Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SPORE problemy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 13 września 2008 - 12:56

A w zasadzie jeden problem. Zainstalowałem wczoraj grę, wpisałem numer rejestracyjny i zobaczyłem komunikat, że "nie można uruchomić gry, wystąpił problem z podłączeniem do serwera zarządzającego licencjami" i dalej żebym sobie sprawdził moje połączenie z netem. Moje połączenie było i jest sprawne, nie sądzę również, żeby problem tkwił w zaporze, a komunikat powyższy pojawia się przy każdej próbie uruchomienia Spore. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to ich problem z serwerem - ale ile czasu trzeba na usunięcie takich problemów?

#2 MotoGP

MotoGP
  • 244 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:10

Nie słyszałem nigdy o grze która potrzebowałaby połączenia z internetem aby dokończyć rejestrację.

#3 FaSSoL

FaSSoL
  • 104 postów
  • Skądniewiadomo

Napisano 13 września 2008 - 13:19

Nie słyszałem nigdy o grze która potrzebowałaby połączenia z internetem aby dokończyć rejestrację.

Na przykład Heroes of the Might and Magic V

#4 MotoGP

MotoGP
  • 244 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:27

Czyli nie da rady zainstalować Spore na dwóch komputerach lub później odsprzedać gry?

#5 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 września 2008 - 13:30

do sie zainstalowac. ja mam zainstalowana na imacu i mbp, na obu chodzi bez problemu :)

#6 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2008 - 13:30

Czyli nie da rady zainstalować Spore na dwóch komputerach lub później odsprzedać gry?

Na dwoch nie. Odsprzedac? Przypuszczam, ze tak, zadzwonilbym do EA i dopytal o szczegoly.

#7 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 13 września 2008 - 13:53

W tej chwili to nie mogę jej nawet uruchomić. Wygląda na to, że nie może połączyć się z serwerem i dokończyć aktywacji/rejestracji. Do "pomocy" można dzwonić dopiero od poniedziałku, na stronach ea spore nie znalazłem nic, co mogłoby ten stan rzeczy wyjaśnić. Kaszana.

#8 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 13 września 2008 - 21:55

to jakaś głupota.... instalowałeś tą grę na jakimś innym kompie wcześniej? ja osobiście nie dam sobie ręki uciąć ale chyba byłem poza siecią jak instalowałem spore i działa wszystko Ok.

#9 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 14 września 2008 - 08:01

to jakaś głupota.... instalowałeś tą grę na jakimś innym kompie wcześniej? ja osobiście nie dam sobie ręki uciąć ale chyba byłem poza siecią jak instalowałem spore i działa wszystko Ok.

Nie. Kupiłem spore w piątek i wieczorem zainstalowałem. Od początku ten sam problem.

#10 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 14 września 2008 - 14:49

A gdy pojawiał się ten problem to odinstalowywałeś grę? SPORE ma takie głupie zabezpieczenie że grę możemy zainstalować tylko kilka razy a potem to już trzeba nową kupić.

#11 aldek

aldek
  • 793 postów
  • SkądGrodzisk Maz. Wieś: Reczyce

Napisano 14 września 2008 - 15:13

Potwierdzam, ja też tak miałem. Powodem było przeciążenie serwerów EA, było to gdzieś opisane w sieci. Gra jednak, przy którejś tam próbie się z tym serwerem licencji połączyła, i już chodzi. Ciągle jeszcze nie udało się stworzyć usera na serwerze spore. To jest jakiś skandal, ale podobno EA zawsze tak robi. Tzn. nie kupuje serwerów po debiucie, ino bada, jakie jest zainteresowanie. I jak jest duże, to dopiero odpowiednio wydajne uruchamia. To się podobno kapitalizm i wolny rynek nazywa, czy tak jakoś :D

#12 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 14 września 2008 - 16:20

A gdy pojawiał się ten problem to odinstalowywałeś grę? SPORE ma takie głupie zabezpieczenie że grę możemy zainstalować tylko kilka razy a potem to już trzeba nową kupić.

Problem pojawił się po pierwszej instalacji. Zainstalowałem ponownie i to samo. W poniedziałek dzwonię do pomocy, jak to nie da efektów pójdę z reklamacją.

---- Dodano 14-09-2008 o godzinie 17:26 ----

Potwierdzam, ja też tak miałem. Powodem było przeciążenie serwerów EA, było to gdzieś opisane w sieci. Gra jednak, przy którejś tam próbie się z tym serwerem licencji połączyła, i już chodzi.
Ciągle jeszcze nie udało się stworzyć usera na serwerze spore.
To jest jakiś skandal, ale podobno EA zawsze tak robi. Tzn. nie kupuje serwerów po debiucie, ino bada, jakie jest zainteresowanie. I jak jest duże, to dopiero odpowiednio wydajne uruchamia. To się podobno kapitalizm i wolny rynek nazywa, czy tak jakoś :D

Taki proceder może się skończyć zwrotami - i powinien.

#13 aldek

aldek
  • 793 postów
  • SkądGrodzisk Maz. Wieś: Reczyce

Napisano 14 września 2008 - 16:54

I, wierz mi, oddałbym ją, gdyby się dalej nie instalowała. Konto na spore.com jest sprawą jakoś tam drugorzędną na razie, tym bardziej, że nie wyobrażam sobie odebrania tej całkiem fajnej gry swoim córkom :D

#14 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 15 września 2008 - 16:56

Qrczaki, ja instalowałam bez netu na 100% i poszło..??

#15 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 15 września 2008 - 17:44

Qrczaki, ja instalowałam bez netu na 100% i poszło..??

Na pudełku napisane jest, że aktywacja produktu wymaga połączenia z Internetem. Niestety producent nie raczył podłączyć swoich serwerów do Internetu - przynajmniej na to wygląda. Do pomocy też dodzwonić się nie sposób.

#16 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 16 września 2008 - 20:00

Z tym internetem i rejestracją tego online to jakaś lipa tak jak już mówiłem ja na 90% nie byłem podłączony do sieci i działa elegancko nie sprawdzałem jeszcze legendy o tym że ponoć jak się zainstaluje grę kilka razy to potem już nie da się więcej. Ja dzwoniłem parę razy do EA i odbierali sprawdź dobrze kod seryjny itp czasem człowiek popełnia prozaiczne błędy ja przykładowo mając w kodzie literkę "z" z kreseczką jeszcze machniętą przez środek myślałem że to "ż" albo "7" ale zaraz się "zkapnołem"

#17 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 17 września 2008 - 16:54

Z tym internetem i rejestracją tego online to jakaś lipa tak jak już mówiłem ja na 90% nie byłem podłączony do sieci i działa elegancko nie sprawdzałem jeszcze legendy o tym że ponoć jak się zainstaluje grę kilka razy to potem już nie da się więcej. Ja dzwoniłem parę razy do EA i odbierali sprawdź dobrze kod seryjny itp czasem człowiek popełnia prozaiczne błędy ja przykładowo mając w kodzie literkę "z" z kreseczką jeszcze machniętą przez środek myślałem że to "ż" albo "7" ale zaraz się "zkapnołem"

Ale w wypadku błędnego kodu zwykle pojawia się adekwatny komunikat. A tu mi ciągle tylko wyskakuje, że nie może się połączyć z serwerem.

#18 brzoza

brzoza
  • 207 postów
  • Skądokolice Bydgoszczy

Napisano 17 września 2008 - 17:19

Przed instalowalowaniem*gry usunołeś*SPORE Fabryka Stworów. Czytałem w instrukcji że trzeba odinstalować*bo inaczej nie pójdzie

#19 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 17 września 2008 - 18:15

Przed instalowalowaniem*gry usunołeś*SPORE Fabryka Stworów. Czytałem w instrukcji że trzeba odinstalować*bo inaczej nie pójdzie

Tak zrobiłem - wywaliłem z teczki aplikacje, w bibliotekach niczego nie znalazłem. Napisałem i dzwoniłem do pomocy, pani mówiąca szybciej niż ja jestem w stanie myśleć, powiedziała, że Maci są mało popularne ale przekaże kolegom - mieli odpisać, nie odpisali. Jutro wybieram się do sklepu z reklamacją.

#20 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 19 września 2008 - 16:57

A ja mam i edytor potworów i grę i chodzi wszystko.

#21 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 19 września 2008 - 17:04

A ja mam i edytor potworów i grę i chodzi wszystko.

A ja rozwiązałem problem sam, bo na odpowiedź z "pomocy" się nie doczekałem. Przynajmniej mogę grać.

#22 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 września 2008 - 19:48

a macie coś takiego że po jakimś czasie grania gra się wam przycina? konfig MBP poniżej

#23 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 21 września 2008 - 18:34

a macie coś takiego że po jakimś czasie grania gra się wam przycina?

konfig MBP poniżej

Nieee ja mam taki problem tylko że gra mi po jakimś czasie się nudzi.

#24 tgrajewski

tgrajewski
  • 29 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 września 2008 - 12:23

A ja rozwiązałem problem sam, bo na odpowiedź z "pomocy" się nie doczekałem. Przynajmniej mogę grać.

siemasz, N'Jorl, jak sobie poradziles, Pochwal sie :) bo ja do tej pory mam ten sam problem :( czyli prosi o net i odrzuca

#25 tgrajewski

tgrajewski
  • 29 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 września 2008 - 19:13

Ja równiez juz dalem sobie rade, duzo kopania w sieci :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych