Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 3G] Telefon włączony lecz nie można do mnie dzwonić

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 voozek

voozek
  • 7 postów

Napisano 11 października 2008 - 12:49

Witam. Od kilki dni mam pewnien problem. Mam włączonego iphona i wszystko wyglada jak trzeba moge dzwonic i wszystko. Lecz czasem np dzwonie do kogos a on do mnie "czemu mam wylaczony tlefon"? Albo dzwoni ktos do mnie na domowy i mowi ze mam wylaczony telefon patrze na iphone a no jest normalnie wlaczony i co ciekawe ja dzwonic moge ;/ dopiero jak wykonam jakies polaczenie wszystko wraca do normalnego stanu, mozna do mnie dzwonic i przychodza smsy. Problem sie powtarza gdy dluzszy czas nie uzywam telefonu. Zna ktos moze odpowiedz na taki problem? Moze to wazne dodam ze mam telefon po JB

#2 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 11 października 2008 - 14:53

a moze masz problem z zasiegiem... kiedys taki problem mialem w swojej v6maxx i musialem soft od nowa wgrac i pomoglo...

#3 voozek

voozek
  • 7 postów

Napisano 11 października 2008 - 23:20

Mam iphona z Ery ale ta sytuacja powtarza sie nawet jak jestem w domu a mam tam zasieg full i czasem dziala normalnie a czasem nie ;/

#4 jankor

jankor
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 października 2008 - 00:33

Zdarza sie mi i znajomym, od jakiegos czasu, na roznych telefonach. Moze problemy z siecia...

#5 Pan Zboczek

Pan Zboczek
  • 4 postów

Napisano 13 października 2008 - 13:54

ja mam podobny problem.
przywrocilem go nawet do orginalnego softu.
z tym że ja nie moge nawet dzwonić...
problem pojawił sie jakieś 4 dni temu. moja stara nokia dzwioni bez problemu natomiast iPhone pokazuje ze ma pelen zasieg a zadzwonić i dodzwonić się do mnie nie można.
czasem tez pokazuje no service. nie wiem czy problem dotyczy tylko rejonu w którym mieszkam (dolny mokotów) czy jest niezależny od lokalizacji. jesli ktoś wie coś na ten temat proszę o kontakt, zanim zrobię porutę w punkcie obsługi:)
pozdrawiam...

---- Dodano 13-10-2008 o godzinie 14:58 ----
powinienem jeszcze dodać, że raz na jakiś czas można dzwonić i odbierać bez problemu.

#6 Boogeyman

Boogeyman
  • 29 postów
  • SkądLondyn UK/Wałbrzych PL

Napisano 23 grudnia 2008 - 16:56

mam również podobny problem tyle, że mam włożoną "turbosim" tą karte ściągające simlocka i moją Plusa. ja moge dzwonić do wszystkich, ale nikt nie moze dodzwonić się do mnie, wie ktoś moze dlaczego ?

#7 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2008 - 17:00

I ja mialem podobny problem przez kilka dni. Zadzwonilem w przyplywie inteligentnych pomyslow do Era, a tu niespodzianka. Pani powiedziala, ze przyznaja sie do klopotow z polaczeniami dla bazy klientow w ktorej aktualnie jestem. Zglosilem problem, a po kilku dniach przyszedl SMS ze klopoty zostaly naprawione i faktycznie, od tej pory telefon juz zawsze dzwoni jak powinien.

#8 Boogeyman

Boogeyman
  • 29 postów
  • SkądLondyn UK/Wałbrzych PL

Napisano 23 grudnia 2008 - 17:08

A nie wie ktoś może co zrobić z tym ? moj iphone ma simlocka na orange mam nakladke "turbosim" sciagajacą simlocka i moją karte Plus GSM. telefon zawsze dzialal jak trzeba, ale juz od dwoch dni nikt nie moze sie dodzwonić do mnie a ja do wszystkich moge. Jest ktos w stanie pomoc ? z gory dzieki ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych