Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Windows] Sieć Ad-Hoc pomiędzy iPhone i XP

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#26 Kars

Kars
  • 75 posts

Posted 29 October 2008 - 19:20

Skonfigurowałem wszystko według tutka, wykrywa mi Wi-Fi w iP, ale nie niestety nie otwierają się strony itp... Wyskakuje komunikat, że serwer nie odpowiada i safari nie może otworzyć strony. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?? Wina skonfigurowania iP czy połączenia w komputerze?? :(

#27 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 October 2008 - 14:56

u mnie to tak wygląda !:confused: http://img521.images...beztytuurh7.png

Wpisz w cmd: net start wzcsvc

#28 primax

primax
  • 98 posts

Posted 02 November 2008 - 08:55

,,Wpisz w cmd: net start wzcsvc" - po tym poleceniu pojawila mi sie zakladka , zrobilem wszystko co trzeba ale nie chcialo mi znalesc mojej sieci tak jak to w pkt 8 :( i jest jeszcze jeden problem jak wylacze i wlacze laptopa to mi zakladka znika i od nowa musze wpisac polecenie w cmd :mad:

#29 tubo

tubo
  • 60 posts

Posted 05 November 2008 - 17:09

u mnie polaczenie z netem to "polaczenie lokalne" jeżeli wchodze we wlasciwosci polaczenia lokalnego >> zaawansowane, to mam tylko ustawienia zapory. z konfiguracja reszty jest ok. czasami nie lapie mi mojej sieci ktora utworzylem ad hoc ale ipod lapie. dodam, ze w komputerze mam dwie karty sieciowe, ale to chyba jak kazdy, chyba ze ktos sie laczy z netem bezprzewodowo. ipod mi wykrywa polaczenie, po wpisaniu danych wraz z dns. czasami pokazuje sie ikonka, ze jest polaczenie w lewym gornym rogu w ipodzie, ale jeszcze nigdy mi net nie dzialal.

---- Dodano 05-11-2008 o godzinie 19:32 ----
update: po wylaczeniu i wlaczeniu ipoda pojawila sie ikonka ze jest net. po wlaczeniu safari oczywiscie net nie dziala ;p ale w windowskie pokazal mi sie komunikat o niezgodnosci ip w sieci z innymi urzadzeniami.

update 2: jezeli zmienie w koncowe ip w ipodzie do mojego polaczenia to wtedy zawsze jest ikona z polaczeniem. jezeli jednak ustawie ip takie samo jak jest w polaczeniu sieciowym bezprzewodowym to ikona znika.

---- Dodano 05-11-2008 o godzinie 22:10 ----
z tego co mi się wydaje, to mam za stara karte sieciowa i nie ma w niej takich opcji jak udostepnianie innym uzytkownikom dostepu do internetu. czy mam racje?

---- Dodano 05-11-2008 o godzinie 22:38 ----
dobra działa :D po prostu trzeba wlaczyc kreator udostepniania polaczenia internetowego, i wybrac siec z ktorej idzie internet i wybrac ta ktorej sie udostepnia internet, a potem dopiero wrocic do punktu pierwszego w tym tutorialu. a w ustawieniach ipoda ustawic na DCHP.

#30 piotrek92

piotrek92
  • 23 posts

Posted 06 November 2008 - 17:25

A ja mam problem z
6. Wchodzimy w zakładkę sieci bezprzewodowe i klikamy dodaj
, ponieważ nie mam zakładki sieci bezprzewodowe. O co w tym chodzi??

---- Dodano 06-11-2008 o godzinie 19:47 ----
Co wpisać w rubryce klucz sieciowy, bo co bym nie wpisał to jest źle.

#31 tubo

tubo
  • 60 posts

Posted 07 November 2008 - 01:24

może wybrałeś zle polaczenie sieciowe? upewnij sie, czy posiadasz karte sieciową WI-FI w komputerze. zainstaluj ją.

#32 D-JOK

D-JOK
  • 2 posts

Posted 28 November 2008 - 23:24

Ja mam inny problem mam internet podłączony przez router i moja siec bezprzewodowa cytuję "brak połączenia, z zaporą " Co zrobić proszę o pomoc

#33 huar

huar
  • 3 posts

Posted 03 January 2009 - 12:41

Jednak są potrzebne DNSy. kolega sp1der wprowadził mnie w bład :D . Musisz w cmd wpisać ipconfig /all i spisać adresy dns dla twojego połaczenia internetowego. W pkt 5 jeszcze dns wpisać i iP wpisać jeden z nich.

w IP trzeba wpisac DNS ale w ustawieniach nie ma takiej potrzeby by chodzil internet. Przynajmniej u mnie.

Rozumiem ze te ustawienia słuza temu by mozna korzystac z internetu domowego na iP bez wykorzystania limitu z abonamentu na sciaganie danych? i nie bedzie mi nabijac na koszt abonamentu sciagnietych danych?

jeszcze co zauwazylem to musi byc polaczony komputer w danej chwili z internetem, jezeli nie jest to mozemy wykryc w iP kompuer ale nie mozemy stron przegladac!!

#34 krypa

krypa
  • 6 posts

Posted 03 January 2009 - 21:44

Jak ustawić ad-hoc z iPhone i XP

Wiele wątków na forum nie daje dokładnego opisu zrobienia takiego połaczenia. Myślę że ten tutorial oszczędzi wielu osobom nerwów z konfiguracją.

Niestety nie pomaga...jak nie było połączenia tak nie ma....na lapku notorycznie wyskakuje brak połączenia,iphone niby widzi sieć wifi lecz niestety nie ma szans na połączenie...nie mam pojęcia o co biega...

#35 Zygizagi

Zygizagi
  • 119 posts
  • SkądZamość

Posted 09 January 2009 - 22:59

Wpisz w cmd: net start wzcsvc

Nie wiesz przypadkiem jak zrobić to na windows vista? Próbowałem wpisać tą komendę ale jest nieprawidłowa i zakładek dalej brak:/

#36 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 12 January 2009 - 16:25

Witam mam problem a mianowicie mam usb adapter wifi sagem od liveboxa.Zainstalowałem sterowniki i adpater został poprawnie zainstalowany.Wszystko robię jak w instrukcji ale nie działa...Brak Połączenia.Jak na screenach.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
A zato jak uruchomię program sieciowy dla Sagema Wi-fi 11g USB adapter który się ze sterownikiem zainstalował.I w programię ustawiłem na siec Ad Hoc to momentalnie piszę że sieć połączona ale nic mi nie wykrywa iPhone a w punkcie 6 jak mamy wejść w zakładkę sieci bezprzewodowe to w ogóle tej zakładki nie ma.A wcześniej była jak nie połączył się przez ten program bo normalnie się nie łączy.Załączam także screena co mam zrobić aby działało proszę o pomoc.iPhone znajduje mi sieć... ale łącze sie z nią i jak chce wejść na strone to pisze ze nie mozna bo nie ma połączenia z internetem.
Dołączona grafika

Proszę o jak najszybszą pomoc:)

#37 heewit

heewit
  • 4 posts

Posted 18 January 2009 - 07:35

czy moze ktos zrobic dokladna instrukje na viste?

#38 Capricornus1

Capricornus1
  • 15 posts

Posted 24 January 2009 - 13:35

Juz sobie poradziłem ze zrobieniem sieci na viście. Banalne. Mam angielską vistę, więc będziecie musieli się ew. pomęczyć ze znalezieniem polskich odpowiedników. 1. Network and Sharing Center, po lewej w menu mamy "manage wireless networks", wchodzimy tam 2. Na górnym pasku będzie "add" 3. Będą 3 opcje, wybieramy "ad hoc" 4. Klikamy "next" i nazywamy naszą sieć, np. "iPod", wybieramy "WEP" z listy rozwijanej, następnie hasło (długie i z cyferkami). 5. Następnie "save this network" 6. Odświeżamy listę sieci na naszym iPodzie, wklepujemy hasło które wpisaliśmy, wsio - działa.

#39 grzesiek0704

grzesiek0704
  • 5 posts

Posted 25 January 2009 - 19:10

JAK INACZEJ ZABEZPIECZYC SIEC A wiesz moze jak zabezpieczyc siec np. przez WAP w Viscie ??Bo z listy roziwjalnej jest tylko WEP a to zabezpieczenie dosc latwo zlamac

#40 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 February 2009 - 10:25

Pomoze mi ktos w tym temacie??? [url]http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/95167-polaczenie-wifi-play.html[/url]

#41 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 posts

Posted 13 February 2009 - 21:50

zna się ktoś na tym pomoże mi ktoś????gg 1848662 błagam

#42 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 14 February 2009 - 16:41

Mam pytanie o adapter wifi, czy po podłączeniu czegoś takiego TP-Link TL-WN321G karta WiFi USB LiveBOX TP wys24h (546848244) - Aukcje internetowe Allegro do komputera będę mógł się połączyć z iPhonem ?

#43 japek

japek
  • 779 posts

Posted 14 February 2009 - 17:07

Tak będzie działało, możesz spokojnie kupić.

#44 Amoreux

Amoreux
  • 29 posts

Posted 16 February 2009 - 09:46

nie ważne czy wpisuje DNS czy bez DSNów i tak nie działa.. sieć widzi ale jak chce wejść na jakąś stronę w iPhonie to pisze: "Safari nie może otworzyć strony, gdyż serwer przestał odpowiadać" neta mam radiówkę

#45 akakj

akakj
  • 22 posts
  • SkądLA

Posted 18 March 2009 - 23:12

ludzie robie wszystko po kolei i nie wykrywa mi neta w połączeniach sieci bezprzewodowej na kompie..., zawsze wszystko śmigało a po formacie nie działa... o co chodzi ??

#46 adriannn82

adriannn82
  • 2 posts

Posted 19 March 2009 - 19:51

no dokładnie - mam to samo - wszystko było cacy - sformatowałem kompa i w momencie wklepania ręcznego adresu IP (punkt 5) siada mi całe połączenie z netem - o połączeniu przez safari nawet nie wspomne. Sieć jest, ajfon ją widzi i to by było na tyle... a wcześniej zrobiłem bez problemu i nie bawiłem sie też w DNSy...

#47 jaymes

jaymes
  • 13 posts

Posted 24 March 2009 - 14:55

rozwiązałem Też miałem problemy podobne do was na windowsie 7 (czyli podobnie jak w viście). Zastosowałem się do prawie wszystkich podpowiedzi pierwszego postu, oprócz obrazka 9. Spisałem DNS z ipconfig/all z pozycji DNS Server i właśnie ten numer podałem jako DNS w ustawieniach z obrazka 9. Czyli ja też się chyba nie obejdę bez numeru DNS. Wiem że troche archaicznie to napisałem ale jestem laikiem jeżeli chodzi o sieci wifi.

#48 pkr

pkr
  • 35 posts

Posted 25 March 2009 - 20:00

Mam Neostradę dzieloną na kilka komputerów przez router po kablach, w jednym z laptopów chciałbym założyć połączenie Wi-Fi komputer-iPod. Czy powyższy tutorial rozwiąże mój problem?

#49 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2009 - 22:52

Tak, będzie działać.

#50 pkr

pkr
  • 35 posts

Posted 26 March 2009 - 15:51

Mam problem z windows xp, robię wszystko krok, po kroku, ale system żadnej sieci nie widzi..
Screeny:
http://www.upek.pl/img.php?id=21237
http://www.upek.pl/img.php?id=21238

Firewall wyłączony, co jest nie tak? Czemu komputer nie mogę założyć tej sieci?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users