Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Softwarowe zdjęcie simlocka z iPhona 3G za 150 zł?

• Please log in to reply
53 replies to this topic

#1 LaSkA

LaSkA
  • 302 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 October 2008 - 16:07

Dostałem info od znajomego, że zdjeli mu simlocka z iPhona 3G metodą softwarową w CH Reduta. Zadzwoniłem tam i potwierdzili to co usłyszałem od niego. Jednak człowiek powiedział, że potrzebują mieć tego iPhona. Dla zaintesowanych podaje kontakt: C.H REDUTA Al.Jerozolimskie 148 503-66-4444 Co o tym sądzicie?

#2 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 07 October 2008 - 16:10

pewnie wkleili nakladke w sanki karty sim

#3 grottu

grottu
  • 7 posts

Posted 07 October 2008 - 16:15

nakladka to juz nie jest technika software :)

#4 LaSkA

LaSkA
  • 302 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 October 2008 - 18:30

Bez wycinania karty?

#5 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 October 2008 - 18:34

A ja myślę, że ten ktoś kto ściąga te simy ma znajomego w erze i wysyła imei do Apple ;) Bez wycinania też się da(są takie na allegro), zapytaj znajomego czy ma nakładkę. BTW nie wiesz w jakiej sieci był iP?

#6 radzio

radzio
  • 6 posts

Posted 07 October 2008 - 18:43

wasza glupota nie zna granic!!! nie mozna sciagnac simloca z iPhona softerowo.jedynie firma Apple moze sciagnac gdy podamy mu numer IMEI telefonu.sorry ale pisanie o jakis firmach ktore sciagaja simloca wkurza mnie.takie firmy powinny byc odrazu zamykane.pytanie tylko gdzie?

#7 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 October 2008 - 18:47

@radzio: proszę powstrzymać się od obrażania innych użytkowników. Takie osobiste wycieczki nie są mile widziane.

#8 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 posts
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Posted 07 October 2008 - 19:04

Tez mysle ze moze przez ERA jak dzisiaj kupowalem swojego iP3G Pani wprost mnie zapytala m.in. o to czy nie chce sciagnac simlock-a ale oczywiscie za duzo wiecej bo 500,-PLN. A tak wogle bylem milo zaskoczony obsluga, sama posiadala iP3G wiec mowila wprost o wszystkich wadach i zaletach jak uzytkownik, a nie sprzedawca. AAAA+ dla niej. best M.

#9 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 October 2008 - 09:31

Skoro aplik zdejmuje softwareowo to czemu ktos inny nie moze? Wystarrczyloby podsluchac (pakiety) zdejmowanie simlocka przez apple na drodze apple-komputer z itunes w momencie synchronizacji z telefonem. Wtedy dochodzi do zdjecia simloka jak mniemam. Wniosek: nie jest to niemożliwe - jedynie mało prawdopodobne.

#10 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 08 October 2008 - 12:16

Skoro aplik zdejmuje softwareowo to czemu ktos inny nie moze? Wystarrczyloby podsluchac (pakiety) zdejmowanie simlocka przez apple na drodze apple-komputer z itunes w momencie synchronizacji z telefonem. Wtedy dochodzi do zdjecia simloka jak mniemam. Wniosek: nie jest to niemożliwe - jedynie mało prawdopodobne.

bo tylko apple zna klucz...wiec tylko oni mogą...

#11 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 October 2008 - 14:15

Tez mysle ze moze przez ERA jak dzisiaj kupowalem swojego iP3G Pani wprost mnie zapytala m.in. o to czy nie chce sciagnac simlock-a ale oczywiscie za duzo wiecej bo 500,-PLN.
A tak wogle bylem milo zaskoczony obsluga, sama posiadala iP3G wiec mowila wprost o wszystkich wadach i zaletach jak uzytkownik, a nie sprzedawca. AAAA+ dla niej.
best
M.

taki mały off - Ciekawe, czy miała JB :)

#12 Teck

Teck
  • 237 posts

Posted 09 October 2008 - 00:43

A ja myślę, że ten ktoś kto ściąga te simy ma znajomego w erze i wysyła imei do Apple ;)
Bez wycinania też się da(są takie na allegro), zapytaj znajomego czy ma nakładkę.
BTW nie wiesz w jakiej sieci był iP?

innego rozwiazania nie ma. Maja znajomego w erze, ktory przesyla do apple imeie telefonu a pozniej, po synchronizacji przez itunes, simlocka juz nie ma.. :)

#13 homzik

homzik
  • 2 posts
  • SkądWawa

Posted 09 October 2008 - 10:11

a nie moga zalozyc simlocka z powrotem?

#14 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 09 October 2008 - 10:22

wasza glupota nie zna granic!!! nie mozna sciagnac simloca z iPhona softerowo.jedynie firma Apple moze sciagnac gdy podamy mu numer IMEI telefonu.sorry ale pisanie o jakis firmach ktore sciagaja simloca wkurza mnie.takie firmy powinny byc odrazu zamykane.pytanie tylko gdzie?

ooo widze ze mamy na forum, specjaliste od zabezpieczen... smiac mi sie chce jak czytam takie posty,
wszystkie zabezpieczenia ktore stworzyl czlowiek, drugi czlowiek moze je zdjac, jest to tylko kwestia czasu.... dlatego,nie ma czegos takiego jak, 'nie da sie"
nie uwazam ze panowie z centrum handlowego zdejmuja simlocki softwearowo, bo raczej byo by to dosc naglosnione...

#15 homzik

homzik
  • 2 posts
  • SkądWawa

Posted 09 October 2008 - 10:24

zatem w jaki sposob zdejmuja?

#16 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 09 October 2008 - 11:25

maja kontakty w erze.... no chyba ze znalezi sposob, i za to wielkie gratulacje

#17 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2008 - 11:51

A czy ktos moze potwierdzic, ze zostal zdjety, czy to tylko wiesc gminna niesie? :)

#18 piotrecky

piotrecky
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 09 October 2008 - 12:28

o ile wiem to przeciez mozna zdjac simlocka z iPhone 3g wiec nie wiem w czym problem. Nie mowie tu o pirackim softwarowym zdejmowaniu bo to nie jest legalne a o serwisach ktore maja specjalny sprzet.

#19 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 09 October 2008 - 12:39

chodzi Ci o serwisy ery??? one simlocka nie zdejmuja,tylko przekazja IMEI do Apple;) o jakim innym zdjeciu simlocka wiesz?

#20 locsi

locsi
  • 374 posts

Posted 09 October 2008 - 12:41

o ile wiem to przeciez mozna zdjac simlocka z iPhone 3g wiec nie wiem w czym problem. Nie mowie tu o pirackim softwarowym zdejmowaniu bo to nie jest legalne a o serwisach ktore maja specjalny sprzet.

mozesz rozwinac ? bo nie bardzo rozumiem jaki sprzet ? srubokret ? moze jestem niedoinformowany, ale nie slyszalem o "spcjalnym sprzecie" do sciagania simlock w iphone ! takie zabawki sa co prawda, ale do innych producentow telefonow. Apple sciaga simlock programowo, poprzez synchronizacje z itunes.
Swoja droga wychodzi na to ze za kazdym razem jak robimy synchronizacje w itunes to itunes laczy sie z serwerami apple ... nie wiem czy godne pochwal !?

#21 szuler

szuler
  • 12 posts

Posted 09 October 2008 - 15:03

jest to możliwe mają układ z kimś z ery że wysyłają imei i tak max 3 dni i apple odblokowują dane imei..... era ma program do zdejmowania sim loca za pomocą wysłania imei do usa a oni odblokowują i po synchronizacji z ituns iPhone jest odblokowany....

#22 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 09 October 2008 - 15:44

Rozumiem więc, że w ten sposób można zdjąć simlocka jedynie ery?

#23 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 09 October 2008 - 17:33

Rozumiem więc, że w ten sposób można zdjąć simlocka jedynie ery?

Z kazdej sieci

---- Dodano 09-10-2008 o godzinie 16:35 ----

jest to możliwe

mają układ z kimś z ery że wysyłają imei i tak max 3 dni i apple odblokowują dane imei.....
era ma program do zdejmowania sim loca za pomocą wysłania imei do usa a oni odblokowują i po synchronizacji z ituns iPhone jest odblokowany....

Czlowieku ERA musi sie rozliczac z tych operacji sa one KSIAGOWANE

wiec bajki typu ktos ma kontakty z ERA i zdjemuje simloki mozna wsadzic miedzy te o krasnoludkach z lasu stumilowego

#24 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 09 October 2008 - 18:47

Czlowieku ERA musi sie rozliczac z tych operacji sa one KSIAGOWANE

wiec bajki typu ktos ma kontakty z ERA i zdjemuje simloki mozna wsadzic miedzy te o krasnoludkach z lasu stumilowego

Ale na razie nie ma innego, lepszego wytłumaczenia.

#25 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 09 October 2008 - 19:13

naklejaja nakladke w tacce;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users