Właśnie zauważyłem, że smartlisty mi się nie aktualizują na bieżąco w moim zasłużonym ipodzie video.
gdy odtworzę utwór i naturalnie nie spełnia już założeń listy, nie znika on
np. ostatnio nie odtwarzane utwory, po odtworzeniu, cały czas są na liście
w ten sposób smartlisty cały czas posiadają te same utwory, dopiero gdy podłącze do itunes smartlisty się zmieniają... ale całkowicie nie pasuje mi taki układ...
help
Smartlisty przestały się uaktualniać
Rozpoczęty przez
MicScreAm
, 09 paź 2008 21:34
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 października 2008 - 21:34
Napisano 09 października 2008 - 21:38
a czy iPod wogóle obsługuje smartlisty (sprawdzałeś - ja nie wiem nie mam, ale wydaje mi się ze może on kopiować smartliste w stanie w jakim była przy synchronizacji jako playliste do siebie)
Napisano 09 października 2008 - 21:46
napisałem że przestały, co znaczy że wcześniej działały - ba, dość powiedzieć 2 lata. Nie mam pojęcia co się stało, nic nie zmieniałem.
Zauważyłem przeeedziwną rzecz. Smartlista z ostatnio dodanymi utworami, do której należą ostatnio wgrane i nie odtwarzane utwory, po odtorzeniu znikają
ale w smartlistach dotyczących utworów nie granych w przeciągu tygodnia, bądź takich najrzadziej granymi po odtworzeniu żaden utwór nie znika, nawet po wielu odtworzeniach danego utworu.
W takiej formie te smartlisty tracą sens..
Napisano 09 października 2008 - 21:54
no cóż, jesli to problem z oprogramowaniem to jest chyba przywracanie ustawień fabrycznych - zobacz czy bedzie działał jak powinien.
Napisano 09 października 2008 - 23:35
restoring, przekopiowanie ponad 5tys. utworów i zerowy rezultat. Bez zmian, nigdy tak mi się nie działo. Może to ma związek z zapełnieniem dysku? Zostało jeszcze ze 200MB, ale jaki to ma związek z nieaktualizowaniem jednego typu smartlist, jak to opisałem w poprzednim poście?
Bezsens
Napisano 10 października 2008 - 06:52
Ja związku nie widzę ale jak już mówiłem ekspertem od iPoda nie jestem. Jeśli masz gwarancję idź, zapytaj się do serwisu. Ewentualnie czekaj, może ktoś bardziej kompetentny się w końcu odezwie do ciebie tutaj.
Pozdrowienia.
Napisano 10 października 2008 - 15:45
a czy przypadkiem nie wyłączyłeś w playliście opcji "uaktualnianie na bieżąco"?
Napisano 10 października 2008 - 15:50
a czy przypadkiem nie wyłączyłeś w playliście opcji "uaktualnianie na bieżąco"?
żartujesz?
i pomocy bym tu szukał?
by nie było wątpliwości objaśnie - w itunes wszystko działa tip-top, jak powinno. ipod coś krzaczy - tak jak opisałem, 1 smartlista działa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych