Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 3G] Dzwonki mp3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 dubza

dubza
  • 26 postów

Napisano 23 września 2008 - 21:57

Witam. Nie potrafię wrzucić do iP dzwonka (15sek). :/// Zrobiłem tak: Wyciąłem odpowiedni kawałek mp3, wrzucilem do itunes do jakiejs listy, w opcjach zaawansowanych zmienilem na ACC, nastepnie znalazlem ten plik na dysku (mial format MPEG-4) i zmienilem mu rozszerzenie na m4r (poprzez tylko zmiane nazwy). I teraz co dalej? Próbowałem przeniesc ten plik do katalogu dzwonki, ale nie mozna. Czy cos jeszcze powinienem zrobic?

#2 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 24 września 2008 - 05:51

Przekonwertuj przez tą stronę Audiko.

;)

#3 scotti567

scotti567
  • 14 postów
  • Skądedynburg

Napisano 25 września 2008 - 12:54

Ja mialem dzwonki na iphone i mam w itunesie. Tydzien temu zawiesil mi sie iphone i musialem zrobic restore. :( Niestety po restore nie moge wgrac dzwonkow z itunesa?? (tych ktore wczesniej wgralem bez problemu) Jest ciagle 1, Synchronizuje iPhone 2, Optymalizuje zdjecia dla iPhone 3, Synchronizacja iPhone ukonczona.Mozna odlaczyc..... i nic To samo jest z plikami video. Moj iPhone nie jest rozdziewiczony i nie byl. Co to moze byc?? Sorry, juz wiem.

#4 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 września 2008 - 13:50

wyzej podal Ci "kolega" linka do strony gdzie stworzysz drzwonek . Wchodzisz na stronke , wybierasz mp3 , przycinasz jak chcesz robi sie drzwonek , zapisujesz na dysk drzwonek dla ajfona ( bedzie taka opcja) klikasz i pojawia sie w Itunes w zakladce drzwonki. Synchronizacja i masz drzwonki. A powod dla ktorego nie chce Ci synchronizowac audio i video moze byc tylko jeden - pliki usunales albo zmieniles ich miejsce ;) Czyli Itunes ich nie widzi tam gdzie je widzial i stad nie masz ich w telefonie.Mialem to samo , drzwonki mialem na pulpicie , usunalem i jak po restore chcialem je synchronizowac ( itunes je widzialo) to w telefonie nie mialem nic. Zwrocilem uwage ze kolo drzwonka czy tam mp3 jest wykrzyknik , pliku nie ma ;)

#5 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 25 września 2008 - 13:59

Do iPhone`a możesz wgrać tylko dzwonki zakupione w iTunes Store albo zrobione jakimś programem, który działa tylko ma Maku.

mozna tez wrzucic dowolnie dlugi dzwonek przez ssh;)

#6 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 września 2008 - 14:36

zgadza sie , dzwonek ;p My bad

#7 Anxles

Anxles
  • 7 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:34

Ja mam genialny i prosty sposob na wrzucanie dzwonkow i jest do tego potrzebny tylko nero wave editor lub jakikolwiek inny program audio w ktorym recznie przerobimy format. Wrzucamy interesujacy nas dzwonek do edytora, klikamy zapisz jako ACC, zapisujemy gdziekolwiek, potem zmieniamy rozszerzenie tego pliku na .m4r (to chyba kazdy potrafi) a jak nie to w folderze w ktorym znajduje sie plik u gory klikamy OPcje folderow i odznaczamy opcje: ukryj rozszerzenia znanych plikow i folderow, teraz w nazwie widac rozszerzenie, zmieniamy je recznie i zatwierdzamy. gotowy plik przeciagamy do Itunes do dzwonko i synchronizujemy i dziala.

#8 jagrom

jagrom
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2008 - 22:10

Ja mam genialny i prosty sposob na wrzucanie dzwonkow i jest do tego potrzebny tylko nero wave editor lub jakikolwiek inny program audio w ktorym recznie przerobimy format. Wrzucamy interesujacy nas dzwonek do edytora, klikamy zapisz jako ACC, zapisujemy gdziekolwiek, potem zmieniamy rozszerzenie tego pliku na .m4r (to chyba kazdy potrafi) a jak nie to w folderze w ktorym znajduje sie plik u gory klikamy OPcje folderow i odznaczamy opcje: ukryj rozszerzenia znanych plikow i folderow, teraz w nazwie widac rozszerzenie, zmieniamy je recznie i zatwierdzamy. gotowy plik przeciagamy do Itunes do dzwonko i synchronizujemy i dziala.

Nie rozumiem jak to jest... Właśnie przekonwertowałem mp3 na AAC. Potem zmieniłem rozszerzenie pliku na .m4r i wprowadziłem do iTunes'a.
Przeprowadziłem Synchro z iPhonem i teraz mam przekonwertowane mp3 w katalogu "dzwonki" mojego iPhone'a.

Niby wszystko OK, ale jak chcę ustawić ten dzwonek w iPhonie to nigdzie nie mogę go znaleźć.
Nowe dzwonki nie wyświetlają się w liście dzwonków do wyboru. Nadal mam te same co przedtem "Marimba", "Blues", itd.

Co zrobiłem nie tak?

#9 Anxles

Anxles
  • 7 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 13:03

Aktualizowalem oprogramowanie w iphone do 2.2 i rowniez mam problemy ze zgraniem dzwonkow na iphonea bo jakos nie chce przyjac tego formatu wogole na liste, ale znalazlem w internecie swietny sposob na zrobienie tego bez uzycia dodatkowych programow i kazdy moze to zrobic :) oczywiscie utwor nadal musi miec do 20 sek dlugosci itd, gdy to juz mamy wystarczy: wejsc do itunes>>> dodac tam do listy odtwazanej muzyki interesujacy nas utwor mp3 lub wav >> klikamy edit(edycja) >> preferences (preferencje) >> zakladka general (ogolne) >>ustawienia importu. ustawiamy importuj uzywajac kodera aac, wyzsza jakosc i ok Potem wystarczy na liscie muzyki znalesc ten utwor (lub juz kazdy inny od tego momentu) kliknac prawym klawiszem i wybrac "utworz wersje dla AAC a obok pojawi sie wlasnie taka wersja. Nie wiem gdzie itunes sobie to wrzuca, ale ja kliknalem na ten plik >> kopiuj. Wrzucasz potem ten plik gdziekolwiek i zmieniasz rozszerzenie z .M4A na .M4R i normalnie wrzucasz do itunes do dzwonkow i synchronizujesz i dziala :)

#10 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 lipca 2009 - 13:16

Aktualizowalem oprogramowanie w iphone do 2.2 i rowniez mam problemy ze zgraniem dzwonkow na iphonea bo jakos nie chce przyjac tego formatu wogole na liste, ale znalazlem w internecie swietny sposob na zrobienie tego bez uzycia dodatkowych programow i kazdy moze to zrobic :) oczywiscie utwor nadal musi miec do 20 sek dlugosci itd, gdy to juz mamy wystarczy:
wejsc do itunes>>> dodac tam do listy odtwazanej muzyki interesujacy nas utwor mp3 lub wav >> klikamy edit(edycja) >> preferences (preferencje) >> zakladka general (ogolne) >>ustawienia importu.
ustawiamy importuj uzywajac kodera aac, wyzsza jakosc i ok
Potem wystarczy na liscie muzyki znalesc ten utwor (lub juz kazdy inny od tego momentu) kliknac prawym klawiszem i wybrac "utworz wersje dla AAC a obok pojawi sie wlasnie taka wersja. Nie wiem gdzie itunes sobie to wrzuca, ale ja kliknalem na ten plik >> kopiuj.
Wrzucasz potem ten plik gdziekolwiek i zmieniasz rozszerzenie z .M4A na .M4R i normalnie wrzucasz do itunes do dzwonkow i synchronizujesz i dziala :)

Rzeczywiście proste :lol: :lol: :lol:
Audiko.net

#11 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 lipca 2009 - 13:20

Rzeczywiście proste :lol: :lol: :lol:
Audiko.net

tia, masz racje. Jak bym musial powtorzyc czynnosci powyzej to bym sie zastanawial nad sensownoscia.

Aczkolwiek, gdy nie masz dostepu do neta to powyzszy sposob zapewne jest idealny.

#12 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 lipca 2009 - 13:23

tia, masz racje. Jak bym musial powtorzyc czynnosci powyzej to bym sie zastanawial nad sensownoscia.

Aczkolwiek, gdy nie masz dostepu do neta to powyzszy sposob zapewne jest idealny.

Podobno są do tego programy...
Zawsze jednak na maku można wykorzystać GarageBand.

#13 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lipca 2009 - 15:42

dzwonek 35 sekund przechodzi bez problemu

#14 matave

matave
  • 10 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 18:40

A ja nie wiem jak zmienic m4a na m4R... no i potem to zsynchronizuj...

#15 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 sierpnia 2009 - 18:49

Jesli ktos ma maca to jest to bardzo proste ! Mianowicie : Wrzucamy jakis kawalek do garageband przycinamy tak zeby mial 40sek. Dajemy Eksportuj na dysk w formacie AAC. Odnajdujemy ten plik i zmieniamy rozszerzenie z m4a na m4r @matave normalnie ! Tak jak zmieniasz nazwe pliku, a to po kropce to rozszerzenie np. dzwonek.m4a i zmieniasz na dzwonek.m4r W windowsie musisz zaznaczyc gdzies w panelu sterowania pokaz formaty plikow czy cos takiego :)

#16 matave

matave
  • 10 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 18:59

no ok - to sie udalo, ale nie moge przeniesc z biblioteki do ip!!!

#17 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:17

sprobuj przez iTunes. `tzn otworz ten plik przez iT. Bo chyba probujesz przez SSH dobrze zrozumialem ?

#18 matave

matave
  • 10 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:29

MOze to banalny problem, ale sciagam z audiko do biblioteki i nie chce mi potem tego przerzucac do iphona.Dlaczego???

---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 20:34 ----
Co to jest SSH?

#19 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:36

MOze to banalny problem, ale sciagam z audiko do biblioteki i nie chce mi potem tego przerzucac do iphona.Dlaczego???

---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 20:34 ----
Co to jest SSH?

sprobuj to recznie skrocic i przekonwertowac ...
co to jest SSH znajdziesz na forum :grin:

#20 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:47

matave może banalne pytania ale gdzie w iPhone szukałeś tych dzwonków ? w iTunes masz zaznaczoną synchronizację dzwonków ? zobacz czy ten Ci się doda to musi działać

#21 matave

matave
  • 10 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:49

Nic nie rozumiem :((( wgralam do itunes/biblioteki/dzwonki to co mnie interesuje. przekonwertowac? czyli zmienic na m4r? a jak zmienie i zapisze na pulpicie to jak mam potem to wgrac do iphona? taka drobnostka - dzwonek, a tu naprawde trzeba sie niezle nameczyc, zeby go miec...

#22 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:49

zapomniałem pliku :D

edit
E tam
Jak masz już pik z rozszerzeniem dzwonka do iPhone czyli .m4r kikasz poprostu na niego tak jakbyś chciał go uruchomić, lub robisz tak
w iTunes
Ctrl+ O wyszukujesz swój dzwonek klikasz ok potem znajdujesz go w zakładce po prawej stronie (iTunes)
Po podłączeniu iPhone zaznaczasz opcję synchronizację dzwonków, synchronizujesz i masz dzwonek

#23 matave

matave
  • 10 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:44

Niestetu w okienku synchronizuj dzwonki nie widzi tego utworu

#24 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:47

możesz scrina zapodać niewierze jakoś, wypakowałeś plik zip ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych