Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dlugi czas oczekiwania na akcesoria z Cortland!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 eQuador

eQuador
  • 26 postów

Napisano 23 września 2008 - 22:35

Dnia 22.09.08 zamowiłem ładowarke samochodową do Iphona, pokrowiec i zatyczke na otworek w iphonie.
W dniu dzisiejszym otrzymałem maila że przesyłki proszę się spodziewać w połowie pazdziernika!!!. ( jakaś bzdura).Dodam również, że wybrałem opcje dostarczenia przesyłki dhl. Nie wiem czy może nie doczytałem na www informacji na temat tego że trzeba taki długi okres czasu czekać na zamówiony przeze mnie sprzęt. Jeśli bym to wiedział to bym go raczej w ogóle nie zamawiał w tej firmie, i zrobiłbym to gdzie indziej.

Jak myślicie drodzy forumowicze? Czy firma Cortland.pl nie czeka na większą ilość zamówień od potencjgalnych kupców a dopiero potem zamawia np z innego kraju ten sprzęt gdyż jej się to bardziej opłaca zamówić raz większą ilość?

P.s
Szkoda że nie dali informacji IPhone 3g już jest. Zapraszamy do Cortland. Czas oczekiwania minimum 3 tygodnie!!!

#2 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 24 września 2008 - 14:26

Uważam że się czepiasz. To zależy co napisano przy towarach a konkretnie o termin dostarczenia klientowi. Jeśli jest napisane 1 miesiąc to nie masz co się czepiać. Sprawdź to. Niemniej mają straszny bałagan w tych sprawach. Choć nie mówię ja tez miałem z nimi podobne przeboje. Zamówiłem EyeTV i po kilku miesiącach wiecznego przesuwania terminu (pierwotny termin miał być tydzień) oznajmili że nie będzie towaru ... i tyle ...

#3 eQuador

eQuador
  • 26 postów

Napisano 28 września 2008 - 22:40

Cale szczęście ze zamówiłem towar "płatne przy odbiorze" bo tak to bym umorzył niedużą kwotę na ich koncie. Jeśli chodź raz będą chcieli przedłużyć czas realizacji od tego który podali w mailu to podziękuję im za współprace. Jak to mówią zadowolony klient jest wstanie napędzić im kilku klientów, a niezadowolony jest wstanie "zatrzymać" kilkunastu przed wybraniem ich firmy. Pozdrawiam, i liczę na szybki czas realizacji.

#4 keramzyt

keramzyt
  • 78 postów

Napisano 29 września 2008 - 03:01

Ja zamówiłem pilota do MacBooka Pro, który na stronie widniał jako dostępny od ręki i dostałem maila, że termin oczekiwania to min. 3 tyg., zrezygnowałem. Zapłaciłem kartą ale szybko dostałem zwrot pieniędzy na konto. Przynajmniej tyle. Szczerze nie polecam.

#5 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 29 września 2008 - 04:23

Kiedyś na Adobe Photoshop Elements 4 czekałem ze 3 miesiące a miał być w ciągu dwu tygodni. Potem czekałem 2 miesiące na skórkę do iPoda Video i się nie doczekałem. Od tamtej pory (a było to ze dwa lata temu) nie kupuję w Cortlandzie.

#6 eQuador

eQuador
  • 26 postów

Napisano 29 września 2008 - 10:01

Mam nadzieję że większość klientów jest zadowolona z firmy Cortlan, jeśli nie to moim zdaniem (które się pewnie w ogólne nie liczy) reklama wyżej wymienionej firmy nie powinna być zamieszczona na takim bardzo dobrym portalu jakim jest Myapple.pl Pozdrawiam,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych