Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 2G] Błąd przy połączeniu z iTunes.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Koszka

Koszka
  • 9 postów

Napisano 29 września 2008 - 19:09

Tak naprawdę, to nie jest mój problem, tylko spotkałem się z takim czymś na Allegro.pl
Allegrowicz tak opisuje stan swojego iPhone, którego wystawił na sprzedaż:

iPhone po podłączeniu do PC działa w trybie DFU,przy odtworzeniu pokazuje sie jabuszko,a w iTunes błędy 1600,1602,1604. A stało się to kiedy aktualizowałam oprogramowania do 2.1 i nie potrafie nic więcej zrobic. iPhone był przed tą aktualizają w pełni sprawny!
Apple iPhone 8GB.
Typ: MB213B/A
Model: A1203

I tutaj moje pytanko: Co może być nie tak? Czy jest to do naprawy? Może wystarczy coś w stylu "twardego formatu" pamięci iPhone'a i wgrania soft'u od nowa? Jestem ciekawy, ponieważ - jeżeli to tylko jakieś drobne błędy po nieumiejętnym jailbreak'owaniu - to byłaby bardzo soczysta okazja, którą chętnie bym wykorzystał, bo już od jakiegoś czasu poluje na mojego własnego iPhone'a :)

#2 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 września 2008 - 20:08

jak bardzo "soczysta" jest ta aukcja ? 200 zł ?:)

#3 Koszka

Koszka
  • 9 postów

Napisano 29 września 2008 - 20:52

W tym momencie 350zł.
Nie znam się, przeglądając inne tematy doszedłem do nieśmiałego wniosku, że wystarczyłoby go podpiąć do QckPwn i to załatwiłoby sprawę ;)
Więc to chyba jednak niezbyt realne, skoro nie pytasz o linka?

proste pytanie - prosta odpowiedź:
Będę mógł to naprawić/przywrócić do działania w domowych warunkach?

---- Dodano 30-09-2008 o godzinie 08:42 ----
Odświeżam.

#4 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 30 września 2008 - 09:19

hehehe zostały ci jeszcze 2 dni :) myśle ze warto dac te 400 zł bo ajfon wyglada na mało uzywany ,najwyżej na części go sprzedasz

#5 Koszka

Koszka
  • 9 postów

Napisano 30 września 2008 - 18:56

No właśnie - tylko, że moja sytuacja finansowa przedstawia się tak - że w razie, gdyby iPhone'a nie dało się naprawić, to mogę się pożegnać z wizją posiadania własnego jabłuszka na najbliższe pół roku, a nie wiem, czy nawet sprzedaż części pomogłaby mi odzyskać pieniążki. Może jakiś miły serwisant/maniak mógłby pomóc? Określić, czy jest realna szansa na naprawę telefoniku? Z tego co się dowiedziałem, to niby naprawa jest w 100% możliwa, ale czy jednak na pewno? Proszę? :)

#6 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 października 2008 - 07:58

na forum jeden z userów miał problem tego typu - zapodał do 2G soft do 3G. Jak dotąd nikt mu chyba nie odpowiedział, wszyscy oferowali serwis fizyczny. Podejrzewam, że to tylko kwestia softwarowa w tym ajfonie i powinien ruszyć

#7 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 01 października 2008 - 09:21

No właśnie - tylko, że moja sytuacja finansowa przedstawia się tak - że w razie, gdyby iPhone'a nie dało się naprawić, to mogę się pożegnać z wizją posiadania własnego jabłuszka na najbliższe pół roku, a nie wiem, czy nawet sprzedaż części pomogłaby mi odzyskać pieniążki.

Może jakiś miły serwisant/maniak mógłby pomóc? Określić, czy jest realna szansa na naprawę telefoniku?
Z tego co się dowiedziałem, to niby naprawa jest w 100% możliwa, ale czy jednak na pewno?

Proszę? :)

to wystawisz go ponownie na allegro jak nie uda ci sie przywrócić do życia ipka
btw skoro ajfon chodzi w trybie DFU to chyba to tylko wina softu ,swoja droga ciekawe czy to ta panna robiła sama czy ktos uwalił jej ajfona przy próbie JB

---- Dodano 01-10-2008 o godzinie 21:42 ----
http://www.myapple.p...602-1604-a.html
to chyba podobny problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych