Jak zdjąć simlocka w Erze na iPhone z USA (procedura)
Posted 24 September 2008 - 19:19
Posted 25 September 2008 - 00:51

Posted 25 September 2008 - 08:06

Posted 25 September 2008 - 11:03
Posted 25 September 2008 - 12:42
Telefon kupiłem na Allegro z simem na Ere, a ja uzywam PlusaZ sima na sima ?
) brrr

Jeżeli kupisz w erze telefon bez umowy to robia to bez problemu, natomiast przy umowie musisz poczekac az sie umowa skonczy wtedy dopiero ci to zrobiawydaje mi się, zew przypadku iP, kupionego gdzieś w pre paidzie, Era powinna simlocka zdjąć ;]

Posted 25 September 2008 - 13:36
Posted 25 September 2008 - 17:57
Skutkiem czego zostaly zlozone dwa zlecenia serwisowe. Do realizacji w przeciagu 48h.
Gdy moje IP zostana odblokowane zrobie update i napisze ile czasu to zajelo.
Mysle, ze podobna operacje mozna zrobic w Orange na takiej samej zasadzie.
Moze to watek mniejszosciowy, ale pare osob moze miec taki sam problem jak ja. Niestety w Polsce nadal jestesmy klientami II kategorii i o wszystko trzeba walczyc i wydrapac pazurami.
Mam nadzieje, ze to moze podpowiedziec paru osobom, co zrobic z zablokowanym IP, czyli dosyc drogim klockiem ;-)
Zapowietrzylo mnie... Zapomniales w swoich wywodach i jednej istotnej informacji. To NIE Era zdejmuje SIM-lock tylko Apple. To Apple dysponuje kluczami przy pomocy ktorych mozna zdjac SIM'lock i sa one unikalne dla kazdej sztuki telefonu - generowane na konkretny numer IMEI.
Uwazasz ze Era wystapi o klucz do telefonu zakupionego w USA i go dostanie???? Jestes naiwny... Chociaz jak wyskoczysz ostro z tymi pazurami to kto wie... Najlepiej zaczaj sie na prezesa PTC. Zlapiesz goscia w Warszawie na Al. Jerozolimskich 181
Jak juz Ci sie uda napisz nowa procedure z uwzglednieniem ataku na prezesa. Napisz tez w co drapac.
//T
Posted 26 September 2008 - 15:27
Posted 26 September 2008 - 15:59
Posted 26 September 2008 - 16:12
Posted 26 September 2008 - 16:35
Posted 26 September 2008 - 16:51
Posted 26 September 2008 - 18:02
Posted 29 September 2008 - 16:32
Posted 30 September 2008 - 03:36

Posted 30 September 2008 - 06:40
evilboy : masz jakies zrodlo tych informacji ? bo nie moge sie doszukac.
po drugie wez pod uwage ze Softbank jest siecia azjatycka i tam sa troche inne zwyczaje, np. w niektorych azjatyckich krajach wogole nie ma simlockow (niezgodne z prawem). porownywanie ze japonski softbank sciaga simlocki z telefonow zakupionych w usa do polskiej ery jest troche nie na miejscu. mysle ze tutaj duzo zalezy od umow pomiedzy apple a sieciami. jak zapewne wiesz apple ma prawie z kazdym krajem inne umowy.
z biura obsługi klienta sieci SoftBank, zwyczaje sa rozne w roznych krajach i nie ma znaczenia czy siec jest azjatycka czy nie, tak samo w Europie sa sieci ktore sprzedaja bez simloka (tak jak w HK) dlaczego nie na miejscu? jezeli jakas siec wykonac taki proceder moze to wlasnie znaczy ze w polskiej ERA rowniez mozna probowac
Posted 30 September 2008 - 12:13
z biura obsługi klienta sieci SoftBank, zwyczaje sa rozne w roznych krajach i nie ma znaczenia czy siec jest azjatycka czy nie, tak samo w Europie sa sieci ktore sprzedaja bez simloka (tak jak w HK) dlaczego nie na miejscu? jezeli jakas siec wykonac taki proceder moze to wlasnie znaczy ze w polskiej ERA rowniez mozna probowac
Apple z kazdym krajem ma inne umowy na sprzedaz iPhone to raz, dwa to ze jeszcze raz przypomne ze zakladanie simlockow w azji (nie mowie tu tylko i wylacznie o japonii) nie jest popularne.
Wez pod uwage ze nawet w europie te same sieci (np. Orange) w roznych krajach maja rozne umowy - np. w polsce moga sprzedawac iphone, w uk juz nie.
Zycze zainteresowanemu aby udalo mu sie sciagnac simlock z iphone jego i jego zony, ale obrawiam sie ze tutaj era nie ma duzego pola do popisu a kaprys apple i ich umow.
Posted 30 September 2008 - 12:17
to ze jeszcze raz przypomne ze zakladanie simlockow w azji (nie mowie tu tylko i wylacznie o japonii) nie jest popularne.
W Japonii KAŻDY telefon jest z simlockiem tak samo simloki sa w Chinach (mainland) na Tajwanie, Filipinach w Korei...
wiec nie za bardzo wiem o jakich krajach mówisz...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users