Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Software 2.1 dla iPhone'a już dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
426 odpowiedzi w tym temacie

#301 dj.geo

dj.geo
  • 12 postów
  • Skądszczecin

Napisano 14 września 2008 - 14:39

dupa blada zrobilem up z 2.0.2 do 2.1 na 2G prze it i zonk bo mam simlocka teraz chcialem zrobic to jeszcze rez z niby odblokowanym softem ale wyskakuje mi blad [6] :(

#302 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 września 2008 - 15:32

przeinstaluj itunes mi to pomogło

#303 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 14 września 2008 - 15:48

Mi cos sie stalo i nie moge dodac nowego kontaktu, ma ktos rozwiazanie? Jakie prawa ma miec plik AddressBook? bo wczesniej tak robilem backup bo iTunes mnie poprostu denerwowalo

#304 aga.ta

aga.ta
  • 104 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2008 - 16:39

zainstaluj na PC czysty soft 2.0.2, zrob restore z shiftem - wybierz ten firmware i potem jak juz ci wszystko ladnie zaladuje przez pwnageTool zrob swoj custom firmware 2.1 i wgraj jak wyzej. wszystko powinno ladnie dzialac:) wczoraj mialam ten sam problem, ze 3 godziny sie meczylam bo aktualizowalam z 1.1.4 (2G) do 2.2 i potem musialam to cofnac. Rozwiazanie znalazlam na iClarified.com Pozdrawiam!

---- Dodano 14-09-2008 o godzinie 15:41 ----
tfu do 2.1 nie do 2.2 :)

#305 grze

grze
  • 156 postów
  • SkądSoCal, US

Napisano 14 września 2008 - 17:02

dla tych ktorzy zastanawiaja sie nad upgrade'm do 2.1 - tak to wygladalo u mnie (iphone 8gb 2g 2.0.2):
- backup iphone'a
- sciagamy soft 2.1 NA DYSK (np tutaj - http://www.iphone-ha...load.php?id=144)
- odpalamy PwnageTool 2.1 i przyrzadzamy sobie custom firmware ktory rowniez zapisujemy na dysk, np na pulpit.
- odpalamy itunesa (ver 8)
- z option (mac) lub shift (pc) instalujemy nasz swiezo upieczony FW
- przywracamy backup na iphone'a i instalujemy brakujace aplikacje z Cydii (w moim przypadku tylko CallMe)
Powoedzenia ;)

#306 eragooo

eragooo
  • 120 postów

Napisano 14 września 2008 - 17:13

Czy po tym upgradzie są dostępne opcje EDGE ?

#307 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2008 - 17:17

Tak mówią. Ja zawsze te opcje miałem, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Nie zniknęły w każdym razie. :D

#308 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 września 2008 - 17:21

Tak, zauważyłem to od razu po zainstalowaniu 2.1, sieć Orange.

#309 andreas_k

andreas_k
  • 101 postów

Napisano 14 września 2008 - 17:31

Autorem cytatu jest eragooo

Nie, w Erze nie ma i wcześniej też nie miałem...

#310 grze

grze
  • 156 postów
  • SkądSoCal, US

Napisano 14 września 2008 - 17:33

u mnie edge dziala lepiej i wogole sygnal wylapuje lepiej. a u mnie baaardzo ciezkie warunki zasiegowe ;)

#311 aga.ta

aga.ta
  • 104 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2008 - 17:33

ustawienia EDGE w iP 2.1 2G znajdziesz w USTAWIENIA - OGÓLNE - SIEĆ - DANE PRZEZ SIEĆ KOMÓRKOWĄ

#312 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 14 września 2008 - 17:35

Czy na chwilę obecną jest możliwość zrobienia jailbreaka do v. 2.1 IPHONE 3G pod Windowsem?

#313 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2008 - 17:38

Nie

#314 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 14 września 2008 - 17:42

Kurcze, to chyba będę się musiał przy niedzieli do roboty pofatygować, bo tam mam maka ... A jest jakaś szansa, że odpowiednie oprogramowanie pojawi się jeszcze dzisiaj?

#315 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2008 - 18:30

Hmm no jakas szansa zawsze jest:P tez czekam az sie pojawi cos na winde

#316 eragooo

eragooo
  • 120 postów

Napisano 14 września 2008 - 19:05

Nom, niestety w Erze nadal nie ma ustawień EDGE :(

#317 LOCOSP

LOCOSP
  • 197 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 września 2008 - 19:49

zrobiłem up do 2.1 jailbreak PwnageTool 2.1 [MAC] zainstalowałem OpenSSH podmieniłem plik mobileinstallation - oczywiście oryginał zostawiłem zmieniając tylko nazwę .bak restart iP i iP wisi na boot logo ;) - iTunes go widzi , można sie połączyć SSH ale boot logo :D no to ja: połączyłem się SSH wywaliłem mobileinstallation przywróciłem oryginał wcisnąłem dłużej POWER i iP wrócił do SPRINGA i działą juz normalnie morał : nic z IPA ... narazie... chyba... mam taką nadzię .... że na razie :) pozdro

#318 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 14 września 2008 - 20:00

Kupiłem dziś iPhone'a 3G z Orange, zaraz zaktualizowałem do 2.1 i zauważyłem pewien problem (nie wiem czy tak było z fabrycznym softem 2.0): 1. Aplikacja Zegar nie działa - po chwili od uruchomienia iP powraca do springboard'a. 2. Po przejechaniu w dół w ustawieniach Poczty, kalendarza i inne - iP jakby "zawiesza się" i powraca do springboard'a. Co mam zrobić? Czy ktoś ma/miał podobne problemy? Bardzo proszę o odpowiedź.

#319 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 14 września 2008 - 20:49

Kilka stron wcześniej powstał pomysł wprowadzenia ograniczeń dla nowych użytkowników, prosił bym o wypowiadanie sie na ten temat w temacie który założyłem.

http://www.myapple.p...ytkownikow.html

#320 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 14 września 2008 - 21:03

mnie najbardziej cieszy ze podczas aktualizacji programow ikona programu po aktualizacji jest na swoim miejscu a nie na samym koncu aplikacji. duzy +

#321 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 postów
  • SkądPoznan, Wielkopoland, Poland

Napisano 14 września 2008 - 21:12

Dla tych, co się jeszcze wahają z upgrade swojego iPhone 1 generacji - zrobiłem z obrazu z pierwszego postu, wszystko przebiegło bez problemu. Po upgrade odtworzyłem z backupu i wszystko jest na swoim miejscu (no oczywiście parę rzeczy z Cydii trzeba było doinstalować). Na razie nie zauważyłem żadnych problemów. Korzyści jest natomiast kilka dostrzegalnych: - iPhone nie gubi zasięgu (nie mogę pozbyć się pięciu kresek!) - operacje na linii japcofon-iTunes są zdecydowanie szybsze (głównie widoczne przy Archiwizowaniu, ale mam wrażenie, że i instalacja aplikacji działa szybciej) - poprawa szybkości działania w Kontaktach i SMS Irytująca jest nazwa aplikacji do robienia zdjęć - Kamera. Przełożone za bardzo wprost z angielskiego ;) Ale to przecież nie problem. OpenSSH po zainstalowaniu działa. Działa też dodawanie dzwonków poprzez wkopiowanie plików do \Library\Ringtones. Nie spotkałem się z żadnym z problemów opisanych wcześniej (m.in. brak dostępu przez WinSCP - oczywiście po dodaniu OpenSSH z Cydii, zawieszki po instalacji czegokolwiek przez Installer, brak możliwości dodania kontaktu, nieodpalanie się Zegara).

#322 fotd

fotd
  • 30 postów
  • SkądUK

Napisano 14 września 2008 - 22:01

Czy na chwilę obecną jest możliwość zrobienia jailbreaka do v. 2.1 IPHONE 3G pod Windowsem?

jest ale wydaje mi sie, ze administratorzy tego forum wycinaja posty z ta metoda poniewaz nie jest bezpieczna.
ja osobiscie mam wykonany jailbreak iPhone 3G 16GB fw2.1 pod windowsem i jak narazie nie zauwazylem zadnych problemow. wszystko dziala stabilnie ale przyznam, ze robilem go 2 razy bo z nieznanych mi przyczyn iPhone po jakims czasie stracil zasieg i przestal sie ladowac. byc moze spowodowala to jakas aplikacja doinstalowana pozniej. nie wiem wiec osobiscie rowniez nie polecam tej metody i radze cierpliwie czekac na sprawdzona metode.

#323 grze

grze
  • 156 postów
  • SkądSoCal, US

Napisano 14 września 2008 - 22:44

custom 2.1 jakby ktos potrzebowal Megashares - Drag. Drop. Yup. The first site to provide FREE file hosting with drag n drop support.

#324 Pe8er

Pe8er
  • 192 postów

Napisano 15 września 2008 - 00:15

zrobiłem up do 2.1
jailbreak PwnageTool 2.1 [MAC]
zainstalowałem OpenSSH
podmieniłem plik mobileinstallation - oczywiście oryginał zostawiłem zmieniając tylko nazwę .bak
restart iP
i iP wisi na boot logo ;) - iTunes go widzi , można sie połączyć SSH ale boot logo :D

no to ja:
połączyłem się SSH
wywaliłem mobileinstallation przywróciłem oryginał
wcisnąłem dłużej POWER i iP wrócił do SPRINGA i działą juz normalnie

morał : nic z IPA ... narazie... chyba... mam taką nadzię .... że na razie :)

pozdro

Zaktualizowany plik mobileinstallation jest dostępny tu i ówdzie...poszukaj ;)

#325 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2008 - 06:26

Czy może ktoś zrobić soft 2.1 do 3Gi udostępnić go...jestem posiadaczem win xp i nie mam dostępu do mac...a do" szczęścia "brakuje mi Cydii...i nie piszcie że nie można bo ktoś ma iP kupionego w salonie lub gdzieś tam...jak napisał Davvido - jest to bez sensu....przeciesz i tak się aktywuje iP przez iTunisa...pozdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych