Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1 2G] No Service po ugradzie z 1.1.4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 23 września 2008 - 09:56

Witam,
Przeszukalem google i forum i nic nie znalazlem. Zrobilem upgrade dzialajacego swietnie firmware 1.1.4 do 2.1 przez itunes. Nastepnie uzylem Quickpwn na Macu. Wszystko dziala podaje PIN, akceptacja i... Zero zasiegu nigdzie, w zadnym miejscu. Karta jest OK bo dawalem do innego telefonu. Zasiegu nie mam nigdzie. Przejechalem sie specjalnie po wroclawiu. Co zrobic???

Dziekuje ze wszelkie rady z gory.

---- Dodano 23-09-2008 o godzinie 11:06 ----
ok poradzilem sobie sam. Nie ma tego nigdzie wiec napisze co zrobilem, Po skonczeniu dzialania quick pwn 1.1 nie bylo wogole zasiegu nigdzie. Sciagnalem bootneutera 2.1 i dalem najpierw neuter i flash. Potem Unlock i flash. Teraz smiga wszystko super. Nawet w pokoju w ktorym nigdy nie mialem zasiegu mam 3 kreski w tej chwili.

#2 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 września 2008 - 10:24

jak wrażenia po przesiadce - ale szczerze..

#3 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 września 2008 - 11:15

Też się przyłączam. Napisz jak się ma Twoj iPhone po tej aktualizacji? Czy nie żali Ci przejscia? Czy jest szybciej/wolniej? Szczerze :)

#4 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 23 września 2008 - 11:30

No narazie nie widze specjalnie roznicy. Jedna rzecz mnie denerwuje to to ze jak gubi zasieg gdzies gdzie go nie ma to wyskakuje komunikat i trzeba dac ok. Wczesniej po prostu gubil i znajdywal automatycznie. iPhone troche tez jakby przyspieszyl ale mozliwe ze spowodowal to restore i ogolne oczyszczenie go z smieci jakie tam zalegaly przez czas uzytkowania 1.1.4. W kazdym razie zostawiam 2.1, narazie jest wszystko ok.

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2008 - 14:19

Dziwne z tym komunikatem - nie spotkałem się. ;)

#6 Darez

Darez
  • 55 postów

Napisano 24 września 2008 - 09:06

Mam ten sam problem tylko ze z Iphonem 3G - niestety nic nie pomoga, czy ktos moze sie z tym spotkał ??

#7 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 26 września 2008 - 16:09

slyszalem ze trzeba odblokowac ale nie aktywowac. tylko aktywowac w itunes.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych