Witam
Ostatnio zakupiłem sobie macbooka 403 i mam problem z połączeniem się z moim urządzeniem "Netgear", które udostępniło mi UPC.
Dotychczas miałem laptopa fujitsu siemens i łączyłem się kablem. Dzisiaj chciałbym odłączyć się od wszelkich plątających się kabli i być wolnym:)
Mam również drugi laptop w pokoju siostry i ona ma urządzenie które jest podpięte pod USB coś zbliżonego do PenDrive'a. Ona nie ma problemów aby się połączyć, wpisuje hasło i śmiga. Ja wpisuje to samo hasło i niestety mam komunikat : "Przekroczono limit czasu".
Czy to oznacza, że tylko jedna osoba może się łączyć z "netgear"???
Proszę o pomoc i dziękuję.

UPC i Wi-Fi problem na Macbook'u!!!
Rozpoczęty przez
effe
, 11 wrz 2008 18:23
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 września 2008 - 18:23
Napisano 11 września 2008 - 18:40
Mam dokładnie taki sam sprzęt, upc, netgar i mb403 - działa miodzio, pisze wlasnie ten post. Wejdz w strone konfiguracyjna netgera moze i sprawdz czy bezprzewodowo nie maja do niego dostepu tylko podane mac adresy.
Z mojego netgeara korzystaja 2 komputery + ipod touch + czasem teść ze swoim FSC, wszystko naraz działa, tylko łącze spowalnia, mam tylko 512...ale bardzo fajnie ta 512 śmiga z upc.
---- Dodano 11-09-2008 o godzinie 17:43 ----
Bo skoro siostra się łączy tzn że aktywowanie jest wifi w tym routerze, tam trzeba je włączać dodatkowo na początek. Więc pozostaje kwestia mac adresów.
Z mojego netgeara korzystaja 2 komputery + ipod touch + czasem teść ze swoim FSC, wszystko naraz działa, tylko łącze spowalnia, mam tylko 512...ale bardzo fajnie ta 512 śmiga z upc.
---- Dodano 11-09-2008 o godzinie 17:43 ----
Bo skoro siostra się łączy tzn że aktywowanie jest wifi w tym routerze, tam trzeba je włączać dodatkowo na początek. Więc pozostaje kwestia mac adresów.
Napisano 11 września 2008 - 19:51
Ok już rozwiązałem problem. Zresetowałem NETGEAR i skonfigurowałem wszystko od początku. Teraz obydwa kompy śmigają aż miło:)
Dzięki za zainteresowanie
Pozdrawiam
Napisano 11 września 2008 - 20:12
EDIT: oops. spoznilem sie..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych