Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jakiego internetu używacie?

• Please log in to reply
92 replies to this topic

#51 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 01 January 2007 - 14:17

Wcześniej neostrada, teraz livebox 512 - to w domu. W innych miejscach też bezprzewodowe internety :)

#52 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2007 - 15:19

radiowka D: 512kbps U: 128kbps 35zl miech

#53 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 01 January 2007 - 19:03

W domu: Net24, Netia syf i chala, nie polecam, wolne prawie jak modemowe, niestabilne, ale nie mam nic innego na osiedlu. Kumpela pare ulic dalej ma tez Netie, ale przez usb i narzeka jeszcze bardziej. W pracy (i tego glownie uzywam, dzieki Bogu) swiatlowod, zarypiscie szybki, pliki ponizej 3 mb nawet nie otwieraja okna sciagania pliku :) W domu weekendowym: radiowe lokalnego dostawcy z wiochy obok, bardzo fajne, lepsze niz taka miastowa szmata Netia. Dodatkowy bonus: jak wybiore w systemie "connect to server" to widze inne kompy z wiochy, nazwane przed miejscowych podrostkow np "zbychu" "ryju" :)

#54 Poklos

Poklos
  • 703 posts
  • Skądwarszawa

Posted 01 January 2007 - 19:27

badziewie modem orange. ed77. cos okropnego. wolne jak diabli a drogie jak pieklo.

#55 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 01 January 2007 - 19:44

W domu: Net24, Netia syf i chala, nie polecam, wolne prawie jak modemowe, niestabilne, ale nie mam nic innego na osiedlu. Kumpela pare ulic dalej ma tez Netie, ale przez usb i narzeka jeszcze bardziej.

Hm, ja mam opcje 640 i trzyma stabilnie ten transfer całkiem stabilnie, przestoje działalności to zdarzaj się tylko przez router linksysa. Słaby jest uplink (128) ale niedługo ma się zmienić na 1024/256 to będzie ciut lepiej. Generalnie między netią a poprzednim providerem (multimedia) niebo a ziemia.

#56 SoleJunior

SoleJunior
  • 271 posts

Posted 01 January 2007 - 19:46

Neo 2 MB + ruter Linksys'a z brakiem alternatywy...

#57 mikemaj

mikemaj
  • 769 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 01 January 2007 - 20:35

Neo 512 przez modem speedtouch 330. Gdy kupię maczka to będę używał prawdopodobnie d-linka dsl-300g+.

#58 marek.wilk

marek.wilk
  • 49 posts
  • SkądKraków

Posted 01 January 2007 - 22:15

iPlus przez modem pcmcia (wętknięty w nieomal nieżywą Toshibę). Rozglądam się właśnie za jakimś telefonikiem z UMTS (bo jakoś nie widzę, że chcąc mieć internet w terenie musiałbym wozić ze sobą dwa laptopy). Co do iPlusa' - generalnie nie narzekam, ale - połączenie po UMTS jest zrywane co jakiś czas (przy GPRS'ie to się nie zdarza), prędkość (384 kbit/s) wystarcza do korzystania z netu. Problemem jest jedynie ograniczenie ilości przesłanych do 1 GB na miesiąc, a potem to jak po GPRS'ie (na szczęście można sobie dokupić dodatkową ilość danych). Wcześniej korzystałem z wielu różnych metod dostępu, począwszy od tepsowskiego modemu, przez pierwsze sieci WLAN (moi rodzice do dziś z tej sieci korzystają, na szczęście choroby wieku dziecięcego ma już za sobą), korzystałem też z dial-up'a w Sferii (dramat!) oraz WLANA od TELE2 (usługa Air2Net, wycofana z rynku, kompletna porażka). Najbardziej zadowolony byłem z AsterCity (bardzo szybkie, nigdy nie szwankowało) oraz Neo 640 kbit/s (dziwię się sobie, że to piszę). Z racji, że jestem często w drodze wybrałem iPlus'a, modem Option GlobeTrotter Fusion GPRS/UMTS.

#59 zibi.mac

zibi.mac
  • 65 posts
  • SkądSE

Posted 03 January 2007 - 15:47

W domu 1MB poprzez UPC , w pacy 15MB poprzez TPSA, i bezprzewodowe Blueconect (ale tu jest problem z kartą Merlina XU870). pozdrawiam

#60 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 January 2007 - 15:51

Jak na razie jakis radziecki Local, ale planuje zalozyc neostrade 1024 :P

#61 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 posts

Posted 03 January 2007 - 20:20

Ja mam w domu Net24 512 kB na razie tylko na PC. W weekend kupuje router Cerberusa i będzie podział na PC i Mac' a. Wcześniej miałem radiówkę, ale ona prawie nie działała i nie mogłem jej dzielić dalej. W pracy mam bardzo dobre łącze (nawet nie wiem jaka prędkość), ale dostęp tylko do kilku stron. Bardzo często korzystam z internetu przez Mini Operę na komórce np., żeby w autobusie, albo w pracy pocztę sprawdzić. Przydatna sprawa zwłaszcza z prędkością EDGE' a i jak wyłączę odczyt obrazków.

#62 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 03 January 2007 - 22:46

UPC pakiet chello - chodzi rewelacyjnie.

#63 teodozjusz

teodozjusz
  • 190 posts

Posted 04 January 2007 - 11:57

Neostrada 512 w domu i w pracy. Żadnych kłopotów.

#64 jacq

jacq
  • 46 posts
  • SkądOtwock/Wawa

Posted 04 January 2007 - 22:36

A ja potrzebuje porady..

Od stycznia czyli od jutra przeprowadzam się do Wawy..
Bede mieszkal na Jerozolimskich w centrum i zastanawiam sie skad wziac internet.
Aster odpadl bo nie ma mozliwosci technicznych :/
Jest opcja z Neo, ale nie wiem jak dlugo bede tam pomieszkiwal (bo to wynajmuje)
i opcja z umowa na czas nieokreslony jest dosc droga, a wiazac sie umowa na dluzej.. hmm.

Zastanawiam sie czy w centrum Wawy sa jakies firmy swiadczace uslugi radiowe
dla zwyklych zjadaczy chleba za przyzwoita cene..

Poradzcie prosze, bo dla mnie to b.wazna sprawa..

Pozdrawiam wszystkich sylwestrowo :)

Po wielu telefonach, kombinacjach.. zdecydowalem sie na iPlusa.
Wyjdzie mi taniej niż jakbym miał płacić za Neo+telefon (bo linia jest
już w mieszkaniu ktore wynajmuje i wlasciciel nie chce zrewzygnowac..
przynajmniej za nia nie place).

Wzialem dzis iPlusa z modemem GlobeTrotter Option Icon na USB.
Na plytce od Plusa nie ma sterownikow i softu na MacOs i w salonie dostalem informacje
ze tego systemu niestety nie wspierają.. Tymczasem wszedlem na stronę konkurencji
i wsrod modemów do Blueconnect'a znalazlem Option Icon.. a tam:
Soft do sciagniecia na MacOs + instrukcja step by step w pdf :)

No i wszystko razem pięknie działa :)

Pzdr.

#65 ewelina-089

ewelina-089

• 107 posts
  • SkądSuwałki

Posted 04 January 2007 - 23:30

No,a ja korzystam z modemu sony ericson w orange i niestety net do d.... ze tak mozna powiedzieć często go brak przez ich darmowe weekendy na rozmowy telefoniczne,sieć ucieka i internet ucieka ale już w krótce zmnienię internet!!!!!!!Pozdrawiam.W 1000000000000%ODRADZAM INTERNETU Z ORANGE NA MODEM!!DOBRE TYLKO DLATEGO ŻE KOMPUTER Z INTERNETEM MOGĘ ZABRAĆ WSZĘDZIE ALE OSTATNIO WIĘCEJ NETA NIE MA JAK JEST A FAKTURY TRZEBA PLACIĆ:(

#66 Looto

Looto
  • 154 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 February 2007 - 14:27

Blueconnect - Modem Option ICON oczywiście na USB Co do prędkości, to nie narzekam, w porównaniu z poprzednim modemem Orange GPRS (nie pamiętam modelu) na poprzednim, "windowsowskim" laptopie mógłbym rzec, że BC zapier..nicza ;) Co do ceny...eh, Era=złodziejstwo. 120zł miesięcznie to dosyć sporo, ale za to bez limitów, szybki przesył danych i ta mobilność ;) no i oczywiście pasuje do Maczka ;) Pozdrawiam

#67 Kkropka

Kkropka
  • 62 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 February 2007 - 15:34

DSL 1Mbit od Dialogu, od paru lat mam i świetnie się sprawuje. Ruter i 6 kompów w domu. 1 mac, 1 linux i 4 windy. Transfer zawsze taki sam obojętnie od pory dnia lub nocy. Obsługa także bardzo dobra, 3 razy awarie były.. w ciągu kilku lat więc myślę że wynik dobry :) aaaa i obsługa pomaga tak samo dobrze obojętnie czy to windows, linux czy mac os. Zastanawiam się tylko co będzie kiedy wyprowadzę się pod miasto... Era... może TP lub jakaś radiówka... sam nie wiem jeszcze :)

#68 uwak

uwak
  • 778 posts

Posted 08 February 2007 - 17:00

praca 2xe1 energis dom aster = 2mega/256 kilo mobile = wifi + e61 jKO MODEM w orange'u :( mialem okazje uzywac z era ......niedoporownania

#69 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 February 2007 - 17:32

Chello Light (1mb), modem/router webstar + airport express

#70 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 08 February 2007 - 17:47

Neostrata 1 mB/s

#71 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 08 February 2007 - 17:58

ja używam polskiego internetu :twisted: a tak na poważnie to chello light 1,5 Mb/s podzielone na 2 kompy

#72 BSzneider

BSzneider
  • 68 posts

Posted 08 February 2007 - 23:39

Poki koncze studia w Lodzi - cudowna TOYA, kablowka. 70 zeta za 1 MB. Poza kretynskim logiem i wnerwiajacymi przerwami konserwacyjnymi ( choc ostatnio jakos rzadziej.. ) jest przykladem postepowej mysli w malych miejscowosciach. Ale jak gadamy, to poradzcie mi uzytkownicy Orange, jak zyje sie temu operatorowi z Makami? Chodzi mi o MBPro i Wawe glownie. Z racji "mobilnego" trybu zycia bede musial prawdopodobnie przestawic sie na jakas karte. Poradzcie fachowo. Cheers

#73 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 09 February 2007 - 09:22

U mnie - Neokupa 256 ;) MOze się uda zmienić na 1 mb ale zobaczymy ;)

#74 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 09 February 2007 - 15:11

psycho jak wawa to chello :D

#75 leszekcce

leszekcce
  • 68 posts

Posted 12 February 2007 - 00:30

Neo 512 + router modem wifi

1 user(s) are reading this topic