Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

2 (dwa) monitory... jak ustawic domyslny?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Silus

Silus
  • 16 postów

Napisano 26 września 2008 - 18:12

witam!! mam macbooka black i do niego jest podlaczony jest monitor samsunga. chcialbym, aby monitor zewnetrzny (samsung) byl jakby monitore domyslnym a monitor w macbooku tym drogim. da sie to jakos ustawic? oczywiscie jak macbook bedzie odlacozny od monitora chcialbym aby monitor w macbooku byl domyslnym... i byloby super jakby byl jakis przycisk ktory bedzie szybko zmienial takie monitory (jeden wylaczal, zamienial miejscami./..) jak to zrobic?

#2 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 26 września 2008 - 19:13

Może najprościej czyli poprzez ustawienia Spaces

#3 Silus

Silus
  • 16 postów

Napisano 27 września 2008 - 09:23

no dobrze (przesuniecie takiego paska w monitorach definiuje ktory jest domyslny... lecz teraz: czy da sie wylaczyc monitor macbooka? w sensie, aby dzialal tylko ten zewnetrzny i czaem wlanczac macbookowy a czasem go wylanczac? tak jednym przyciskie, skrotem czy czyms??

#4 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 27 września 2008 - 09:39

Wie wiem (nie mam MacBooka), ale chyba ekran MacBooka jest nie do odłączenia, chyba że śrubokrętem dla się jakoś odkręcić, ale powtarzam nie wiem jak i raczej nie polecam tej metody. Poza tym chyba po to kupowałeś laptopa, aby mieć kompa z ekranem? Przynajmniej w fabryce, gdzie robili tego MacBooka tak sobie to wymyślili. :roll:

#5 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 27 września 2008 - 09:40

Wątpie. Można uśpić oba monitory naraz definiując w Spaces np. aktywny narożnik - ale wyłączyć tylko monitora od MacBooka to raczej się nie da (tak jak ja nie mogę wyłączyć tylko monitora iMaca - z drugim dodatkowym monitorem nie ma problemu, po prostu ma przycisk)

#6 Five

Five
  • 85 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2008 - 11:39

Wyłączyć się nie da, ale ja np. po prostu wyłączam podświetlenie monitora i działa. Jakby tego było mało, gdy korzystam z zew. monitora z wyłączonym podświetleniem w moim MBP, wytrzymuje na baterii nawet do 6-6,5h (jeżeli go zanadto nie obciążam) :) Edit: a jednak się da - wciśnij control+shift+eject (tylko nie trzymaj bo się włączy z powrotem). Ruszenie myszką lub wciśnięcie dow. klawisza włączy go :)

#7 Silus

Silus
  • 16 postów

Napisano 27 września 2008 - 16:46

wow dzieki :) laptopa kupilem, bo bede go potrzebowal na studiach, lecz w domu nie da sie projektowac na malym ekranie.... i dlatego mam 2gi wiekszy :) a ten w macbooku, czas sie przydaje jak projektuje i np ogladam film :) wielkie dzieki za pomysl Five :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych