Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Softwarowe zdjęcie simlocka z iPhona 3G za 150 zł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#26 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2008 - 21:04

Siema, wstąpiłem dziś do CH Reduta i rzeczywiście, koleś mówi mi, że softowo :D ściąga simlocka, ale za 250zł... zawsze coś... jak gdzieś znajdziecie za 50zł to dajcie znać :D hehe. Pozdrawiam

#27 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 października 2008 - 21:47

Czytałem na stronie dev-team że są znaczne postępy w zdjęciu simlocka z iphone

#28 BilboBaggins

BilboBaggins
  • 398 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 października 2008 - 22:02

Tu patrz, to chyba ma zwiazek ze simlockiem, nie wied na 100%, nie znam doprze angielskiego:roll: ...

To o czym piszesz to pewnie jakas firma-krzak, ktora sprzedaje naiwnym uzytkownikom PwnageTool, iNdependence, ZiPhone czy cokolwiek innego.

Bardzo wiarygodne zrodlo informuje, ze nie mozna jeszcze zdjac simlock'a z iPhone'a 3G. Jestem skolnny wierzyc w informacje publikowane przez tych ludzi, poniewaz o ile mi wiadomo to oni sa odpowiedzialni za pewien program uzywany do magicznego zdejmowania simlock'ow z iPhone'a 2G.

Info o "kontakcie w Erze" tez mi jakos nie lezy. Znajac polityke Apple to Era musi sie rozliczac z kazdej transakcji typu unlock. Co wiecej, obawiam sie, ze Apple ma informacje o macierzystych sieciach ich telefonow o dowolnym numerze IMEI (czyli pewnie wie, ze moj iPhone nie dziala w AT&T).

PS. Drugi paragraf jest mocno ironiczny :).

#29 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 09 października 2008 - 22:51

Czytałem na stronie dev-team że są znaczne postępy w zdjęciu simlocka z iphone

A mógłbyś powiedzieć na czym ta znaczność polega bo ja tam widzę tylko, że uwalili jeden baseband katując go jakimś bliżej niesprecyzowanym exploitem i tyle.

#30 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 13 października 2008 - 09:14

A mógłbyś powiedzieć na czym ta znaczność polega bo ja tam widzę tylko, że uwalili jeden baseband katując go jakimś bliżej niesprecyzowanym exploitem i tyle.

dokladnie, do tego udalo im sie to tylko raz :)

#31 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2008 - 14:25

Siema,
wstąpiłem dziś do CH Reduta i rzeczywiście, koleś mówi mi, że softowo :D ściąga simlocka, ale za 250zł... zawsze coś... jak gdzieś znajdziecie za 50zł to dajcie znać :D hehe.
Pozdrawiam

ktoś ściągnął może u nich simlocka?? Wiecie coś więcej?

#32 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 13 października 2008 - 19:52

NIE MA zadnego softwareowego sciagania simlokow, oprocz legalnej operacji u operatora koniec kropka temat do zamkniecia

#33 Ultrasonic

Ultrasonic
  • 102 postów

Napisano 13 października 2008 - 22:12

Nie wiem dlaczego uparliście się że tego simlocka musi zdejmować akurat Era. iPhone sprzedawane jest już w wielu krajach. Szczerze powiedziawszy największe nadzieje związane z simlockiem wiązałem z mającą się już wkrótce rozpocząć sprzedażą iPhone w Rosji. Być może że już gdzieś indziej ktoś znalazł sposób na sprawne/lewe zdejmowanie simlocka przy pomocy apple.

#34 roadkill

roadkill
  • 20 postów

Napisano 14 października 2008 - 12:14

piotrgarstecki12 - to co podajesz to fake i to gruby. Wielu frajerów dalo się nabrac.

#35 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 października 2008 - 12:27

Mi się wydaje że jakby była już możliwość zdjęcia sim-locka softwarowo to było by już o tym głośno. Może mało wiem ale jako chyba jedyna grupa Dev Team opracowała metodę pozwalającą zdjęcie blokady, jeżeli u Nich cicho i wszędzie cicho na ten temat to chyba coś w tym jest.

#36 majkelmichal

majkelmichal
  • 59 postów
  • SkądZelów / Łódź

Napisano 14 października 2008 - 22:21

teksty typu "mają układy w erze" są w deche :D po prostu jakbym czytał Władce pierścieni :D No pewnie, że są ściśle kontrolowani przez apple , bo jak wiadomo ta firma bardzo dba o to żeby nie było zbyt kolorowo ! Przecież Iphone 3g nawet gwarancji pisemnej nie ma bo oni sobie lukają kiedy był w itunsie aktywowany... przy oddawaniu tela do serwisu! Po za tym jak oddawałem tela do serwisu to nie tylko musiałem podać IMEI ale jeszcze jakiś drugi KOD , napewno telefony z prepaidu różnią się którymś kodem...

#37 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2008 - 10:06

to sami przejedzcie się do CH Reduta i zobaczycie co Wam powiedzą - softwarowo sciagaja simlocka za 250zl - mnie tam nie stać na taki sposób, ale jak ktoś ma kasę to niech próbuje!!!

#38 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 16 października 2008 - 06:03

Mowic to sobie moga, co za bzdura kompletna...

#39 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 16 października 2008 - 07:01

Przy kazdym update OSa, caly "software" zostaje nadpisany tym co przylecialo od apple... Co z tego wynika ? 1. Mozesz sobie odblokowac softwarowo (qucikpwn?) - ale tylko do nastepnego update 2. Mozesz odblokowac na zawsze, ale musi o tym wiedziec wielki jablkowy brat. (i jego podopieczni operatorzy lub osoby majace "wtyki" za 250 zl)

#40 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2008 - 23:51

giku czy myślisz że nikt o tym nie wie? Raczej oczywiste jest (jeszcze w czasach 2G) że jak apple wydawało nowy soft to miał nowe zabezpieczenia i trzeba było czekać na złamanie. p.s wiadomo cos nowego od dev teamu na temat simlocka w 3g?

#41 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2008 - 20:45

Podobno (na blogu tak piszą), osiągnięto znaczący postęp... Trzeba czekać. To nie jest kwestia tego czy go odblokuja, tylko kwestia kiedy ;-)

#42 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 października 2008 - 14:27

Mam nadzieje że nie będzie to tak jak z 1.1.2 tzn że tak długo

#43 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 19 października 2008 - 15:28

no to miej sobie taką nadzieję ;) ja jestem realistą i wiem że to potrwa dłuugo. dlatego zainwestowałem w nakładkę i się cieszę telefonem ;P

#44 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 października 2008 - 19:05

oj oj to opowiem ci moją przygodę z nakładkami: Było to dawno, jakiś miesiąc temu. Kupiłem nakładkę na Allegro. Kartę Sim (Play abo.) wyciąłem wg. instrukcji jednak po wsadzeniu jej razem z nakładką a) sieć nie działała b)karty zostały w slocie. Poszedłem do pana polecanego przez Myapple który mi ją wyjął (za opłatą oczywiście). Kartę (a raczej jej 1/10 część która została po wyjęciu) wysłałem do firmy od której kupiłem xsima. Przysłali mi nowego xsima który nie działał. Pomyślałem więc że może to wina sima od play i poszedłem chyba z 5 razy do salonu po wymiane karty sim. Żadna nowa karta nie działała. Po paru próbach z mojej winy uszkodziłem xsima i pieniądze przepadły. Następnie znalazłem pana z poznania do którego się udałem i oczywiście jakie było moje zdziwienie gdyż karta cudem nie chciała działać. Po paru dniach kupiłem na Allegro nowego xsima od innej firmy. Po odebraniu paczki i z nową kartą sim play zacząłem zabawe od nowa (tym razem wiedziałem by kartę przyciąć dziurkaczem a nie nożem) więc uciołem kartę i wsadziłem do iphona razem z xsimem. Zgadnijcie co się stało....tak, nie działało. Zadzwoniłem więc do firmy ze skargą i ich odpowiedz była taka że mam im wysłac iphona z moją kartą sim. Tak też zrobiłem. Po 2 tygodzniach zadzwoniłem do nich i powiedzieli że nic się nie da zrobić i odesłali mi iphona + pieniądze za xsima. Dlatego mam taką nadzieje na zdjęcie simlocka w iPhonie 3G... (Teraz mam iPhona w erze ale jakoś nie widzi mi się to w przyszłości) Jeszcze koszt mojej przygody z xsimem a) 2 xsimy od firmy pierwszej + przesyłka = ok 80zł B) koszt wyjęcia xsima z iphona = 50zł + 2 godziny na dojazd c) koszt dojzadu do xsima w poznaniu = 10 zł d) xsim 3 + przesyłka = 80zł + 20zł e) zwrot pieniędzy za xsima 3 = -80zł RAZEM: ok.160zł PRECZ Z XSIMAMI!!!

#45 Abaddon

Abaddon
  • 170 postów

Napisano 19 października 2008 - 19:47

cóż wystarczyło kupić porządną i polecaną nakładkę, a nie szmelc za 30 zł :)

#46 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 października 2008 - 19:49

nawet ta za 80 nie działała. Ale skoro wiesz to powiedz mi jaka będzie działała w 100% z każdą kartą play?

#47 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 19:18

Idz poprostu do jakiegos serwisu i niech oni ci zrobia nakladke na karte, bo o ile wiem to jeszcze ja trzeba zainstalowac w telefonie nie tylko po prostu wlozyc. Po zainstalowaniu dziala ona tylko w danym telefonie na kt. zostala zainstalowana

#48 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 22:39

a z tego co ja wiem to kiepsko z kartami playa i nakladkami w iphone 3g:) wiec kazdy ma inne informacje, pozostaje czekac na unlock...ja tez mam ipgona 3g w erze ale mam stara karte z idei wiec licze na wiecej szczescia:)

#49 xirus

xirus
  • 15 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 22:58

ja mailem ten sam problem i kupilem sobie uniwersal-sim i programator wgralem najnowsze oprogramowanie na xsima i smgia :)

#50 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 listopada 2008 - 03:05

kurde i tu wlasnie jest problem ze jeszcze nie ma softa do zdejmowania simlocka. A szkoda.

Pytanie: Czy nie majac numeru w erze mozna sie pytac czy moga zdjac simlocka za kase?

---- Dodano 24-11-2008 o godzinie 05:19 ----

Siema,
wstąpiłem dziś do CH Reduta i rzeczywiście, koleś mówi mi, że softowo :D ściąga simlocka, ale za 250zł... zawsze coś... jak gdzieś znajdziecie za 50zł to dajcie znać :D hehe.
Pozdrawiam

No moga sobie mowic ale nie wiesz co robia na zapleczu :). Jezeli oni naprawde zdejmuja softowo to niech zrobia maly film video, i pokazac wszystkim :).

A w ogole skoro niby zdejmuja to czemu oni nie sa popularni?? ^^

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych