Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2.1 3G] Eksport kontaktów na kartę SIM

• Please log in to reply
50 replies to this topic

#1 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 30 September 2008 - 07:22

Witam Niestety 2.1 nie dodało możliwości eksportowania kontaktów stworzonych na iPhone do SIM. Pojawia się dla mnie mały problem, wiem, że na 2.0.x było kilka programów, ale z tego co przeglądałem Cydie i Instalera - nie ma obecnie dla softu 2.1 żadnych? Czy są jakieś aplikacje w APPStore do eksportu kontaktów? Czy może da się to zrobić w jakiś inny sposób?

#2 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 30 September 2008 - 07:45

przylaczam sie do pytania;)

#3 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 30 September 2008 - 09:23

przydatna rzecz tez chce :)

#4 zibirz

zibirz
  • 78 posts

Posted 30 September 2008 - 09:41

Poczekajcie na iPhone 100G, może taka funkcja w oprogramowaniu się pojawi? Ale znów nie będzie kopiuj/wklej łeeeeeeee...

#5 knittos

knittos
  • 68 posts

Posted 30 September 2008 - 10:00

Również interesuje mnie ta kwestia. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Pozdrawiam

#6 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2008 - 10:02

A jakbyś sobie z kontaktami na komputerze zsynchronizował? Na Windows możesz przykładowo z Outlook'iem. Oczywiście przez iTunes.

#7 zibirz

zibirz
  • 78 posts

Posted 30 September 2008 - 10:40

A jakbyś sobie z kontaktami na komputerze zsynchronizował? Na Windows możesz przykładowo z Outlook'iem. Oczywiście przez iTunes.

OOOO celna uwaga! Ale pytanie dotyczyło skopiowania kontaktów na kartę sim! CegłoAjfon3G tego jeszcze nie potrafi ;)

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2008 - 10:44

No właśnie - nie da się zgrać na kartę SIM, dlatego zaproponowałem takie, alternatywne rozwiązanie. :)

#9 radzio

radzio
  • 6 posts

Posted 30 September 2008 - 14:40

a z karty sim na iPhona jak zrobic...?

#10 Bekas

Bekas
  • 548 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2008 - 15:12

ustawienia/poczta kontakty i inne i na samym dole importuj z karty sim

#11 knittos

knittos
  • 68 posts

Posted 30 September 2008 - 16:39

Dzięki Davvido właśnie chciałem się tego dowiedzieć, więc pozostaje Outlock lub Książka telefoniczna Windows.

Pozdrawiam

#12 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 01 October 2008 - 08:13

Trochę taki bezsens? Skoro potrafi skopiować z karty SIM to powinni zrobić kopiowanie na kartę SIM - przecież to odwrócenie czynności minus kilka opcji :>

Na Outlook'a bardzo fajnie itd. ale czasem są sytuacje wyjątkowe tzn. padła bateria trzeba do kogoś przełożyć kartę SIM, żeby mieć czyjś numer który mamy zapisany na iPhone i co? Nie ma... Czy nawet zmiana telefonu itd. itp.

A na starym sofcie w jaki sposób działały programy do zapisywania kontaktów na SIM ?

Czyli mam rozumieć, że dla 2.1 nie ma żadnego programy - nawet w app strore do takich operacji?

#13 Szarlej

Szarlej
  • 106 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 October 2008 - 08:47

A nie jest czasem tak, że iPhone automatycznie wrzuca kontakty na kartę SIM?

#14 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 01 October 2008 - 08:49

tak nie jest:mad:

#15 zibirz

zibirz
  • 78 posts

Posted 01 October 2008 - 09:02

Automatycznie to CegłoAjfon3G zżera ci dane łącząc sie z netem bez twojej wiedzy;)

#16 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 01 October 2008 - 11:16

Automatycznie to CegłoAjfon3G zżera ci dane łącząc sie z netem bez twojej wiedzy;)

Chyba, że zainstalujesz boss prefa i wyłączysz EDGE, to wtedy automatycznie będzie mógł cmoknąć się w tylne jabłuszko na obudowie :D

W nie zapisuje bo karta sim ma tylko pola

Nazwa:
Telefon:

A iPhone rozszerza to do nazwa/telefon/firma/cos tam/blebleble itp. i zapewne nie wie co ma zrobić z resztą danych, które są w iPhone.

A zapewne prostym rozwiązaniem gdyby okularniki z apple pomyśleli było by odwrócenie czynności import kontaktów z karty sim na eksport kontaktów na kartę sim i eksportowało by tylko pierwszą linijkę tekstową czyli Imię oraz telefon i chyba problem byłby rozwiązany. (dokładnie tak samo importuje z karty sim).

Więc tak sam z siebie pytam - czy na prawdę to jest takie trudne zrobić eksport skoro zrobili import na tych samych zasadach?

#17 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 01 October 2008 - 11:28

nie mozna tego i tamtego, zaczepu na smycz tez nie ma. pozbywam sie tej zabawki;)

#18 zibirz

zibirz
  • 78 posts

Posted 01 October 2008 - 12:49

Chyba, że zainstalujesz boss prefa i wyłączysz EDGE, to wtedy automatycznie będzie mógł cmoknąć się w tylne jabłuszko na obudowie :D

Ludzie radzą sobie jak mogą, ja także!;)

#19 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 October 2008 - 12:51

a na 3G nie dziala program iSIM ?

#20 zibirz

zibirz
  • 78 posts

Posted 01 October 2008 - 13:03

W tym właśnie sęk, czy na najbardziej banalne funkcje musi być zainstalowany oddzielny program? Dlaczego Steve w swoim dotykowym geniuszu nie doda tak oczywistej funkcji w oprogramowaniu CegłoAjfona3G? iSim 1.08 nie rabotajet towariszcz!

#21 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 October 2008 - 14:29

Ale to jest Apple... Dzięki synchronizacji z iTunes można przenieść kontakty iPhone > iPhone, iPhone > iPhone 3G, iPhone 3G > iPhone - czyli ogółem można "migrować" z kontaktami między iPhone'ami. O innych komórkach nie pomyśleli. Import jest, bo nie mając iPhone'a nie byłoby innej możliwości.

#22 zibirz

zibirz
  • 78 posts

Posted 01 October 2008 - 17:15

Ale to jest Apple... Dzięki synchronizacji z iTunes można przenieść kontakty iPhone > iPhone, iPhone > iPhone 3G, iPhone 3G > iPhone - czyli ogółem można "migrować" z kontaktami między iPhone'ami. O innych komórkach nie pomyśleli. Import jest, bo nie mając iPhone'a nie byłoby innej możliwości.

Dzięki synchro z itunisa nie załaduję kontaktów na sima, pierniczę inny cegłoajfon. Jedyne na co się przydaje ten cały import, to synchro z outlook.

#23 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 29 October 2008 - 13:37

Widzę, że niestety banalne opcje nie mają rozwiązań :/ Trochę żenuła...

#24 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 29 October 2008 - 13:44

Widzę, że niestety banalne opcje nie mają rozwiązań :/ Trochę żenuła...

Nie banalne tylko niewykonalne... Jak masz zamiar przeniesc na karte SIM kontakty w ktorych masz po kilka numerow i adres mailow - pokaz mi karte SIM na ktorej mozesz miec pod jednym kontaktem kilka numerow. I napisz jak mam na te karte przeniesc moich 500 kontakow?

pzdrw
//T

#25 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 29 October 2008 - 13:54

Nie banalne tylko niewykonalne... Jak masz zamiar przeniesc na karte SIM kontakty w ktorych masz po kilka numerow i adres mailow - pokaz mi karte SIM na ktorej mozesz miec pod jednym kontaktem kilka numerow. I napisz jak mam na te karte przeniesc moich 500 kontakow?

pzdrw
//T

Wiesz każdy dopasowuje telefon do swoich potrzeb, na karcie SIM od dawna jest limit kontaktów 100 czy tam 120, więc jeżeli chcesz mieć 500+ to zostaje ci outlook i kontakty na telefonie. Ja akurat nie potrzebuje mieć miliona kontaktów na SIM, a potrzebuje mieć np. 30 numerów, które są mi niezbędne i chciałbym aby były zawsze na karcie. Akurat przenoszenie na kartę SIM numerów i adresów mail w kontaktach po kilka nie ma z tym najmniejszego problemu na SE800 jak masz w telefonie zapisane "Maja" i w kontakcie po 3 numery to ci przeniesie na SIM "Maja" "Maja1" "Maja2" i problemu nie ma. Poza tym jest możliwość wybiórczego przenoszenia pojedynczych kontaktów na SIM.

Btw. w sofcie 2.x była możliwość przeniesienia (przez program iSIM) kontaktów z telefonu na kartę sim...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users