Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch Jailbreak 2.1 tutorial

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
154 odpowiedzi w tym temacie

#101 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 24 października 2008 - 22:06

Pewnie wszystko by dzialalo gdyby nie to ze nie moge upgradnac do wersji 2.1, po "przygotowywanie do odtworzenia" wyskakuje blad 1602. Mam Ipoda 1g 1.1.5 na 1.1.4 bylo to samo (oba bez jb)

iTunes 8.0? Jeśli tak to wprowadź w DFU i wtedy próbuj.

#102 folcwine

folcwine
  • 9 postów

Napisano 24 października 2008 - 22:32

Zapomnialem napisac ze nie moge takze downgradowac, dfu pomoglo na downgrade ale nie na upgrade do 2.1 ;[ Tym razem nie wyskakuje blad, ale w nieskonczonosc jest przygotowywanie do odtworzenia...Jednak wyskoczyl

#103 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 25 października 2008 - 14:32

czemu nie moge odpalić quickpwn? Jak za każdym razem, gdy ściągam i odpalam, każdy quickpwn, PC gada mi że nie może zainicjowac ... :( prosze o pomoc ;(

#104 kuebk

kuebk
  • 25 postów

Napisano 25 października 2008 - 14:53

Pewnie wszystko by dzialalo gdyby nie to ze nie moge upgradnac do wersji 2.1, po "przygotowywanie do odtworzenia" wyskakuje blad 1602. Mam Ipoda 1g 1.1.5 na 1.1.4 bylo to samo (oba bez jb)

Mam prawie podobnie, najpierw zrobilem restore do 1.1.4 zeby miec czystego toucha, potem probuje wgrac 2.0 albo 2.1 i co bym nie robil to tez mi wyskakuje przygotowywanie do odtworzenia a na koncu mam blad 1602. :<

Jakies rady jak to zainstalowac?

Probuje uzywajac nastepujacych firmwar'ow:
iPod1,1_2.0_5A347_Restore.ipsw
iPod1,1_2.1_5F137_Restore.ipsw

#105 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 25 października 2008 - 14:55

ale ja wogóle programu nie moge uruchomić :>

#106 folcwine

folcwine
  • 9 postów

Napisano 25 października 2008 - 15:13

Upewnij sie ze masz quickpwn ktory dziala na windowsie, i czy masz net framwork przynajmniej 2.0

#107 kfelandros

kfelandros
  • 1 postów

Napisano 27 października 2008 - 13:51

skad mozna sciagnac fw 2.1???

#108 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 27 października 2008 - 15:12

Ja chyba zaraz p***. czytam trzeci temat i po raz trzeci ktoś zadaje głupie (powstrzymam się tu od innych określeń) pytanie!!

Z iTunes!!

#109 Olina

Olina
  • 32 postów

Napisano 28 października 2008 - 19:51

Hej...wlasnie zrobilam upgrade ipoda touch z 1.1.4 na 2.1 przez itunes...zrobilo sie to automatycznie, teraz chciala bym zrobic jailbreka, ale musze najpierw wprowadzic ipoda w tryb dfu i zainstalowac oprogramowanie wciskajac shift...I tu pojawia sie moje pytanie...gdzie ten itines zapisal mi fw 2.1?? mam viste :) Mysle ze post sie nie powtorzyl :P i nie bedzie glupio potraktowany...Z gory dziekuje :) Sorry...juz znalazlam :) Windows XP iPhone: C:\Documents and Settings\[username]\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Windows Vista iPhone: C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates Mac OS X iPhone: ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates

#110 trym

trym
  • 8 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 16:02

Witam mam ipoda touch 1gen 32GB. Robiłem wszystko wg podanych tutaj opisów i już mam na ipodzie FW 2.1, jednak za nic nie mogę go zjalibreakować QuickPwn'em. Proces zawsze zatrzymuje się na przechodzeniu ipoda w Recovery Mode. Mimo że ipod został wprowadzony do RM, nie rozpoczyna się odliczanie, tylko cały czas podświetlony jest pierwszy punkt. Tak jakby program się zawiesił. Udało mi się najpierw wprowadzić ipoda do RM a potem dopiero uruchomić QuickPwn. Wtedy odliczanie dochodzi do skutku, jednak zawsze dostaję komunikat, że nie stosowałem się do instrukcji lub że połączenie jest złe. Nie jest to chyba błąd z mojej strony bo poza programem wchodziłem do DFU kilka razy. Mam najnowszy .net framework 3.5 i win xp. Czytałem na różnych stronach i nie jest to odosobniony przypadek, wielu osobom również zatrzymuje się przy przechodzieniu w RM. Czy może ktoś się z tym już spotkał i wie jak to rozwiązać?

#111 HWR

HWR
  • 10 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 17:08

Witam wszystkich. Pisze do Was z nastepujacym pytaniem. Mam ipoda Touch (niedawno kupilem) , nie chce sam przy nim kombinowac bo a noz cos nie wyjdzie. Czy jest ktos z okolic sosnowca / katowic itp , kto moglby mi pomoc z jailbreakiem? Moge zaplacic :) Jak cos to piszcie na PW , z gory dziekuje Pozdrawiam

#112 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 17:49

Witam wszystkich. Pisze do Was z nastepujacym pytaniem. Mam ipoda Touch (niedawno kupilem) , nie chce sam przy nim kombinowac bo a noz cos nie wyjdzie. Czy jest ktos z okolic sosnowca / katowic itp , kto moglby mi pomoc z jailbreakiem? Moge zaplacic :)
Jak cos to piszcie na PW , z gory dziekuje

Pozdrawiam

HWR to jest naprawdę proste zrobienie jailbreak'a, ok. 3/4 roku do roku temu może i było ryzyko, teraz niczym nie ryzykujesz, jakby coś nie wyszło (mało prawdopodobne) to po prostu wgrasz oryginalne oprogramowanie, chyba, że po prostu nie masz czasu się tym zajmować to wtedy rozumiem..
Tutaj bardziej przejrzyściej napisałem jak zrobić jailbreak [url]http://www.myapple.pl/728199-post63.html[/url]

Bardziej poleciłbym Ci tutorial Cichacz'a ---------> [url]http://www.myapple.pl/ipod-touch-modyfikacje/81123-tutorial-ipod-touch-1g-2-1-jailbreak-wersja-oficjalna-win.html[/url], ale tam później będziesz musiał z cydii zainstalować 'ipa prep 2'(gdzieś po repach poszukać).
Ten tutorial do JB 2.1 co kiedyś w tym temacie pisałem jest o tyle prostszy, że nie trzeba szukać tego 'ipa prep 2'(żeby prawidłowo się instalowały pirackie aplikacje), ale jest to kosztem tego, że w itunes przy synchronizacji pojawia się błąd(który nic złego nie robi, tylko po prostu się natrętnie pojawia przy każdej synchronizacji....)

#113 trym

trym
  • 8 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 18:26

@hoo nie wiesz może czemu mi ten jailbreak nie wychodzi?

#114 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 18:34

@hoo nie wiesz może czemu mi ten jailbreak nie wychodzi?

Czyli przy odliczaniu ci sięzawiesza? Hmm, nie wiem, najlepiej jakbyś spróbował na spokojnie na innym komputerze, to musi działać!

#115 MacLiza

MacLiza
  • 2 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 18:37

ej, jest jakis cwaniak z lodzkiego, a najlepiej okolic sieradza, ktory pomoglby mi pobajerowac toucha troche ? ;> patrzalam na allegro, ale nie interesuja mnie osoby wykorzystujace Wasza prace dla zarobienia tych 5 dych ;| Z gory dzieki :)

#116 trym

trym
  • 8 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 15:19

Próbowałem na innym komputerze i niestety jest tak samo. Program "zawiesza się" przy wchodzeniu do Recovery Mode (odliczanie się nie rozpoczyna). Jeżeli wcześniej wejdę do RM i włączę QuickPwn to dochodzi do odliczania, ale zawsze na koniec pojawia się błąd. Jak to naprawić?

#117 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 16:37

Próbowałem na innym komputerze i niestety jest tak samo. Program "zawiesza się" przy wchodzeniu do Recovery Mode (odliczanie się nie rozpoczyna). Jeżeli wcześniej wejdę do RM i włączę QuickPwn to dochodzi do odliczania, ale zawsze na koniec pojawia się błąd. Jak to naprawić?

Opisz dokładnie krok po kroku ze szczegółami jak to robiłeś od początku.

#118 trym

trym
  • 8 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 20:22

iPoda kupiłem z softem 1.1.4. Próbowałem robić update do 2.1, ale mi się nie udało i musiałem robić restore. iTunes ściągnął i zainstalował soft 1.5. Potem udało mi się wejść do trybu DFU i zainstalować 2.1.
Do tej pory wszystko było ok.
Ściągnąłem QuickPwn z linku w tym opisie
[URL="http://www.myapple.pl/728199-post63.html"]http://www.myapple.pl/728199-post63.html[/URL]
i postępowałem dalej wg instrukcji. Zaznaczyłem iPoda Touch, wybrałem mój FW i zaznaczyłem Cydię i Installera. iPod był cały czas podłączony, a Itunes włączony. QuickPwn wprowadził iPoda do Recovery Mode, ale odliczanie się nie rozpoczęło. Czekałem 10 min i nic więc zrobiłem restore i spróbowałem jeszcze kilka razy. Wykonałem podane czynności mimo iż nie były podświetlone (wejście do DFU), ale nic to nie dało. Próbowałem odpalić program, poczekać aż wejdzie do RM, wyłączyć i odpalić jeszcze raz. Wtedy wszystko było ok, odliczanie dochodziło do skutku, ale zawsze wyskakiwał błąd (ipod jest w złym trybie i albo błędnie wykonuję instrukcje, albo ipod jest źle podłączony - ekran ipoda był czarny, wygaszony jak w DFU) chociaż przyciskałem wszytko dokładnie tak jak trzeba w odpowiednim czasie. Próbowałem na innym komputerze i to samo.
Zrobiłem znowu restore i nie wiem co dalej.

#119 darius112

darius112
  • 168 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 08:09

możecie mi powiedzieć co zrobić gdy w QuickPwn pojawi się BROWSE. Firmwar ściągnąłem przez iTunes i automatycznie się zainstalował na IPodzie. Co robić?

#120 trym

trym
  • 8 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 14:44

powinien być tutaj: C:\Documents and Settings\[nazwa użytkownika]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Apple\Apple Software Update Ktoś wie jak rozwiązać mój problem?

#121 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 03 listopada 2008 - 15:12

powinien być tutaj:
C:\Documents and Settings\[nazwa użytkownika]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Apple\Apple Software Update

Kto ci takich głupot naopowiadał?!

C:/DocAndSet/*user*/Dane aplikacji (Ukryty)/Apple COMPUTER/iTunes/iPod software updates/

#122 trym

trym
  • 8 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 15:38

o.0 to nie wiem czemu ja mam tam mój FW

#123 latata90

latata90
  • 10 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 22:15

[url=http://www.ipod.o7.pl]iPod Touch - Odblokowanie, Instalacja programów, Jailbreak[/url] :)

#124 darius112

darius112
  • 168 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 13:51

trzeba było dodać że to PłATNA SYRONA

#125 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 14:12

Mam szybkie pytanie, jesli mam JB 2.02 a przy podłączeniu do itunes informuje mnie ze jest 2.1 to powinienem instalowac ? Nie strace cydii i innych gier zainstalowanych ? Wydaje mi się że powinienem raczej dalej JB 2.1 zrobić ,ale pewien nie jestem . Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych