Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Classic 5G nie chce się wyłączyć

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 24 September 2008 - 18:46

Witam! Mam problem z iPodem Classic 5G. Polega to na tym, że nie można go wyłączyć. Odtworzenie oprogramowania nie pomogło. Można coś z tym zrobić? Pozdrawiam

#2 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 29 September 2008 - 16:27

Ma może ktoś jakiś pomysł?

#3 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 29 September 2008 - 17:31

W sensie? Że nie chce się wyłączyć po naciśnięciu >||? Bo to czasem jest naturalne, można spróbować pochodzic po menu, albo wyjąć słuchawki, wtedy zazwyczaj wyłącza się bez mrugnięcia. A poza tym, nie lepiej sobie po prostu włączyć Holda i wrzucić do kieszeni? I tak się wyłączy, a mniej nerwów :)

#4 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 29 September 2008 - 18:09

Oczywiście, mogę wduszać wstawione do menu "usypianie" oraz włączyć hold'a, ale to jednak nie to samo. Troszkę baterii zjada ;) W żaden sposób nie idzie go wyłączyć. Jedynie wyładowanie załatwia sprawę, ale to raczej nie o taką formę wyłączenia chodzi :D

#5 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2008 - 01:22

iPody od zawsze byly zrobione tak, zeby ich raczej nie wylaczac... w stanie "uspienia" zuzywa tak malo baterii, ze raczej tego nie odczujesz... w przypadku classica bardziej odczujesz kazdorazowe "wlaczanie" niz uspienie/obudzenie

#6 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 30 September 2008 - 12:42

iPody od zawsze byly zrobione tak, zeby ich raczej nie wylaczac... w stanie "uspienia" zuzywa tak malo baterii, ze raczej tego nie odczujesz... w przypadku classica bardziej odczujesz kazdorazowe "wlaczanie" niz uspienie/obudzenie

Ładowałem go wczoraj dobre kilka godzin.
Dziś rano (około 9:30) nie miałem już wcale baterii.

Coś czuję, że Classic to nie był mój najlepszy wybór :x

#7 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2008 - 16:06

cos czuje, ze jednak potrzebny bedzie ci serwis, nie powinno pod zadnym pozorem wyladowac ci baterii przez noc na uspieniu

#8 Slawus

Slawus
  • 525 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 30 September 2008 - 16:12

dokladnie. cos musi byc nie tak! moj Video spokojnie pochodzi te 20godzin sluchania muzyki... sprawdzalem w drodze autobusem do Wloch :P

#9 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 30 September 2008 - 16:15

Oddam go w tym tygodniu do serwisu. Ah, szkoda :/

#10 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 October 2008 - 13:03

5G to 5G, Classic to już kolejna generacja. Ja mam 80tkę - w stanie uśpienia wytrzymuje nawet 14 dni i praktycznie bakteria na tym samym poziomie na wyświetlaczu. W odtwarzaniu również trzyma bardzo dobrze. Może to nie jest akurat na temat tego topiku, ale choć w temacie :)

#11 mateo112

mateo112
  • 1 posts

Posted 26 May 2010 - 11:54

Przepraszam że odświeżam tak starego "kotleta" ale mam podobny problem. Doszedłem do tego, że mój classic 5.5G zachowuje się jakby słuchawki cały czas były włączone (w testach pokazało "please unplug HP" pomimo że słuchawki są wyjęte) i tak samo jak autorowi tego wątku nie udaje mi się wejść w stan uśpienia, tylko za pomocą HOLD'a ale również rano bateria pusta. Jak rozwiązałeś ten problem? serwis czy jakoś samemu? kolega rozebrał i wyszło że taśma jack+hold jest upalona... ktoś chyba do wzmacniacza jakiegoś podpinał. ponieważ używam go tylko do samochodu jako magazyn mp3 to odpiąłem całą tasiemkę i teraz robi elegancko. opisuję dla potomnych

#12 unu

unu
  • 1 posts

Posted 03 November 2010 - 00:16

Witam. Nie chciałem zakładać nowego wątku. Mam taki problem. Mianowicie mam ipoda classic 2GB. Podłączyłem go wczoraj do stacji dokującej, która od jakiegoś czasu "nawala". Coś przerywało jak się ruszało ipodem. Wczoraj w pewnym momencie Ipod po prostu mi zamilkł. Wyłączył się i nic nie pomagało. Jak podłączam do komputera to go nie wykrywa w żaden sposób. Próbowałem te różne kombinacje typu "menu/home" i "menu/play" i nic. Przeczytałem gdzieś że nawet dysk padnie, to można zrobić restart. Więc może bateria siadła? Zresztą dziwne, bo nie wyglądało jakby było jakieś spięcie. Stacja dokująca działa. Ipod po prostu się wyłączył w pewnym momencie. bateria była naładowana, więc wyczerpanie jej też odpada. Od razu moje pytanie, opłaca się tracić czas i pieniądze (jeśli już, to jakie?) na tak starego ipoda? Czy lepiej dać sobie spokój z nim? Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users