Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 3G] Fring i jaki najlepszy SIP do VoIP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 seker

seker
  • 192 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 października 2008 - 11:56

Witam, Ostatnimi czasy pojawiło się kilka aplikacji do rozmów VoIP z iphona. Ja osobiście wybrałem Fringa. Ponieważ wcześniej nie miałem doświadczenia z rozmowami VoIP na telefon chciałbym dowiedzieć się od Was z czyich usług korzystacie przy wykonywaniu takich połączeń. Ponieważ zapytania na google wyskakują milionowe wprawiło mnie to jedynie w zamieszanie. Nie chciałbym rejestrować się na 50 stronach i sprawdzać po kolei bo jest to dość czasochłonne i zaśmieci tylko kompa. Wolałbym zdać się na opinie użytkowników, którzy mają już doświadczenie. Moje kryteria czyli to co najbardziej mnie interesuje przy wyborze to: - darmowe rozmowy z tel. stacjonarnymi w Polsce - jakość rozmów (zakładając dobre połączenie WiFi) - brak opłat (czy to comiesięcznych czy też wpisowych), oczywiście jeśli połączenie ma być płatne to doładowujemy konto itp. Chętnie dowiem się z czego korzystacie :)

#2 RosiuUSA

RosiuUSA
  • 9 postów

Napisano 09 października 2008 - 00:17

Używam TLENOFONU i SKYPE. SKYPE = $9.95/miesiąc - bez limitu na stacjonarne w 36 krajach w tym Polska. TLENOFON = 9 gr/min - naliczanie sekundowe, własny numer telefonu gratis lub 3 zł/miesiąc Bezproblemowo łączę się IPHONEM przez WiFi, 3G, Edge. Tlenofon ma trochę mniejsze opóźnienia rozmowy. Fring dłużej łączy się ze SKYPE (po podłączeniu do Fringa czekam 2 - 3 minut na podłączenie do SKYPE.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych