Jeśli już było - spuśćcie mnie na bambus ;-) ale nie znalazłem.
Problem jest nieduży, ale irytujący. Chodzi o załączniki do Maila. Jak wysyłam dokument tekstowy - w mailu widać ikonkę dokumentu. Ale jak chcę wysłać jako załącznik plik.pdf albo zdjęcie (.jpeg), to po dodaniu _w_treści_ redagowanej wiadomości wywala mi się cały podgląd pliku - pdfa lub widok zdjęcia. Irytuje mnie to nieco - czy nie da sie jakos ustawić, żeby program Mail także w wypadku załączników .pdf czy .jpeg pokazywał ikonkę, która dopiero - jeśli chcę - mogę "otworzyć"? Szukałem w ustawieniach, ale bezskutecznie.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Mail:załączniki pdf, jpeg
Rozpoczęty przez
janhalb
, 09 paź 2008 08:39
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 października 2008 - 08:39
Napisano 09 października 2008 - 15:15
ja się jakoś już przyzwyczaiłem, ale klienci czasem narzekają że nie mogą tak wysłanych załączników zapisać.
Automatu nie znalazłem, ale jak chcesz to po wstawieniu załącznika .pdf albo .jpg można rozwinąć na nim quick menu i zaznaczyć "pokaż jako ikonę"
Przy okazji jeżeli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu z tego wątku to proszę o info.
N.
Automatu nie znalazłem, ale jak chcesz to po wstawieniu załącznika .pdf albo .jpg można rozwinąć na nim quick menu i zaznaczyć "pokaż jako ikonę"
Przy okazji jeżeli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu z tego wątku to proszę o info.
N.
Napisano 09 października 2008 - 16:35
To niech klienci kupią sobie mac'a
A poza tym jest w Mail opcja Edit>Attachments>Always Send Windows Friendly Attachments.
To może pomóc w odczycie tym, którzy jeszcze nie mają programu Mail.

Napisano 09 października 2008 - 20:51
Hłe hłe, niech sobie kupią ;-)
Tylko że mnie nie chodzi o wygodę klientów / odborców, bo .pdf czy .jpeg to i tak bez kłopotu sobie z tego maila zapiszą (wiem, bo sam tak robiłem - wysyłałem z domowego maka na PC u kogoś, tam odbierałem i no problem). Mnie chodzi o _MOJĄ_ wygodę. :-)
Napisano 09 października 2008 - 21:36
O, ciekawe. Ściągnę, wybpróbuję. Dzięki.
Napisano 24 marca 2010 - 15:43
szczerze mówią, to mocna kicha z tymi załącznikami...
Nie chcę dodawać obrazków do treści, bo nie po to wybieram "Dołącz" a nie "Wstaw", żeby mi z automatu wstawiał jakiś obrazek czy pdf...
Nie ma na to rozwiązania problemu?
Napisano 24 marca 2010 - 16:33
Well, dwa posty wczesniej od Twojego jest odpowiedz
Edit: w moim przpadku tylko zdjecia sa pelne, a pdf w ikonce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych