 AppleAmator

AppleAmator
  • 15 postów

Napisano 16 października 2008 - 08:32

Przytrzymaj przez około 10sekund dwa przyciski - połączenia nie odbierzesz, ale telefon się zresetuje i będzie można szybko oddzwonić :)

#5 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 października 2008 - 09:21

miałem podobny przypadek i nie mogłem znaleźć odpowiedzi.. Po przeinstalowaniu softu wszystko było wporzatku :-)

Proste jak drut..z małym ale...czy ktoś z użytkowników Nokii, SE, Samsunga, Siemensa, Philipsa, Motoroli, Sagema, BlackBerry, LG, Huawei, Neca, Alcatela, Toshiby, Lobstera, Panasonica, Sharpa, HTC i wielu wieli innych musiał kiedyś resetować ( nie wspominając już o salonowym modelu ) telefon, bo coś mu się działo ???
Tak, tam nie ma OS - ale nawet pod Symbianem, Blackberry czy WM takich cyrków nie było..

#6 seravok

seravok
  • 5 postów

Napisano 17 października 2008 - 18:12

Mi sie to czesto zdarza odkad przeszedlem na 2.0.Kolejne upgrade do 2.1 i 2.2 nie przyniosly poprawy.Wydaje mie sie ze powoduje to winterboard.Dopoki jego nie zainstalowalem nie mialem tego problemu.Na szczescie zdarza sie to na tyle rzadko ze nie jest az tak denerwujace.

#7 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 17 października 2008 - 22:52

hym... miałem coś takiego z 2 razy... nawet było to zabawne bo telefon jest czarny a dzwonek gra i nie wiedomo jak to odebrac :D:D hym... wtedy tez mi nie chodzilo mGadu i czasami telefon w czasie uzywania wywalal do SB... zrób restore i będzie wszystko Ok... Powodzenia.

#8 Ultrasonic

Ultrasonic
  • 102 postów

Napisano 17 października 2008 - 23:11

Proste jak drut..z małym ale...czy ktoś z użytkowników Nokii, SE, Samsunga, Siemensa, Philipsa, Motoroli, Sagema, BlackBerry, LG, Huawei, Neca, Alcatela, Toshiby, Lobstera, Panasonica, Sharpa, HTC i wielu wieli innych musiał kiedyś resetować ( nie wspominając już o salonowym modelu ) telefon, bo coś mu się działo ???
Tak, tam nie ma OS - ale nawet pod Symbianem, Blackberry czy WM takich cyrków nie było..

W HTC z WM wiele razy. W Panasonicu kilkukrotnie (GDcośtam). W nokii chyba ze dwa razy. Miałem jeszcze siemensa m45 i tam też ze trzy razy mi się zresetował.

#9 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 października 2008 - 23:15

Mój znajomy ma takie coś. Przeinstalowanie softu nie pomogło. Ba! Nawet 2.1 nic nie wniosło do sprawy... Kwestia ciekawa, bo iPhone całkiem inaczej zachowuje się gdy jest podpięty do ładowarki. Wtedy widać i słychać połączenie, prawda?

#10 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 18 października 2008 - 11:22

No u mnie iP jakoś smiga narazie bez problemów po restore... może napisz do jakiegoś polskiego serwicu czy coś...? Powiedzą Ci o co chodzi (bd juz wiedzial co jest) i zaoferują Ci pewnie naprawe (oczywiscie chodzi mi tu o większe serwisy bo nie wiem jak z tymi amatorskimi itp...) hym... Powodzenia i juz

Poz. xD

---- Dodano 18-10-2008 o godzinie 12:24 ----
Ale oczywiście wszyscy zdolni użytkownicy tego forum pomogą Ci rozwiązć problem :D:D nie lepiej jak dobry serwis co nie? :D

hehehe :D

#11 cac

cac
  • 54 postów

Napisano 18 października 2008 - 11:29

moj poprzedni tel - n73 - reset przynajmniej 2,3 razy na tydzien (od nowosci!) bo albo fadeout ekranu sie robil i nie dalo sie go wlaczyc albo nie chcial wybrac numeru (po prostu nic sie nie dzialo) - nigdy wiecej symbiana. co do ciemnego ekranu w trakcie dzwonienia to mialem taki efekt (ciemny ekran kiedy ktos dzwoni, lub pojawia sie na ulamek sekundy kto dzwoni i ciemnieje od razu, ale muzyczka gra) na 2.5G kiedy zainstalowalem panda deamon od pc suita. wywalic tego nie bylo jak wiec wgralem soft 2.1 i nie instalowalem juz panda deamon - problem zniknal. pozdrawiam cac

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych