Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

UPC i Wi-Fi problem na Macbook'u!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 września 2008 - 18:23

Witam Ostatnio zakupiłem sobie macbooka 403 i mam problem z połączeniem się z moim urządzeniem "Netgear", które udostępniło mi UPC. Dotychczas miałem laptopa fujitsu siemens i łączyłem się kablem. Dzisiaj chciałbym odłączyć się od wszelkich plątających się kabli i być wolnym:) Mam również drugi laptop w pokoju siostry i ona ma urządzenie które jest podpięte pod USB coś zbliżonego do PenDrive'a. Ona nie ma problemów aby się połączyć, wpisuje hasło i śmiga. Ja wpisuje to samo hasło i niestety mam komunikat : "Przekroczono limit czasu". Czy to oznacza, że tylko jedna osoba może się łączyć z "netgear"??? Proszę o pomoc i dziękuję.

#2 blase

blase
  • 74 postów

Napisano 11 września 2008 - 18:40

Mam dokładnie taki sam sprzęt, upc, netgar i mb403 - działa miodzio, pisze wlasnie ten post. Wejdz w strone konfiguracyjna netgera moze i sprawdz czy bezprzewodowo nie maja do niego dostepu tylko podane mac adresy.

Z mojego netgeara korzystaja 2 komputery + ipod touch + czasem teść ze swoim FSC, wszystko naraz działa, tylko łącze spowalnia, mam tylko 512...ale bardzo fajnie ta 512 śmiga z upc.

---- Dodano 11-09-2008 o godzinie 17:43 ----
Bo skoro siostra się łączy tzn że aktywowanie jest wifi w tym routerze, tam trzeba je włączać dodatkowo na początek. Więc pozostaje kwestia mac adresów.

#3 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 września 2008 - 19:51

Ok już rozwiązałem problem. Zresetowałem NETGEAR i skonfigurowałem wszystko od początku. Teraz obydwa kompy śmigają aż miło:) Dzięki za zainteresowanie Pozdrawiam

#4 Net

Net
  • 95 postów
  • SkądSopot

Napisano 11 września 2008 - 20:12

EDIT: oops. spoznilem sie..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych