Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipod Touch "Urządzenie udzieliło niepoprawnej odpowiedzi" POMOCY!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 czeslavek

czeslavek
  • 6 postów

Napisano 18 września 2008 - 18:59

Witam, Od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Ipod-a Touch... Wszystko pięknie ładnie gdyby nie to ze nie mogę nic na niego dodać bo iTunes pokazuje mi ciągle błąd " Urządzenie udzieliło niepoprawnej odpowiedzi " Nie wiem kompletnie co z tym zrobić... Usuwałem iTunes z milion razy, wgrywałem wszystkie wersje od 7.6 do 8.0 i nic... Czasami się połączy na chwile ale gdy coś wgram to nie ma tego Ipod-zie :/ Błagam o pomoc... W przeciwnym razie będę musiał go sprzedać ;(

#2 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 18 września 2008 - 19:34

Podaj FW iPoda, wersję iTunes, system i czy używasz jakiś przedłużek??

#3 czeslavek

czeslavek
  • 6 postów

Napisano 18 września 2008 - 20:18

1.1.4 bez JB, iTunes aktualnie 8.0, win XP (sp2), w ostatnim nie rozumiem o co chodzi :P Ściągnąłem oprogramowanie w wersji 1.1.5 zainstalować ? :confused:

#4 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 18 września 2008 - 21:07

Do 1.1.4 proponuje zainstalować iTunes 7.5. Po zainstalowaniu podlacz iPoda bez przedłużek do PC, wprowadź w DFU(poszukaj na forum) i kliknij odtwórz. Wtedy iTunes powinno wgrać ci 1.1.5 (o ile sciagnales go przez iTunes). Jeśli sciagnales 1.1.5 ręcznie, to przytrzymaj shift i wtedy kliknij odtwórz i zaznacz pobrany soft.

#5 czeslavek

czeslavek
  • 6 postów

Napisano 19 września 2008 - 19:13

Teraz to już kompletnie siadło :/ ipod się co prawda włącza lecz po ikonce Appla pokazuje logo iTunes i kabelek... Nie wiem już co mam zrobić :sad: Edit: Teraz przy wprowadzaniu w trym DFU wyświetla mi nieznany kod błędu (-7)

#6 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 19 września 2008 - 19:41

Podłączyć do iTunes po chwili pojawi się ekran domowy :)

#7 czeslavek

czeslavek
  • 6 postów

Napisano 19 września 2008 - 21:11

Po podłączeniu ipoda do itunes, po pasku przygotowuję ipoda do odtworzenia wyskakuje bład, w trybie DFU po komunikacie czekam na ipoda równiez wywala bład... Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.... :confused: EDIT: Wgrywałem wszystkie wersje oprogramowania od 1.1.1 do 1.1.5 zawsze kończy się błędem... Mój pierwszy i ostatni chyba produkt firmy apple :/

#8 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 20 września 2008 - 11:15

Mój pierwszy i ostatni chyba produkt firmy apple :/

Aż boje się pomysleć ile osób miało by problemy jakby Microsoft produkował MP3/4...
Te rzeczy są naprawdę porządnie wykonane. A jak potrafi się dokładnie wykonywać instrukcje, to wszystko działa.

Kombinuj z przyciskami, z tego DA się wybrnąć.

---- Dodano 20-09-2008 o godzinie 12:17 ----
Touch też jest moim "pierwszym" i jak tylko bedzie mnie stać, to kupuję Mac Book-a. mam dosyć zwykłych PeCetów. Te Apple'a przynajmniej obsługują zarówno OS-y jak i Linux-y i XP-ka.

#9 seur

seur
  • 85 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 września 2008 - 11:44

Aż takie niezawodne ipody nie są :) Jeżeli robisz wszystko zgodnie z instrukcjami z forum czyli umiesz wprowadzić w DFU a mimo to nie ma możliwość odtworzenia ipoda. To proponuję serwis ;) miłe chłopaki bo mój padł na amen, nie potrafili go zrobić to dokładnie 14 dnia leżakowania u nich odesłali mi nowego, z nową gwarancją. A no i jeszcze jedno, jak tego nie zrobiłeś do tej pory. Podłącz ipoda pod innego kompa. P.S. To wygląda jak w moim przypadku. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, winna jest pamięć która się po prostu usmażyła. Jeżeli ipod jest na gwarancji to super.

#10 czeslavek

czeslavek
  • 6 postów

Napisano 20 września 2008 - 13:26

..........Jeżeli ipod jest na gwarancji to super.

Jest na Gwarancji ale nie mam do niego żadnego dowodu zakupu gdyż to prezent, a niestety rodzinka porostu zutylizowała paragon...

Gdybym go oddał do ispota do serwisu, i naprawa była by nie możliwa to wymienią mi go na nowy za opłata? Jeżeli tak to w jakiej cenie? Nowego ipoda? :confused:

#11 czeslavek

czeslavek
  • 6 postów

Napisano 21 września 2008 - 14:45

Ipod działa ! Wystarczyła czyściutka vista i wszystko chodzi bez zarzutów :D Dziękuje za pomoc wszystkim zza przede wszystkim seb235 ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych