Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Klawiatura Apple Wirelless na PC pod Windows ???

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Ciacho-88-112ca8224a

Ciacho-88-112ca8224a
  • 10 posts

Posted 01 October 2008 - 14:32

Witam,

Założyłem już kiedyś temat w tej sprawie ale nie uzyskałem wyczerpujących odpowiedzi. Podejmuję go jeszcze raz nie dokonałem zakupu. A sprawa odżyła na nowo. Na razie nie posiadam Mac, ale na bieżąco staram się śledzić informacje związane z Apple i ich produktami. Poszukiwałem informacji na temat klawiatury bezprzewodowej model 2007

[url=http://www.apple.com/pl/keyboard/]Apple (Polska) - Klawiatura Apple[/url]

Zakupiłem kilka dni temu adapter BT

[url=http://www.allegro.pl/item441786633_nowosc_microbluetooth_5mbps_edr_bluesoleil_6_2.html]NOWOŚĆ microBLUETOOTH 5Mbps EDR+BLUESOLEIL 6.2++ (441786633) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

i teraz zastanawiam się czy będzie on działał z klawiaturą?

W mych poszukiwaniach odpowiedzi natknąłem się na stronę

[url=http://dominique.stranz.org/blog/apple-wireless-keyboard-nie-tylko-na-macu]Apple Wireless Keyboard nie tylko na Macu | dominique.stranz.blog[/url]

, na łamach której napisane jest, iż klawiatura działa, lecz nie wiadomo czy poprzez adaptera BT? Więc skoro klawiatura jednak działa bezproblemowo pod Windows to skąd te opinie na temat, iż tak nie jest, że sprawia ona problemy wiadomo (klawisze specjalne nie działają), ale Nawet Panowie z iSpota jak możemy przeczytać na blogu mówią, że nie działa (może polityka firmy).

Jest to trochę dziwne skoro klawiatura do połączenia wykorzystuje połączenie BT?!

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie okresu trwałości baterii w klawiaturze. Jak długo wytrzymują czy ktoś z was ma ja na tyle długo by móc stwierdzić fakt wytrzymałości baterii?

Czekam na odpowiedzi i zachęcam do dyskusji.

#2 bartel

bartel
  • 1050 posts

Posted 05 December 2008 - 21:48

Post dosyć stary, ale może komuś pomogę. Mi klawiatura działa bezbłędnie, mam bluetooth firmy Blutake, XP na pokładzie i piękną, biało srebrną klawiaturę. Po prostu działa!!! ;)

#3 Ciacho-88-112ca8224a

Ciacho-88-112ca8224a
  • 10 posts

Posted 06 December 2008 - 11:34

Dzięki za odpowiedź. Ja też pisze z tej klawiatury pod Windows Xp. Zakupiłem ją już pod koniec października. Mapowałem tylko klawisz (pr. command na pr. alt) przyzwyczajenie do bezwzrokowego pisania ze starej klawiatury. ;) Zastanawiam się tylko ile wytrzymają baterie, bo w win nie ma opcji sprawdzenia poziomu naładowania baterii.:???:

#4 max58

max58
  • 9 posts

Posted 21 December 2008 - 22:49

Witajcie !!!

...a ja na swoim macu nie moge za diabla dopasowac( polaczyc w pary) moja klawiature apple bezprzewodowa pod winem xp - mam 2 systemy -na macu super dziala a pod winem xp tylko myszka apple bezprzew.chodzi klawiatura nic a nic- zasowam zg. z instr i nic albo klucz nie taki albo klucz ok ale twoj sprzet nie dziala poprawnie itd. - panowie co jest grane ???

---- Dodano 22-12-2008 o godzinie 01:13 ----
no przeszukalem w/g mnie cale forum i info na ten temat - brak ???

#5 szmidtas

szmidtas
  • 25 posts

Posted 16 February 2009 - 21:03

Witam, Właśnie otrzymałem klawiaturke apple wireless keybord, potocznie zwana AKRYL. Podłączyłem ją do macbook'a i wszystko hula jak zwykle pod Mac OSX (za to kocham MACZKI!), ale problem pojawił się kiedy chciałem popracować w Cadzie pod Windą. Tu bluetooth widzi moje nowootrzymane cudo, ale nie chce mi działać. W necie znalazłem sposoby instalacji ALU pod windows... Sprobowałem i klocek!!! Po dwóch godzinach poszukiwania w sieci jakiegoś rozwiązania, uznałem, że muszę się zgłosić do Rady Mędrców!!! POMOCY... nie chce, aby leżała obok komputera, a pod moimi spragnionymi dłoniami... Pozdrawiam i gorąco oczekuję magii w Waszych rozwiązaniach. Szmidtas....

#6 artur_arti

artur_arti
  • 13 posts

Posted 02 June 2012 - 23:08

Witam forumowiczów :) Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Jestem szczęśliwym posiadaczem klawiatury A1016. Klawiaturę sparowałem na Macbook Pro 13 z Mac OS X Snow Leopard i działa bez zarzutu. Chcę sparować klawiaturę A1016 z W7 64bit. Nie potrafię tego zrobić. W W7 klikam ikonkę bluetooth następnie: dodaj urządzenie. Znajduje mi klawiaturę, zaznaczam ją i klikam dalej. Pojawia się: trwa łączenie z urządzeniem... .... .... Później pojawia się komunikat: Dodawanie tego urządzenia do komputera nie powiodło się. Proces dodawania trwał za długo. Proszę o pomoc. Może wiecie jak to zrobić i chcie podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Widzę, że jest to dość częsty problem. Może warto by stworzyć dokładny tutorial. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam: artur_arti

#7 Ciacho-88-112ca8224a

Ciacho-88-112ca8224a
  • 10 posts

Posted 03 June 2012 - 20:59

Swoją klawiaturę mam już zainstalowaną, więc kroki jakie przedstawię poniżej, mogą nie być w 100% dokładnym odzwierciedleniem całej procedury instalacji klawiatury. Niemniej jednak nie powinieneś mieć żadnych problemów z ich wykonaniem.

Polecam Ci wykonanie następujących kroków:

Start --> Urządzenia i drukarki --> Dodaj urządzenie

Ps. W tym momencie możesz włączyć swoja klawiaturę

Po chwili skanowania przez menadżer dodawania nowych urządzeń na liście powinna pojawić się twoja klawiatura. U mnie widnieje ona pod nazwą - Apple Wireless Keyboard. Nie zapomnij o włączeniu BT w twoim komputerze.

Wybierz przycisk Dalej. W tym momencie menadżer instalacji klawiatury zapyta Cię o wybój sposobu parowania urządzenia z komputerem. Będą tam trzy opcje:

- własny kod,
- kod urządzania/producenta,

lub

- losowy kod parowania, który menadżer wybierze za ciebie (kolejność opcji może być inna).

Ja osobiście korzystałem z opcji ostatniej, czyli kodu proponowanego przez menadżer.

Po kilku sekundach w menadżerze wyświetli się kod, który musisz wpisać na klawiaturze Apple. Całą wspinaną sekwencję cyfr zatwierdź poprzez wciśniecie klawisza Enter na tej samej klawiaturze, celem pozytywnego zakończenia parowania.

Po kilku sekundach klawiatura zostanie zainstalowana w systemie i od tej pory będzie widniała w menadżerze urządzeń.

W ustawieniach BT w zakładce (Opcje) zezwól na odnajdywanie przez BT tego komputera.

W załączniku dwa obrazki poglądowe.

Ps. Mój system to Windows Ultimate x64 PL.

Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users