Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

problem z instalacją sterowników do drukarki hp

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 gerjane@wp.pl

gerjane@wp.pl
  • 49 posts

Posted 18 September 2008 - 05:05

Witam,
nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie zagadnienie, więc ośmielam się założyć nowy temat.
Sprawa wygląda następująco:
mam drukarkę HP laserjet 5MP, do tego iMaca na Leopardzie (2,4 GHz Intel Core 2 Duo). Aby drukarka zadziałała potrzebuję sterownika 4.3.3.109, który to sterownik znajduje się w pliku ściągniętym ze strony version tracker i nazywa się Hewlett Packard Printer Drivers.pkg
Sytuacja jest normalna i prawidłowa, aż do momentu, w którym mam wybrać miejsce docelowe instalacji, ponieważ do wyboru mam tylko HD, (którego ikonka jest z czerwonym wykrzyknikiem) i pojawia się komunikat pt.:
Nie można zainstalować Sterowniki drukarek Hewlett-Packard na tym woluminie. Ten wolumin nie spełnia wymagań tego uaktualnienia.
Czy ktoś z Was - fachowców miałby pomysł na to jak rozwiązać ten problem?
Byłabym bardzo wdzięczna za jakikolwiek podpowiedzi (chociażby na pytanie dlaczego dysk twardy pojawia się z tym wykrzyknikiem???
Przepraszam za może niezbyt dobry ton mojego postu, ale siedzę nad tym już kilka godzin, przeczytałam dużo tekstu, jest 6 rano i niestety bez żadnego skutku.
Pozdrawiam serdecznie z krainy znaków zapytania :confused:

#2 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 18 September 2008 - 05:41

Producent zaleca inne sterowniki:

HP LaserJet 5p/mp Printer series- Download drivers and software - HP Business Support Center

101001.00

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users