sterowanie iPodem bez uzycia iPoda?
Napisano 24 września 2008 - 21:37

Napisano 24 września 2008 - 22:03

Nowe "douszne" słuchawki z pilotem i mikrofonem od Apple
Firma Apple zapowiedziała wprowadzenie na rynek nowych słuchawek "dousznych" wyposażonych w pilot sterowania multimediami oraz mikrofon. Mają się one charakteryzować znakomitym wyciszeniem otoczenia, dzięki czemu użytkownicy będą mogli bez przeszkód wsłuchiwać się w każdy szczegół odtwarzanej muzyki.
Nowe słuchawki od Apple zostaną wyposażone w wysokiej jakości system oddzielnych głośników – wysoko i niskotonowych. Użytkownik będzie miał do wyboru silikonowe nakładki w trzech rozmiarach – izolujących ucho od dźwięków pochodzących z otoczenia. Dodatkowo na kablu znajdzie się pilot z trzema przyciskami i mikrofonem pozwalający na regulację głośności, sterowanie multimediami oraz zapis notatek głosowych. Niestety pilot i mikrofon będzie kompatybilny jedynie z odtwarzaczami iPod nano (4 generacji), iPod classic (120GB) oraz iPod touch (2 generacji).
LINK NA FORUM
Aukcja na allegro...
Napisano 24 września 2008 - 22:15
Z tego artykułu wynika, że tani pilocik powinien działać z touchem. Widziałem takie na allegro chyba po ~30 pln.
EDIT:
Po wpisaniu w allegro "ipod pilot" wyskakują po kilkanaście złotych.
Te nowe słuchawki apple'a działają z 2g, więc nie ze starymi ipodami

A ten pilot z radiem od apple... Może by zadziałał na zasadzie takiej jak ten niefirmowy...
Osobiście nie próbowałem z niczym, ale jestem bardzo zainteresowany tematem.
Napisano 24 września 2008 - 22:15

Napisano 24 września 2008 - 22:19

Napisano 25 września 2008 - 05:44

Ale jest możliwe ułatwienie. iPody po jailbreaku będą miały niedługo możliwość sterowania gestami bez odblokowywania ekranu

Napisano 25 września 2008 - 13:02
Ok, czyli odpowiedz to: nie istnieje takie cos. Szkoda
![]()
oczywiscie, ze istnieje:
FM RADIO & Remote Control for Apple iPhone 2G 3G Touch (aukcja 190252226373) - Ogłoszenia i aukcje eBay.pl
ten jest jeden z lepszych, bo osobno wyswietla czestotoliwosc. za jakies 12 dolcow w usa mozesz kupic bez tego gadzetu kontroler/radio, pierwotnie do ipod nano, ale dziala tez na touch, tyle tylko, ze nie wyswietla info o czestotoliwosci na playerze.
Napisano 26 września 2008 - 00:28

Napisano 27 września 2008 - 10:50
Napisano 27 września 2008 - 11:31
te piloty dzialaja na tej zasadzie ze jeden kabelek wsadza sie pod szyne a drugi do gniazda sluchawek, wiec nie widze problemu zeby sluchawki podpiac bezposrednio do iPOD'a
Jest to rzeczywiście pewien pomysł. Niektóre (ten link do ebaya - kuszący swoją drogą) nie mają kabla do jacka, więc mniejsza plątanina w kieszeni. Przydałoby się, żeby ktoś sprawdził, bo jeżeli na jacku normalnie jest sygnał, to pilota można używać do sterowania (radio mnie nie interesuje), a słuchawki podłączone "klasycznie"

Szkoda, że moje etui (belkin microgrip) zasłania port synchronizacyjny

Napisano 28 września 2008 - 13:25

Napisano 28 września 2008 - 15:01
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych