Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Mail - ponowne pobieranie starych wiadomości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 14 października 2008 - 11:37

Witam, Mam następujący problem z programem Mail - otóż co kilka dni pobiera całą zawartość poczty z serwera (ponad 1000 maili), pomino, że te wiadomości już zostały dawno temu pobrane. Konto znajduje się na serwerze o2.pl. Macie jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać?

#2 krzysiek_enoch

krzysiek_enoch
  • 84 postów
  • SkądGliwice

Napisano 14 października 2008 - 12:30

Mam Tigera, konto na o2.pl i ten sam problem. Ostatnio kilka dni temu zaczał po raz trzeci pobierać 20 tys wiadomości. Z tym, że problem ten u mnie pojawia się rzadko - co kilka miesięcy i ma związek z jakims zawieszeniem sie systemu i twardym resetem. Nie wiem, czy problem leży po stronie serwera poczty czy klienta?

#3 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 14 września 2009 - 22:11

Witam Czy ktos zna odpowiedz na pytanie zadane przez autora bo mam ten sam problem i strasznie mnie to denerwuje :confused:

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 15 września 2009 - 15:59

Przestać używać POP3?

#5 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 16 września 2009 - 12:34

a cos wiecej na ten temat :) ?

#6 Celebagar

Celebagar
  • 17 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 lutego 2010 - 20:21

Witam,
Odświeżę ten wątek, bo miałem taki sam problem z kontem o2.
Udało mi się znaleźć rozwiązanie na stronie [url]www.discussions.apple.com[/url].

Winę za stan rzeczy ponosi plik z informacją o pobranych wiadomościach, który najprawdopodobniej jest uszkodzony. Należy (po wyłączeniu Apple Mail) usunąć: home directory/library/mail/MessageUidsAlreadyDownloaded3.
Po ponownym uruchomieniu Apple Mail, program pobierze jeszcze raz wiadomości z serwera i dalej już będzie działać normalnie.

#7 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 24 lutego 2010 - 23:28

Jesteście pewni, że to problem z Mailem? Używam Thunderbirda a kiedyś miałem podobny problem (też z kontem o2)

#8 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 26 lutego 2010 - 20:40

W Mail w preferencjach/konta/ jest opcja,aby usuwal pobrane wiadomosci z serwera(tu o2) po: od razu,po jednym dniu,itp.u mnie to zalatwia sprawe,sprawdzane bezposrednio przez [url=http://www.o2.pl]o2.pl - portal internetowy[/url] ,serwer jest pusty.

#9 Celebagar

Celebagar
  • 17 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 marca 2010 - 18:53

Witam,
Odświeżę ten wątek, bo miałem taki sam problem z kontem o2.
Udało mi się znaleźć rozwiązanie na stronie [url]www.discussions.apple.com[/url].

Winę za stan rzeczy ponosi plik z informacją o pobranych wiadomościach, który najprawdopodobniej jest uszkodzony. Należy (po wyłączeniu Apple Mail) usunąć: home directory/library/mail/MessageUidsAlreadyDownloaded3.
Po ponownym uruchomieniu Apple Mail, program pobierze jeszcze raz wiadomości z serwera i dalej już będzie działać normalnie.

Muszę przyznać, że to rozwiązanie działa tylko chwilowo. Dzisiaj znów dostałem wszystkie wiadomości z serwera. Tym razem i w Apple Mail i w Thunderbirdzie (WinXP).
Najprawdopodobniej jest to wina serwera o2 lub błędu w protokole.

#10 marcinek85

marcinek85
  • 12 postów

Napisano 12 marca 2010 - 10:45

Coś jednak z serwerem o2, bo u mnie ale również moich znajomych konto o2 robi to samo! Inne konra działaja normalnie raz pobrane i koniec, a z tym o2 pobiera co pare dni :D

#11 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 12 marca 2010 - 11:08

Onet to samo, co pare razy pobiera ostatnie wiadomości, chociaż serwer jest pusty i jest zaznaczona opcja kasowania odrazu wiadomości. Nie wiem skad je bierze, ale to nie wyglada na problem pustego serwera.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych