Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rękawiczki do iPhone'a oraz iPoda touch

• Please log in to reply
34 replies to this topic

#26 turban13

turban13
  • 327 posts

Posted 22 September 2008 - 20:19

Ja mam lepszy patent - ze swoich rękawiczek poobcinałem do połowy palce. Mam pełną sprawność palców. Wygląda to trochę menelsko, ale mnie pasuje, trochę taki grungowy look :P

#27 FidelUp

FidelUp
  • 54 posts
  • SkądKraków

Posted 22 September 2008 - 21:43

Mi w tamtym roku zima (jakies -10 C bylo) iphone 2G pare razy poprostu przestał reagować na dotyk lub wyłaczał się. Lecz po powrocie do domu szybko wracał do siebie.. Co najlepsze działo się tak tylko na początku :) Potem się.. przyzwyczaił :D Brzmi smiesznie ale na gorszych mrozach lub w górach działał już bez problemu.

#28 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 22 September 2008 - 21:57

Wolę nosić stare, sprawdzone, wełniane rękawiczki i stukać w ekran nosem.

#29 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 23 September 2008 - 11:40

to juz lepiej zrobic jedno nacięcie w rękawiczce w miejscu kciuka i po klopocie, ja mam takie nacięcie fabrycznie w rękawiczkach. ;)

#30 isceptyk

isceptyk
  • 20 posts

Posted 24 September 2008 - 22:47

Ja mam lepszy patent - ze swoich rękawiczek poobcinałem do połowy palce. Mam pełną sprawność palców. Wygląda to trochę menelsko, ale mnie pasuje, trochę taki grungowy look :P

dobre, tanie, skuteczne...brawo, mam ten sam plan:)))

#31 nevoX

nevoX
  • 855 posts
  • SkądTorun, Poland

Posted 25 September 2008 - 19:03

Wskazówka
Korzystanie z iPoda lub notebooka w temperaturach wyższych niż 35°C może spowodować trwałe ograniczenie pojemności baterii. Czas, przez jaki bateria będzie zasilać urządzenie, będzie krótszy. Ładowanie baterii w takich temperaturach może spowodować jeszcze większe uszkodzenia. Nawet przechowywanie baterii w otoczeniu, w którym panują wysokie temperatury, może spowodować jej nieodwracalne uszkodzenia.

Na zimno
Korzystanie z iPoda w bardzo niskich temperaturach także powoduje zmniejszenie trwałości baterii. Jednak w odróżnieniu od wpływu wysokiej temperatury jest to tylko szkoda tymczasowa. Gdy tylko cząsteczki w baterii zostaną ogrzane, bateria odzyska swoją poprzednią pojemność.

Ot tajemnica tego ograniczenia ( 0-35* )... w lato trzeba uważać, chociaż u nas nieczęsto jest ponad 35*, chyba, że stoi się cały czas w słońcu, w naprawdę upalne dni. Jeśli chodzi o zimno... po prostu szybciej rozładuje nam się iPhone ;)

#32 mirrr

mirrr
  • 127 posts
  • SkądWodzisław Śl

Posted 03 January 2009 - 21:11

Trochę odświeżam temat :) Chyba nie było w innych topicach - jeśli tak to sorry:
Rękwiczki dla iPhona

#33 Tamerlann

Tamerlann
  • 1 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 December 2012 - 22:15

W ramach odświeżenia.
Ja znalazłem rękawiczki dotykowe na stronie [URL="http://www.igloves.pl"]www.igloves.pl[/URL] - działają zupełnie normalnie choć jak powierzchnia styku palca z ekranem jest za duża (przy zbyt mocnym nacisku) to wyczuwalny jest delikatny spadek dokładności pisania. Ale bez problemu pisze wiadomości i emaile na klawiaturze, nawet w położeniu pionowym.

#34 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 07 January 2013 - 12:34

Zależy czy te rękawiczki są w ogóle ciepłe bo jak to tylko chwyt że działają na telefonie to w sumie lepiej już mieć gołe dłonie .

#35 Misiekk

Misiekk
  • 284 posts

Posted 19 January 2013 - 20:54

Ja uzywam rekawiczek North Face etip, tych mniej ocieplanych za 90zl. Wlasnie je testuje w Karpaczu ;). Sa wygodne, fajnie sie w nich nawet wykonuje normalne czynnosci, takie jak grzebanie w portfelu czy czytanie gazety. Telefon obsluguje sie bez zarzutu, dobrze sie trzyma dzieki systemowi "abs" na rekawiczkach. Nawet sprawnie odpisuje sie na smsy. Jedyny mankament, ze prawie nic nie ogrzewaja - dzisiaj jest minus 10 stopni i bylo od razu zimno. Dla mnie dodatkowym atutem jest fakt, ze przy malym mrozie mozna swietnie pracowac w nich na lustrzance. Polecam jak za ta kase :) ale jak ktos wyjezdza na zimowe wczasy to kupowac te bardziej ocieplane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users