Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Prosba o zakup kawałka z iTunes Uk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 slave

slave
  • 3 postów

Napisano 11 października 2008 - 23:09

Witam serdecznie, Posiadam konto na iTunes, jednak moja karta kredytowa nie obsługuje niczego innego poza polskim sklepem. A muszę koniecznie kupić jeden kawałek dostępny w sklepie UK. Czy ktoś z Was kto ma taką możliwość mógłby dla mnie go kupić? oczywiście płacę 2xtyle ile kawałek kosztuje w sklepie. Bede bardzo wdzięczny za pomoc. btw - próbowałem reedem ale promocja na kody się skończyła :(

#2 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2008 - 18:20

jest jeden malutki problem. nie odtworzysz sobie tego pliku jezeli twoj ipod nie bedzie zautoryzowany do tego konta. pomijam fakt ze to obchodzenie warunkow licencji. redeem nic by ci nie dalo bo to pozwala tylko na sciaganie darmowych bonusow. moze lepiej kupic plyte? albo maja to w ktoryms z polskich sklepow z pojedynczymi plikami (tak, sa takie, ale nazwy nie pomne)? ostatecznie wypozyczalnia youtube pewnie ten utwor posiada. tej metody akurat nie pochwalam, ale jeszcze gorszy jest podzial narodowosciowy w itms.

#3 slave

slave
  • 3 postów

Napisano 17 października 2008 - 09:03

niestety nie ma możliwości zakupu płyty w polsce, dostępną widzialem ją tylko na amazon ale nie wyślą do polski. Kawałka nie ma też w innych sklepach internetowych :(

#4 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 17 października 2008 - 09:11

niestety nie ma możliwości zakupu płyty w polsce, dostępną widzialem ją tylko na amazon ale nie wyślą do polski. Kawałka nie ma też w innych sklepach internetowych :(

jaka płyta ?

#5 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2008 - 09:28

skoro tak ci zależy na tej muzyce to w dzisiejszych czasach jest więcej możliwości-kanałów zdobycia muzyki niż itnues.

#6 useripodnano2gen

useripodnano2gen
  • 107 postów

Napisano 18 października 2008 - 00:17

Pożycz z P2P

#7 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 października 2008 - 01:32

Pożycz z P2P

dobra rada. popieram i gorąco polecam;)

#8 MotoGP

MotoGP
  • 244 postów

Napisano 18 października 2008 - 09:39

Pożycz z P2P

dobra rada. popieram i gorąco polecam;)

Żałosne.

#9 useripodnano2gen

useripodnano2gen
  • 107 postów

Napisano 18 października 2008 - 16:16

Żałosne.

Nie wierzę że nigdy nie skorzystałeś z P2P.

#10 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2008 - 17:20

zalosne jest to, ze nie moze skorzystac z itms w polsce. a status prawny muzyki kupionej na "lewym" koncie itms jest dokladnie taki sam jak tej z p2p. generalnie mozesz skontaktowac sie z empikiem - oni czasem sprowadzaja plyty nazamowienie. albo z jakims innym sklepem oferujacym taka usluge. czesto sa to nieduze sklepy nienalezace do zadnej sieci. takie dlapasjonatow. no i zawsze mozesz zalozyc konto w mbanku, przelac kase na ekarte, zalozyc konto paypala, zalozyc konto na ebayu i kupic wymarzona plyte... uff. to ostatnie troszke pracochlonne jest.

#11 robert666

robert666
  • 8 postów

Napisano 19 października 2008 - 03:30

Według prawa unijnego każdy obywatel Unii Europejskiej jest równy. A "prawo lokalne" ma przewagę na EULĄ zabraniającą korzystania z GC w innych krajch niż kraj zamieszkania. Ja mam nadzieję że Unia weżmie za fraki Apple'a i bedziemy mogli w uczciwy sposób w końcu wydawać kasę.

#12 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2008 - 07:47

Jest jeszcze serwis emusic i kilka innych sklepow. Bardzo jestem ciekaw , co to za piosenka tak bardzo jest niedostepna w PL, nie chcialbym podejrzewac Kolegi o chec przejecia czyjegos konta iTunes...

#13 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 19 października 2008 - 08:33

zalosne jest to, ze nie moze skorzystac z itms w polsce. a status prawny muzyki kupionej na "lewym" koncie itms jest dokladnie taki sam jak tej z p2p.

generalnie mozesz skontaktowac sie z empikiem - oni czasem sprowadzaja plyty nazamowienie. albo z jakims innym sklepem oferujacym taka usluge. czesto sa to nieduze sklepy nienalezace do zadnej sieci. takie dlapasjonatow. no i zawsze mozesz zalozyc konto w mbanku, przelac kase na ekarte, zalozyc konto paypala, zalozyc konto na ebayu i kupic wymarzona plyte... uff. to ostatnie troszke pracochlonne jest.

Poniżają nas i nie wiem dlaczego?
Jak to możliwe, żeby w UE byli równi i równiejsi.
Prawnicy już się wypowiedzieli na temat EULA od Apple.
Jest to raczej pobożne życzenie, niż wiążące prawo.

#14 slave

slave
  • 3 postów

Napisano 19 października 2008 - 13:07

kawałek na tyle rzadki, że nie ma na p2p. znalazłem go tylko na itunes Ross Gregory - Fibre optic

#15 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 października 2008 - 20:18

Iro z tego co sie orientuje to poza jakas smieszna opinia nie wydano zadnego wiazacego wyroku. czyli lipa jak byla tak jest. tak z linka z pierwszej strony wynikow googli mozna zassac calkiem znosnej jakosci fragment uzyty w reklamie. mysle ze przy odrobinie wysilku na innej stronie naszych wschodnich sasiadow mozna by takze znalezc pelna wersje... ale najlepiej to faktycznie byloby miec to w polskim itms.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych